29 / 04 / 2024

Dubai gökdelenleri

Dubai gökdelenleri

Katar'da dev havalimanı inşaatı gerçekleştiren TAV, Dubai'de de yatırım yapacak. 27 Mart'ta Dubai'de 101 katlı bir gökdelenin temeli atılacak.

Fotoğrafçı Bjoern Lauen, Dubai gökdelenlerini görüntüledi!

Dubai'de her sene sisler altında kalan gökdelenleri Alman Fotoğrafçı Bjoern Lauen görüntüledi

İstanbul’daki o gökdelenler için şok karar!

İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki “Four Winds Park Residance” gökdelenleri, 2020 yılından sonra çıkarılan yeni düzenleme sonrası tekrar gündeme oturdu.

İzmir'de gökdelen inşaatları tam gaz!

İzmir, kamuoyunda zaman zaman yüksek binaların inşaatlarına ilişkin tartışmalarla gündeme geliyor. İzmir'de yer alan gökdelenlerin ve yeni süreçte hayata geçirilmesi planlananların listesi merak ediliyor. İşte İzmir2in gökdelenleri...

Melih Gökçek Dubai'de inşaat şirketi kurdu iddiası!

Görevden alınan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek döneminde, 2004'te, 2 belediye şirketinin yüzde 49 ortaklık ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Dubai’de bir inşaat şirketi kurduğu belirlendi.

Diamond of İstanbul projesine İBB'den izin çıkmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Maslak’ta Hattat grubunun gökdelenleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan imar planlarına “yapılaşma değerleri çelişkili” olduğunu iddia ederek itiraz etti.

Dünyanın en uzun gökdelenleri!

Dünyanın en uzun gökdelenleri listesi inşaatları devam eden kulelerin tamamlanmasının ardından güncellendi. Dünyanın en uzun gökdelenleri listesinde bu yılda Burj Khalıfa birinci sırada yer aldı.

Dünyanın en pahalı 16 gökdeleni belli oldu! 

HowMuch tarafından dünyanın en pahalı gökdelenleri açıklandı. İşte dudak uçuklatan rakamlardaki fiyatlara inşa edilmiş devasa gökdelenler...

Ebru Gündeş Dubai'deki daire için 750 bin TL'sini yaktı!

Ünlü şarkıcı Ebru Gündeş sıcaklardan bunalınca Dubai'de kiraladığı lüks daireyi bırakıp Türkiye'ye döndü.

Zeytinburnu 16/9 kuleleri yasallaştı!

İstanbul Zeytinburnu’nda yer alan 16/9 kuleleri için mahkemeden ‘Tıraşlansın’ kararı çıkmıştı. 4. İdare Mahkemesi gökdelenleri yasallaştırdı ve gökdelenlerin tıraşlanma durumu ortadan kalktı. 

Dünyanın en yüksek gökdelenleri Çin'de!

Dünyayı yüksek bina furyası sardı. En çok gökdelen inşa eden ülke Çin oldu. Yüksek binalar sadece Asya ve Amerika'da değil, dünyanın neredeyse tüm metropollerinde bulunuyor.

Türk projeleri Dubai’de boy gösterdi!

Emlak Konut’un 50, Artaş’ın 11, Tahincioğlu’nun 2 ve Katay’ın bir marka projeyle katıldığı Dubai Cityscape Global 2017’de, Türk firmalarına yabancı ilgisi ilk günden başladı.

Gökdelenleri yapay zekalı robotlar temizleyecek!

Tower Craft Genel Müdürü Aykut Bilici yaptığı açıklamada "Gökdelenlerin dış cephe temizliğinde kullanılmak üzere tasarlanan yapay zekaya sahip robot için ilk siparişlerimizi aldık." dedi

İşte dünyanın en uzun 10 gökdeleni!

Gelecek 10 yılda yapılması ve tamamlanması beklenen en uzun gökdelenler sizler için araştırıldı. İşte dünyanın en uzun gökdelenleri...

New York'taki gökdelenler gökten inecek!

New York'lu mimarlık ofisi gökdelenleri gökteninen formatına dönüştürecek. Proje kapsamında Dünya yörüngesine yerleştirilecek büyük bir asteroid kullanılması düşünülüyor.

Dubai gökdelenleri Haberi

Dubai gökdelenleri


Katar'ın başkenti Doha'da inşa edilen yıllık 50 milyon yolcu kapasiteli havalimanı projesinin lokomotif firması olan TAV İnşaat, Dubai'de de 101 katlı gökdelen yapacak. 5 milyar dolarlık Yeni Doha Uluslararası Havalimanı inşaatını gazetecilere gezdiren TAV Holding CEO'su Sani Şener, TAV İnşaat'ın, her türlü havalimanı ihalesinde yeterlilik alabilecek 10 şirketten biri olduğunu söyledi.


EMPIRE'I AŞACAK


TAV Holding Başkanı Hamdi Akın ise 27 Mart'ta Dubai'de 101 katlı bir gökdelenin temelini atacak. Üstelik bu bina Empire State Binası'ndan daha yüksek olacak.


OKAN...