28 / 04 / 2024

İnşaat işçisi Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'na hazırlanıyor!

İnşaat işçisi Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'na hazırlanıyor!

Sivas'ta inşaat işlerinde çalışarak geçimini sağlayan güreşçi Murat Erdoğan, iş yorgunluğuna aldırış etmeden idman yaparak Bosna Hersek'te gerçekleştirilecek Veteranlar Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'na hazırlanıyor...



Sivas'ta inşaat ve binalarda iskele üzerinde çalışarak geçimini sağlayan güreşçi Murat Erdoğan (38), iş yorgunluğuna aldırış etmeden idman yaparak Bosna Hersek'te gerçekleştirilecek Veteranlar Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'na hazırlanıyor. Macaristan'da geçen yıl düzenlenen dünya şampiyonasında 85 kiloda ikinci olan Erdoğan, bu sene altın madalya kazanmayı hedefliyor.


Kentte bazı mahallelerdeki inşaatlarda ve binalarda dış cephe kaplama ve ısı yalıtımı işinde çalışarak günlük 30-35 lira yevmiye kazanan  Erdoğan, iş çıkışı ise Sivas Güreş Eğitim Merkezine giderek, Bosna Hersek'te 1-6 Ekim'de düzenlenecek dünya şampiyonası hazırlıkları için antrenman yapıyor.


Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kariyerinde yıldızlar ve gençler kategorilerinde birçok Türkiye şampiyonluğu bulunduğunu, geçen yıl da Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Veteranlar Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nda 85 kiloda dünya ikincisi olduğunu hatırlatarak, "Geçen yılki şampiyonaya kendi imkanlarımla gittim. Finale kaldım ve maalesef şanssızlık sonucu Moldovalı rakibime 1 puanla yenilerek gümüş madalyada kaldım. İçimde hala onun üzüntüsü var. Onun acısıyla çalışıyorum. Bu sene hedefim, 85 kiloda inşallah altın madalya kazanmak" diye konuştu.


Şampiyonaya kendi imkanları doğrultusunda hazırlandığını belirten Erdoğan, "İskelelerde çalışarak spor hayatımıza devam ediyoruz" dedi.


İnşatta günlük 30-35 lira yevmiyeyle çalıştığını aktaran Erdoğan, "Sivas'ta yapacak bir iş yok. Başka iş olmadığı zaman inşaatta çalışmak zorundayız" ifadesini kullandı.


İnşaatta çalıştıktan sonra antrenmana çıkmanın zor olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:


"Sağolsun iş arkadaşlarım beni idare ediyor. Kendileri çalışmalarına rağmen saat 16.00'dan sonra beni antrenmana gönderiyorlar. Zaten antrenman saatine kadar bayağı bitkin ve yorgun düşüyoruz. İnşaat işi zor ve yorucu oluyor. Yapacak bir şey yok, bir taraftan da geçimimizi sağlamak zorundayız. Vücut, inşaatta saat 16.00'ya kadar yorgun düşüyor o saatten sonra da antrenman yaparak bitkin düşüyorum. Bu iş, beslenme istiyor, destek istiyor. Ne yapalım elimizden gelen bu. Sponsor olursa daha rahat hazırlanıp daha güzel madalyalar getireceğime inanıyorum."


-Potronu işten erken çıkmasına izin veriyor


Erdoğan'ın çalıştığı inşaat firmasının sahibi Mahmut Yılmaz ise diğer işçilerin geç saate kadar çalıştığını, güreşçi Erdoğan'a ise saat 16.00'dan sonra antrenman için izin verdiğini söyledi.


Erdoğan'a ellerinden geldiği kadar destek olmaya çalıştıklarını anlatan Yılmaz, "Yetkililerin arkadaşımıza el uzatmasını istiyoruz. Geleceği açık ağabeyimiz. Kendi adıma üzülüyorum. Başka ülkeler dünya şampiyonu güreşçi bulamazken biz şampiyonumuzu inşaatlarda çalıştırıyoruz. Bu, Türkiye açısından da Sivas açısından da hüzün verici bir şey. Yetkililerin buna bir çare bulması lazım. Arkadaşımıza elimizden geldiğince yardım ediyoruz ama imkanlarımız bu kadar" dedi.


İsa Ustanoğlu da iş arkadaşı Erdoğan'ın inşaatta akşama kadar yorulduğunu belirterek, dünya ikincisi güreşçiyle çalışmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.


AA


Geri Dön