08 / 05 / 2024

dünya gayrimenkul piyasası

dünya gayrimenkul piyasası

Türkiye Varlık Fonu yöneticilerine, MÜSİAD tarafından kurulan Gayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ hakkında bilgi verilerek, borsanın hedefleri hakkında sunum yapıldı...

Araplar emlak yatırımı için İstanbul'a geliyor!

Zengin Araplar'ın dünya gayrimenkul piyasasındaki ilk tercihi olan Londra, Brexit sonrası gözden düşmeye başladı. Araplar'ın gözünde Londra'nın en büyük alternatifi İstanbul.

İstanbul dünya gayrimenkul pazarında 20'nci sırada!

Alkaş, "Dünya Sahnesinde İstanbul" başlıklı araştırmaya göre İstanbul'un, "dünyanın en büyük iş merkezleri ve gayrimenkul pazarları" olarak tanımlanan 30 şehri arasında 20'nci sırada yer aldığını da belirtti.

İstanbul gayrimenkul piyasasını neler bekliyor? Seçim sonrası kentsel dönüşüm hızlanacak mı? 

Seçimlerden önce sık sık konut piyasasının geleceği merak ediliyordu. Peki İstanbul gayrimenkul piyasasını neler bekliyor?

Gayrimenkul piyasasında son durum: Alanın kazandığı satanın kaybettiği dönem!

İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale bölgelerinde hizmet veren Simge Emlak Değerleme sahibi Mustafa Altınkök gayrimenkul piyasasında son durumu değerlendirdi. 

İtalyan gazeteciden çarpıcı açıklama! Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlası Türkiye'de!

Yabancılara en az 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alarak verilen Türk vatandaşlığı dünya basınına da yansıdı. İtalyan gazeteci ve sosyolog Marco D'Eramo Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlasını Türkiye'nin yaptığını açıkladı.

Dünya Şehir Cadde Ticari Gayrimenkul Yönetim Anonim Şirketi kuruldu!

Dünya Şehir Cadde Ticari Gayrimenkul Yönetim Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Yum ve Şevkat Bilal Irmak ortaklığında kuruldu.

Türk kripto parası dünya piyasasına giriyor!

Tamamen yerli yazılımcılar tarafından üretilen Türk kripto para birimi ABG coin’in yüzde 60’ıDubai’nin kurucu ailelerinden El Maktum ailesinin sahibi olduğu Centurion & Co Dubai – UAE satıldı. Şirketi Türk coinin dünya piyasasına sunmaya hazırlanıyor.

Dünya Şehir Maltepe 12 soruda tüm detaylarıyla! 

Dünya Şehir Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat A.Ş., Dünya Şehir Maltepe projesi için düğmeye bastı. Peki Dünya Şehir Maltepe'de fiyatlar ne kadar? İşte Dünya Şehir Maltepe 12 soruda tüm detaylarıyla...

Dünya altını konuşuyor: Altın çakıldı, dolar yükseliş trendine son gaz devam ediyor

Bugün altın ve döviz piyasasında hareketlilik kaldığı yerden devam ediyor. Dünya bugün altın fiyatlarını konuşuyor. Ons altın 1826 dolar seviyesinde kadar düşerken dolar yükselmeye devam ediyor.

Silivri gayrimenkul piyasasında son durum ne? İşte İstanbul'un yükselen ilçesinde metrekare fiyatları!

Son dönemdeki konut projeleri atağıyla dikkat çeken Silivri ilçesi, 35 mahalleden oluşuyor. Peki Silivri gayrimenkul piyasasında son durum ne? İşte İstanbul'un yükselen ilçesinde kalem kalem metrekare fiyatları...

Türk halkı ev fiyatlarının şokunu yaşarken dünya piyasasından gelen haber herkesi buz kestirdi

Türkiye'de ev fiyatlarının neredeyse 3'e katlanmasının ardından dünya piyasasından gelen haberler de sektördeki durumu ortaya koydu. Nationwide Building Society'in verilerine göre Britanya'da konut fiyatları 1 yılda yüzde 14,3 arttı. Bu rakamın 2004 yılından beri bir ilk olduğu ifade edildi.

ABD'de ticari gayrimenkul piyasasını neler bekliyor?

ABD Merkez Bankası (Fed), şirket ofislerine olan talepte düşüş yaratabilecek olan koronavirüs salgınının, hastalıktan sonra ticari gayrimenkul piyasasının kırılgan bir hale gelebileceğini belirtti.

Gayrimenkul piyasası hareketlendi! Fiyatlar arttı!

Gayrimenkul piyasası konut kredi faizlerinin yüzde 1'in altına düşmesiyle hareketlendi. Gayrimenkul yatırımcılarına göre önümüzdeki dönemde piyasa canlanacak. 2021'de talep ve maliyetlerin artmasıyla konut satış fiyatları yükselecek.

İnşaat ve emlak sektöründe yeni dünya düzeni!

İnşaat firmalarının ve emlak ofislerinin seri ilan sitelerine bağımlı olarak devam ettiği pazarlama şekilleri yeni dünya düzeninde yetersiz kalacağından bahseden Ekonomist Ahmet Yılmaz ‘alternatif satış kanalları yaratan Gayrimenkul PR gibi çözümlere yönelilmeli’ önerisinde bulundu.

Körfez Dünya Gayrimenkul Turizm Danışmanlık ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!    

Körfez Dünya Gayrimenkul Turizm Danışmanlık ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Levent Lezgin Kılınç tarafından kuruldu.

dünya gayrimenkul piyasası Haberi

dünya gayrimenkul piyasası

Varlık Fonu yöneticileri, MÜSİAD tarafından kurulan Gayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ (GABORAS) hakkında bilgilendirildi.

MÜSİAD tarafından Türkiye'deki gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi işlemlerinin 7 gün 24 saat elektronik ortamdan yapılabilmesi, konut ve iş yeri gibi projelerle ilgili gerçek ve şeffaf bilgilere ulaşımın kolaylaşması gibi amaçlarla kurulan GABORAS'ın tanıtım faaliyetleri devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dernek yöneticileri bu kapsamda Türkiye Varlık Fonu yetkilileri ile bir araya geldi. Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Genel Müdürü Zafer Sönmez ile bazı fon yetkililerinin katıldığı toplantıda, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Köse, SENYAP Genel Müdürü Ahmet Buğa, GABORAS Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Köse ve GABORAS Genel Müdürü İshak Kurtuluş Altun hazır bulundu.

Toplantıda Sönmez ve beraberindeki yetkililere, GABORAS'a ilişkin kapsamlı sunum yapıldı ve teknolojik ve...