02 / 08 / 2024

Dünya Afet Riski Azaltımı Konferansı

Dünya Afet Riski Azaltımı Konferansı

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) İstanbul Bölgesel Merkez Yöneticisi Rastislav Vrbensky, afetlerin küresel ekonomiye son 20 yılda yaklaşık 2 trilyon dolara mal olduğunu belirtti.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi yönetmeliğinde değişiklik! Hızlı yıkım için yeni karar Resmi Gazete'de!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığının, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmenliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 32552 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 512 milyon dolarlık afet kredisi!

Dünya Bankası, iklim ve doğal tehlikelere dayanıklı konutlar ile altyapıya erişimi artırmak için Türkiye'ye sağlanacak olan 512,2 milyon dolarlık krediye onay verdi.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 449 milyon dolarlık afet kredisi desteği! 

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 449 milyon dolarlık afet kredisi desteği geldi. İşte kredinin kapsamı...

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlâk Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi!

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi. TBB Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ''Yüksek teknolojiyi ve akıllı şehirleri deprem başlığıyla çok hızlı bir şekilde koordine etmek gerekiyor'' dedi.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu'nda değişiklik!

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun İle 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu…

Dünya Ekonomik Forumu'nun raporundan 'küresel resesyon riski' çıktı!

Dünya Ekonomik Forumu'nun anket yöntemiyle hazırladığı raporda, başta gençler arasında olmak üzere, yüksek yapısal işsizlik en büyük ikinci endişe olarak nitelendirildi.

Mimarlardan 'afet riski haritası hazırlayalım' çağrısı!

TMMOB'a bağlı İMO Malatya Temsilcisi Bedir Özten, afetle mücadele için alınması gereken önlemleri açıkladı. Özten, "Afet riski altındaki alanları (deprem, sel, heyelan, çığ, tsunami gibi) belirleyip çevre düzeni planlarımızı ve buna bağlı olarak imar planlarını revize etmeliyiz" dedi...

Dünya Bankası okul inşaat projelerini yönetiyor!

Dünya Bankası, Milli Eğitim Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, AB ve Alman Kalkınma Bankası ile birlikte "Türkiye'deki Sığınmacılar Fonu Kapsamındaki Okul İnşaat Projeleri" projesini başlattı.

Dünya Afet Riski Azaltımı Konferansı Haberi

Dünya Afet Riski Azaltımı Konferansı

Dünya Afet Riski Azaltımı Konferansı'nın üçüncüsü 14-18 Mart tarihlerinde Japonya'nın Sendai şehrinde düzenlenecek. 


Konferans öncesinde yazılı açıklama yapan UNDP Yöneticisi Vrbensky, konferansta, mevcut bölgesel tecrübeler, ulusal stratejiler, enstitülerin plan ve önerilerinin yanı sıra Hyogo Eylem Çerçevesi kapsamındaki bölgesel anlaşmaların ele alınacağını kaydetti.


Vrbensky, yoksulluk ortadan kaldırılmadan ve afetler ülkelere büyük zararlar verirken, sürdürülebilir kalkınmanın başarılamayacağına işaret etti. Özellikle afetlerin küresel ekonomiye vurduğu darbeye değinen Vrbensky, "Afetlerin küresel ekonomiye son 20 yılda yaklaşık 2 trilyon dolar maliyeti var. Toplamda 1,3 milyar kişiyi etkileyen afetler, dolaylı olarak 4 milyar kişinin hayatını değiştiriyor" ifadesini kullandı. 


Vrbensky ayrıca yoksulluk ve afetler arasında doğrudan bağlantı olduğunu belirterek daha yoksul ülkelerin genelde daha az korunduğunu ve afetlerden daha fazla etkilendiğini vurguladı. 


Türkiye'nin afetlerle mücadelesi


Türkiye'nin depremde hayatını kaybedenler sıralamasında dünyada...