09 / 05 / 2024

dükkanlar apartman aidatı öder mi

dükkanlar apartman aidatı öder mi

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor. Peki, dükkanlar apartman toplantısına katılır mı?

Apartman girişindeki dükkanlar aidattan sorumlu mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanların girişlerindeki dükkanların aidat sorumluluğunu kaleme aldı.

Apartman aidat borcu zamanaşımı!

Apartmanda gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki zamanaşımı süresi için gecikme tazminatı ödüyor. Peki apartman aidat borcu zamanaşımı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

İşyerleri apartman aidatı verir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat malikleri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak ödüyor. Peki, işyerleri apartman aidatı verir mi?

Dükkanlar apartman giderlerine katılır mı?

Apartmanda bağımsız bölümlerin kullanıcıları tarafından apartman aidatının ödenmesi gerekiyor. Bağımsız bölümde kiracı varsa aidat ödemelerinden kiracı sorumlu oluyor. Peki, dükkanlar apartman giderlerine katılır mı?

Apartman aidatı son ödeme tarihi ne zamandır?

Apartman aidatları, apartmanın temizliği, güvenliği, tesisat ve onarımı gibi gerekli görülen ihtiyaçlar için toplanıyor. Aidatı ev veya işyerine sahip kimse ya da kiracısı ödüyor. Peki, apartman aidatı son ödeme tarihi ne zamandır?

Kent Meydanı Dükkanları nerede?

Makro Akyapı Ortak Girişimi ve Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirilen Meydan Dükkanları projesinin 2017 yılı Ocak ayında teslim edilmesi planlanıyor. Peki Kent Meydanı Dükkanları nerede?

Kent Meydanı Dükkanları fiyatları!

İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir'de yükselen Meydan Dükkanları projesinde 330 adet dükkan yer alıyor. Projenin başvuru süreci 13 Mart'ta sona erecek. İşte Kent Meydanı Dükkanları fiyatları...

Başakşehir Meydan Dükkanları ödeme planı!

Alanları 50 metrekare ile 1.000 metrekare arasında değişen dükkanların yer aldığı Meydan Dükkanları projesinde fiyatlar 240 bin TL'den başlangıç gösteriyor. İşte Başakşehir Meydan Dükkanları ödeme planı...

Kiracı apartman aidatını ödemiyor ne yapmalıyım?

Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracınız aidatı ödemiyor ve "Kiracı apartman aidatını ödemiyor ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Meydan Dükkanları'nda 240 bin TL'ye! Son başvuru tarihi 13 Mart!

Meydan Dükkanları'nda yer alan mağaza ve dükkanlar 240 bin TL'den başlayan muhammen bedelle satışa sunuluyor. Son başvuru tarihinin 13 Mart olarak belirlendiği Meydan Dükkanları'nda birden fazla ödeme seçeneği uygulanıyor.

Gaziantep Beykent Ticari projesinde dükkanlar 330 bin TL' den başlıyor!

Hasırcı Yapı tarafından hayata geçirilen Gaziantep Beykent Ticari projesi toplam 3 bin 880 metrekare alan üzerinde yükseliyor. Gaziantep Beykent Ticari projesinde dükkanlar 330 bin TL' den başlıyor.

Avrupa Konutları Kale ofis ve dükkanları!

Daire fiyatları 593 bin TL'den başlangıç gösteren Avrupa Konutları Kale ofis ve dükkanları için ön talep toplanıyor. Artaş İnşaat imzası ile inşa edilen proje İstanbul Cevizlibağ'da yükseliyor.

Avrupa Konutları Kale dükkanları!

Avrupa Konutları Kale dükkanları için ön talep süreci başladı. Dairelerin 593 bin TL ile 1 milyon 953 bin TL arasında değişen fiyatlarla satıldığı proje 2016 yılının Nisan ayında teslim edilecek.

dükkanlar apartman aidatı öder mi Haberi

dükkanlar apartman aidatı öder mi

Dükkanlar apartman toplantısına katılır mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor.


Bütün kat malikleriyle külli ve cüzi halefleri, yönetici ve denetçiler, kat malikleri kurulunun kararlarına uymakla yükümlüdürler.

Anagayrimenkulün kullanılmasından veya yönetiminden dolayı kat malikleri arasında veya bunlarla yönetici ve denetçiler arasında veya denetçilerle yöneticiler arasında çıkan anlaşmazlıklar, kat malikleri kurulunca çözülür ve kararabağlanır.

Kat malikleri kurulu kararları (1) den başlayıp sırayla giden sayfa numaraları taşıyan her sayfası noter mühüriyle tasdikli bir deftere yazılarak, toplantıda bulunan bütün kat maliklerince imzalanır; karara aykırı oy verenler bu aykırılığın sebebini belirterek imza koyarlar.

Bir husus hakkında ilerde çıkan anlaşmazlıklar, karar defterinde aynı hususa dair daha önce verilmiş bir karar varsakaide olarak ona göre çözülür....