19 / 05 / 2024

Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi

Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi

Muğla’nın Marmaris ilçesi Orhaniye Köyündeki Kızkumu’nun Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı’nın (UNESCO) Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi’nde yer alabilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 450 sözleşmeli personel alacağını duyurdu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, farklı şehirlerde bulunan birimlerine, sözleşmeli sanatçı alımı yapacaktır. Bu alım, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde gerçekleştirilecek olup bazı şehirler ve branşlarda belirlenen sayıda sanatçıya ihtiyaç duyulmaktadır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı yapacak! Açık kadrolar tek tek belli oldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanan ilan kapsamında başvuru şartları ve son başvuru tarihi de paylaşıldı.

Gençler müjde! İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı yapacak! KPSS'den 70 puan alan...

Kamu personeli alım ilanları Resmi Gazete'de yayımlandı. İçişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü çeşitli kadrolara personel alacağını açıkladı. İşte detaylar...

Bursa Yıldıztepe Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi 10 yıllığına kiraya veriliyor!

Bursa İli Mudanya Belediye Başkanlığı, Yıldıztepe Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi için kiralama ihalesi düzenliyor. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı ile ilgili detaylar...

Mavi Dünya Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mavi Dünya Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş’ta  100 bin TL sermaye bedeli ile  N.Habil Kıymet tarafından kuruldu.

Kepez'e 'dünya' kütüphanesi inşa edilecek!

Kepez Belediyesi, dört kütüphane projesinin en büyüğünün de yapımına başlıyor. Kütüphane, Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi'nin inşa edildiği arazinin yanında yer alan 6 bin 500 metrekare büyüklüğüne sahip belediye kültürel tesis alanında yapılacak.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin kültürel tesis alanı ve otopark inşaatında usulsüzlük!

Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni denetleyen Sayıştay, Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne ait arazi üzerine ‘kültürel tesis alanı ve otopark’ inşasını pazarlık usulüyle yapan yüklenici firmanın, çok sayıdaki alanı da işleterek kazanç elde ettiğini tespit etti.

Korunması Gerekli Kültür ve Tabiat Varlıkları yönetmeliğinde değişiklik!

Korunması Gerekli Taşınır Kültür ve Tabiat Varlıklarının Yurt Dışına Çıkarılması ve Yurda Sokulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31121 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla alakalı yönetmelik çıkarabilecek!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi. Turizmi Teşvik Kanunu'nda yapılan değişiklik kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca tahsisi iptal edilen taşınmazların üzerinde yargılama yapabilecek…

Emlak Konut Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı, Spor Tesis Alanı ve Park İnşaatı İle Ada İçi Altyapı, Yol ve Çevre Düzenleme İşi projesi için hazırlatılan 2019 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Boğaziçi Üniversitesi'ne Avrupa Kültürel Miras Ödülü!

Boğaziçi Üniversitesi Tarsus-Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi, Avrupa Kültürel Miras Ödüllleri kapsamında "Koruma Dalı"nda ödüllendirildi.

Dicle Vadisi Projesi’nin ilk etabı iptal edildi! 

Dicle Vadisi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirası listesinde yer alıyordu. Daha sonra rezerv yapı alanı ilan edilen bölgede başlatılan Rekreasyon Projesi’nin ilk etabı iptal edildi.

Müjdat Gezen Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki imar hatası düzeltildi!

İstanbul Kadıköy’de bulunan Müjdat Gezen Kültür ve Sanat Merkezi’ne verilen yapı kullanma izin belgesine aykırı şekilde yapılan imar planı değişikliği 12 yıl aradan sonra düzeltildi.

Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi Haberi

Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi



Türkiye’nin 9’u kültürel, 2’si karma olmak üzere 11 mirası listede yer alırken, Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan “Listeye girmek için 11 kriteri yerine getirmemiz gerekiyor” dedi.


Kızkumu’nun UNESCO geçici listeye dahil edilebilmesi için çalışmaların sıkı bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Ersan, denize canlılık kazandıran Posidonia çayırlarının korunması, kumları engelleyen iskelelerin kaldırılarak şamandıralar konulması gerektiğini hatırlattı.


Ersan şöyle konuştu: “Görüşmeler sonucunda, bölgede kalması gereken tekne sayıları belirlenecek. Şu anda orada aylarca ve hatta yıllarca kalan, mavi kartları bile olmayan tekneler var. Bunların aza indirilmesi ve 3 günde bir yer değiştirmesi gerekiyor. Konunun sıkı...