09 / 05 / 2024

dünya futbol şampiyonası hangi ülkede

dünya futbol şampiyonası hangi ülkede

2022 Dünya Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak Doha, devam eden inşaatlarla büyük bir şantiyeye benziyor. Şehrin birçok noktasında inşaat ve yol yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor....

Dünya şampiyonu Sinan Sadak’a konut jesti!

Batman Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Dünya İşitme Engelliler güreş şampiyonasında Dünya şampiyonu olan Sinan Sadak’a konut jesti yaptı. Aksoy, şampiyona Cizre’den aldığı satın aldığı konutu hediye etti.

Mevlüt Uysal'dan dünya şampiyonu Beytullah Eroğlu'na daire sözü!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Dünya Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda 50 metre kelebekte altın, 50 metre sırtüstünde de bronz madalya kazanan Beytullah Eroğlu'na bir daire hediye sözü verdi. 

Katar'dan 2022 Dünya Kupası için Türk müteahhitlere çağrı!

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al-Şafi, 2022'de Katar'da yapılacak Dünya Futbol Şampiyonası için gerekli müteahhitlik işlerinin Türk firmaları tarafından gerçekleştirilmesini istediklerini kaydetti.

Zürih FIFA Dünya Futbol Müzesi açıldı!

FIFA Dünya Futbol Müzesi, yeni FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun da katıldığı törenle açıldı.Müzenin bulunduğu "Haus zur Enge" binasının yeniden inşası için ise 110 milyon İsviçre frangı harcandı.

Rusya'da Türk inşaat firmalarıyla yapılan anlaşmalar iptal edilmeyecek!

Rusya'da yapılacak 2018 Dünya Futbol Şampiyonası'nın altyapı hazırlıkları için Türk inşaat firmalarıyla imzalanmış olan anlaşmaların iptal edilmeyeceği açıklandı.Bakan, "İmzalanmış sözleşmelerin sonlandırılacağını sanmıyorum" dedi.

İnşaat mühendisi Uğur Mirza dünya şampiyonluğu aldı!

Ankara'da yaşayan inşaat mühendisi Uğur Mirza, MMA Dünya Şampiyonası'na katıldı. Moldova'da gerçekleştirilen organizasyonda, Uğur Mirza 86 kiloda birinci oldu.

Katar 9 yeni stadyum için 9 milyar dolar harcayacak!

FIFA, 2022 Dünya Futbol Şampiyonası'nın Katar'da yapılmasına karar verirken, Katar da şimdiden hazırlıklara başladı. Katar, aralarında 86 bin seyirci kapasiteli bir stadyumun da olduğu 9 yeni stadyum yapma kararı aldı.

Süpermarketler Dünya Kupası sayesinde 54 milyon Euro ek gelir elde etti!

2014 FIFA Dünya Kupası'nda yarı finale çıkan Hollanda A Milli Futbol Takımı'nın başarısı ülke ekonomisine de olumlu yansıdı. Pazar araştırma şirketi GfK, Hollanda'daki süpermarketlerin Dünya Kupası sayesinde 54 milyon euro ek gelir elde ettiğini bildirdi.

Dünya Kupası Antalya'da turizmi olumsuz etkiledi!

Brezilya ’da devam eden Dünya Futbol Şampiyonası, kupa için mücadele eden ülkelerden gelen turist oranlarını etkiledi. Şampiyona Antalya ’nın Avrupa pazarında kan kaybetmesine neden oldu.

Dünya her dakika futbol sahası kadar tarım alanı kaybediyor!

Dünya her dakika bir futbol sahası büyüklüğünde tarım alanını kaybediyor. Tohum uzmanları, dünyayı en kaçınılmaz tehlike olan kıtlık ve açlık konusunda uyardı. İnsanlığı 30 yıl içinde çok ciddi bir kıtlık bekliyor...

Dünya futbol şampiyonasına hazırlanan Doha şantiyeye çevrildi!

2022 Dünya Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak Doha, devam eden inşaatlarla büyük bir şantiyeye benziyor. Şehrin birçok noktasında inşaat ve yol yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor....

İnşaat işçisi Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'na hazırlanıyor!

Sivas'ta inşaat işlerinde çalışarak geçimini sağlayan güreşçi Murat Erdoğan, iş yorgunluğuna aldırış etmeden idman yaparak Bosna Hersek'te gerçekleştirilecek Veteranlar Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'na hazırlanıyor...

Dünya Golf Şampiyonası'yla Antalya turist toplayacak!

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı Dünya Amatör Golf Şampiyonası'nın heyecanı bu yıl Antalya'da yaşanacak. Organizasyonla birlikte dünyanın gözü Antalya'ya çevirildi...

dünya futbol şampiyonası hangi ülkede Haberi

dünya futbol şampiyonası hangi ülkede

Basra Körfezi’nin kıyı ülkesi Katar’ın başkenti Doha, son yılların en hareketli günlerini yaşıyor. 


2022 Dünya Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak Doha, devam eden inşaatlarla büyük bir şantiyeye benziyor. Şehrin birçok noktasında inşaat ve yol yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Tüm imkânlarını seferber eden Katar hükümeti, Doha’yı 2022’ye hazırlamaya çalışıyor. Bir taraftan yapımları devam eden gökdelenler, stat ve oteller, diğer taraftan gece gündüz sürdürülen yol çalışmaları şehri şantiyeye çevirmiş durumda. 


Şehrin bir çok yerinde devam eden devasa inşaat alanlarında, onlarca iş makineleri ve yüzlerce işçi karınca misali 24 saat çalışıyor. Ülkede bir çok alanda olduğu gibi inşaat sektöründe de Güney Asya ülkeleri Hindistan, Bangladeş, Vietnam, Nepal ve Pakistan gibi ülkelerden gelen işçiler görev alıyor. 


Şehirdeki inşaat çalışmaların çoğu yabancı şirketler ve işçiler tarafından...