18 / 07 / 2024

Dünya Enerji Devlerini Uluslararası Enerji Kongresi

Dünya Enerji Devlerini Uluslararası Enerji Kongresi

Enerji alanında dünyada sayılı etkinlikler arasına girmeyi başaran EIF 2013 açılışını T.C. Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yapacak, Türk ve yabancı enerji ve iş dünyasının önemli isimlerini Ankara'da ağırlayacak.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

Dolar, euro, altın, market fiyatları daha ne kadar uçacak? Tarih verildi, dünya bu raporu konuşuyor

Dünya Bankası 'Emtia Piyasalarında Görünüm' adlı rapor yayınladı. Raporda, gıda ve enerji fiyatlarında yaşanan yükselişin 2024 yılının sonuna kadar devam edeceği belirtildi. Ayrıca ekonomideki dalgalanmanın da süreceği vurgulandı.

Dünya Bankası, Türkiye’ye 265 milyon dolarlık deprem ve enerji finansmanı sağladı!

Dünya Bankası yaptığı açıklamada, Türkiye’ye 265 milyon dolarlık deprem ve enerji finansmanı sağladığını bildirdi.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye iki kredi!

Dünya Bankası, Türkiye'de deprem, enerji ve iklim konularında kullanılmak üzere toplam 400 milyon dolar değerinde 2 ayrı krediyi onayladı.

İzocam Dünya Tasarruf Günü'nde sıfır enerji binalara dikkat çekiyor!

Her yıl 31 Ekim’de kutlanan Dünya Tasarruf Günü, enerjisinin dörtte üçünü ithal eden ülkemiz için ayrı bir öneme sahip…

TOKİ ile Dünya Bankası yeşil binalar konusunda iş birliği antlaşması imzaladı!

TOKİ ile Dünya Bankası arasında, enerji verimliliği ve yeşil binalar konusunda iş birliği anlaşması imzalandı. TOKİ Başkanı Turan, imza töreninde, Dünya Bankası ile geçmişten gelen ilişkilerini daha ileriye taşımak istediklerini söyledi.

Dünya enerji fiyatlarındaki düşüş doğalgaza yansıyacak mı?

Dünya enerji fiyatlarındaki düşüşün doğalgaza da yansıyacağını belirten Enerji Bakanı Berat Albayrak, “Önümüzdeki dönemde bırakın zammı, enerji fiyatlarındaki düşüşü tüketiciye indirim olarak yansıtmak için çalışma başlattık" müjdesini verdi.

Dünya Enerji Kongresi'nin 23.'sü İstanbul'da yapılacak!

Dünya Enerji Konseyi tarafından 3 yılda bir düzenlenen Dünya Enerji Kongresi’nin 23.'süne İstanbul ev sahipliği yapıyor. Konsey Başkanı Nadeau, 2060 yılı için enerji senaryoları hazırladıklarını, bu senaryoları İstanbul’da açıklayacaklarını söylüyor.

6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu yapıldı!

6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu yapıldı. EPDK Üyesi Bayraktar "Bu, üç senede bir yapılan dünya enerji regülasyonu olimpiyatı. Enerji düzenlemesi alanında dünyada önemli bütün aktörler bu etkinliğe katılacak" dedi.

Yingli Solar'ın dünya panel satışı 10 GW'ı geçti!

Merkezi Çin’de bulunan ve dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden biri olan Yingli Solar, dünya genelinde 10 GW’lık panel dağıtımı gerçekleştirerek küresel temiz enerji hareketindeki liderlik konumunu pekiştirdi.

Türkiye yenilenebilir enerjide dünya ortalamasını geçti!

Yenilenebilirde Küresel Durum Raporu Yenilenebilir Enerji Politika Ağı tarafından yayınlandı. Türkiye, geçen yıl ürettiği elektriğin yaklaşık 3'te 1'ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayarak bu alanda dünya ortalamasını geride bıraktı.

Dünya Bankası'ndan 350 milyon dolarlık 'yenilenebilir enerji' kredisi!

Hazine, Dünya Bankası'ndan 217.6 milyon euro (300 milyon dolar karşılığı), Temiz Teknoloji Fonu'ndan ise 50 milyon dolar olmak üzere 350 milyon dolar kredi sağladı

Profilo’dan Dünya Çevre Günü’nde tasarruf mesajı!

Profilo Dayanıklı Ev Aletleri, Dünya Çevre Günü’nde su ve enerji tasarruflu ev aletlerine geçişin tek tek aileler için küçük ama ülkemiz ve doğal kaynakların korunmasında toplamda çok olumlu sonuçları olacağı mesajını veriyor.

Dünya Enerji Devlerini Uluslararası Enerji Kongresi Haberi

Dünya Enerji Devlerini Uluslararası Enerji Kongresi

 

    Başkentimizi küresel anlamda bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlayarak yola çıkan ve Enerji alanında dünyada sayılı etkinlikler arasına girmeyi başaran EIF 2013 açılışını T.C. Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yapacak, Türk ve yabancı enerji ve iş dünyasının önemli isimlerini Ankara'da ağırlayacak.


Kongreye sayılı günler kala hazırlıklarda siz konuklarımızın vaktini verimli geçirmeniz için son hızı ile devam etmektedir. 24 Ekim sabahı kayıdın hemen arkasından bu yıl kongre başkanlığını T.C. Dışişleri Bakanlığı Çok Taraflı Ekonomik İşler, Enerji ve Çevre Genel Müdürü - Büyükelçi Sn. Mithat RENDE' nin yürüteceği kongre açılış konuşmaları ile başlayacaktır.


Dünya Enerji Görünümü ve Türkiye'nin Rolü, Türkiye Enerji Piyasasının ve Enerji Yatırımlarının Değerlendirilmesi, Dünya ve Türkiye Enerji Güvenliği, Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının Finansmanı, Akkuyu NGS...