22 / 07 / 2024

dükkan devri sözleşmesi

dükkan devri sözleşmesi

Türk Borçlar Kanunu kapsamında, kiracının alt kiralama yapabilmesi için ya kira sözleşmenizde ya da ayrıca yazılı bir şekilde alt kiralama yetkisi vermesi gerekiyor. 

Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi, taraflardan birinin taşınmazın kullanımını teslim ettiği, karşı tarafın da bunun karşılığında bir meblağ ödemeyi kabul ettiği sözleşmelere deniyor. Peki, dükkan kira sözleşmesi nasıl olmalı? Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022...

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur? Kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman boşaltmalıdır?

Kira sözleşmeleri hem kiracı hem de ev sahibi tarafından bağlayıcılığı bulunan belgelerdir. Bu sözleşmede belirtilen maddelerden en önemlisi ise kiralamanın başlangıç ve bitiş tarihleridir. Peki,1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur? Kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman boşaltmalıdır? İşte

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesi değişti!

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesi değişti ve söz konusu değişikliklere ilişkin tadil metni İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi.

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin 10. maddesi değişti!

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin 10. maddesinde değişiklik yapıldı ve söz konusu değişikliklere ilişkin tadil metni 14 Nisan 2021 tarihinde İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi. 

Ata GYO'nun Kayseri projesinin kira sözleşmesi feshedildi!

Ata GYO'nun yeni düzenlenen kira sözleşmesi ile alış ve satış işlemi bulunmamakta olup, Kayseri/Talas Projesinde Tab Gıda San. Tic. A.Ş.'nin kiracısı olduğu 1 adet bağımsız bölüm faaliyete başlanmadan kira sözleşmesi feshedildi. 

Mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği!

Mirastan feragat sözleşmesinin geçerli olabilmesi için resmi vasiyetname şeklinde düzenlenmesi gerekiyor. İşte mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği..

Dövizle kira sözleşmesi dönemi sona erdi!

Dövizle yapılan kira sözleşmeleri için iki yıllık sürenin sonuna gelindi. Hazine ve Maliye Bakanlığı sözleşmelere TL olarak devam edilecek açıklamasında bulundu.

Dövizle kira sözleşmesi yasağıyla ilgili önemli uyarı!

2018’de dövizle yapılan sözleşmelerde TL’ye dönülmesi kararlaştırılmış, iki yıllık geçiş süreci belirlenmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu süreç sonunda yeniden döviz endeksli sözleşme yapılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Akiş GYO 5 yıl vadeli kredi sözleşmesi imzaladı!

Akiş GYO'nun 1 yılı anapara ödemesiz 5 yıl vadeli, vade sonunda yüzde 30 balon ödeme içerecek ve kalan tutar aylık eşit taksitli olacak şekilde  yenilenmesine ve ilgili şartları düzenleyecek tadil sözleşmesi imzalanmasına karar verildi.

Esenler Belediyesi ve Giresun Belediyesi arasında kentsel dönüşüm sözleşmesi! 

Esenler Belediyesi ve Giresun Belediyesi arasında "Kentsel Dönüşüm Bilgi ve Tecrübe Aktarımı" kapsamında bir sözleşme imzalandı...

Vakıf GYO'nun Esas Sözleşmesi'ndeki değişiliği tescillendi!

Vakıf GYO'nun Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesinde değişiklik yapılmış olup söz konusu değişikliklere ilişkin tadil metni 16 Haziran 2020 tarihinde İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi ve 18 Haziran 2020 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilan edildi.

Kira sözleşmesi bittikten sonra kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kira sözleşmesi 15 Mart 2020’de sona eren işyerinde kiralayanla 9 Haziran’da kirayı anlaştık. Kira sözleşmesi yapmadık. Aynı gün noterden ‘1 hafta içinde dükkanı boşaltın’ diye ihbarname yolladı. Haklarımız nedir?' sorusunu yanıtladı.

TVF Finansal Yatırımlar ve Vakıfbank hisse devir sözleşmesi imzaladı!

Vakıf GYO'nun hissedarı Güneş Sigorta AŞ sermayesinin yüzde 51,1'ini temsil eden hisselerin TVF Finansal Yatırımlar'a devri amacıyla, alıcı sıfatıyla TVF Finansal Yatırımlar ile satıcı sıfatıyla Vakıfbank arasında hisse devir sözleşmesi imzalandı.

dükkan devri sözleşmesi Haberi

dükkan devri sözleşmesi

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Sahibi olduğum dükkandaki şirket, dükkanı alt kiralama ile başka bir şirkete kiralamış. Bu kiracıyı işyerinden nasıl çıkarabilirim?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Sahibi olduğum dükkandaki şirket, dükkanı alt kiralama ile başka bir şirkete kiralamış. Bu kiracıyı işyerinden nasıl çıkarabilirim?

Bu konuda size kira sözleşmeniz ve Türk Borçlar Kanunu'nun 322/2. Maddesi rehberlik edecektir. Kiracınızın alt kiralama yapabilmesi için ya kira sözleşmenizde ya da ayrıca yazılı bir şekilde alt kiralama yetkisi vermiş olmanız gereklidir. Eğer bu şekilde bir yetki vermediyseniz kiracınızın alt kiralama yapması yasal değildir. Keza TBK'nın 322/2. Maddesi "Kiracı konut ve çatılı işyeri kiralarında kiraya verenin yazılı rızası olmadıkça kiralananı başkasına kiralayamayacağı gibi kullanım hakkını da devredemez" hükmünü amirdir. Ayrıca...