08 / 05 / 2024

dünya projeleri

dünya projeleri

Türkiye'den de bir projenin yer aldığı ve Business Insider tarafından düzenlenen dünyayı değiştirecek projeler listesinde yer alan Elizabeth Hattı ile ilgili son fotoğraflar geldi.

Dünyanın geleceğine yön verecek 18 mega proje!

Dünyanın geleceğine yön verecek, değişimini sağlayacak mega projeler Business Insider tarafından listelendi. İşte o projeler ve binalar...

Türk müteahhitler dünyada bir çok projeyi hayata geçiriyor!

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türk müteahhitlik firmalarının 2012 yılında bir çok projeyi üstlendiğini belirtti...

Dünya konut krizine etkili çözüm: Çevre dostu evler!

Dünya konut krizine etkili çözüm bulundu. Cal-Earth şirketi, evlerin yapımında kum ve kil olmak üzere maliyeti düşük ve tamamen çevre dostu doğal malzemelerin kullanılmasını öngören projeleri hazırladı. İşte sıradışı görünümüyle dikkat çeken çevre dostu evler...

Katar'dan 2022 FIFA Dünya Kupası projeleri için güvence!

Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası projeleri için güvence verdi. Katar'daki Projeler ve Miras Yüksek Kurulu Genel Sekreteri Zevadi: "Statların ve spor tesislerinin yapım maliyeti 12 yıla yayılmış şekilde yaklaşık 23 milyar Katar riyali tutuyor" dedi.

2022 Dünya Kupası projeleri için 500 milyar dolar harcanacak!

Katar'da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası projelerinin maliyetleri dudak uçuklattı. El-Emadi, "Stat dışında, otoyollar, havaalanları, limanlar ve hastaneler gibi birçok alana yatırımda bulunuluyor'' dedi.

Dünya Bankası okul inşaat projelerini yönetiyor!

Dünya Bankası, Milli Eğitim Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, AB ve Alman Kalkınma Bankası ile birlikte "Türkiye'deki Sığınmacılar Fonu Kapsamındaki Okul İnşaat Projeleri" projesini başlattı.

Türk müteahhitler dünya kupası hazırlıklarına talip!

Rusya, FIFA 2018 Dünya Kupası için 13 kentte 50 milyar doları aşan altyapı projeleri hedefliyor. Türk müteahhitleri çok sayıda inşaatı kapsayan bu projelerde yer almak üzere çalışmalara başladı.

Türkiye'de dünya standartlarında mega projeler yapıldı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, her gün yeni projelere imza attıklarını ve yeni açılışlar yaptıklarını belirterek, Türkiye için dünya standartlarında mega projeleri tek tek hayata geçirdiklerini anlattı.

Dünya şehirciliği Türkiye'de konuşulacak!

Dünya şehircilik ve kentsel tasarım projeleri alanının en profesyonel yarışması olan Golden City Awards 2016 yılının Ocak ayında Türkiye'de gerçekleştirilecek. Kazanan şehirde sürpriz organizasyonlar yapılacak.

Geleceğin dünya starı mimarları Türkiye'den çıkacak!

International Property Awards Başkanı Shield, ödül alan projeleri şöyle özetledi:Türkiye, kentsel dönüşümün de devreye girmesiyle müthiş bir deneyim alanı oldu. Ben geleceğin dünya starı olacak mimarlarının Türkiye'den çıkacağına inanıyorum.

Altan Elmas: Konut projelerimiz dünya standartlarında!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, Güneşli'deki Mirage Rezidans ve Sultanbeyli'deki İlkbahar projelerinin inşaatının devam ettiğini belirterek, "Türkiye'deki markalı konut projeleri dünya standartlarında" diye konuştu.

14. Dünya Mimarlar Zirvesi Sofya'da düzenlendi!

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen “XIV. Dünya Mimarlar Zirvesi”, 20 Mayıs Çarşamba akşamı düzenlenen ödül töreni ile sonra erdi. 21 Ülkeden pek çok usta mimarın çeşitli projeleri ile katıldığı ödül töreni hayli renkli geçti...

JLL Türkiye 28 Mart'ta Dünya Saati Uygulaması’nı destekleyecek!

JLL, iklim değişikliği ile mücadele etmek üzere, dünyanın en büyük küresel çevre hareketi olarak bilinen Dünya Saati Uygulaması’na, 200 ofisi ve Türkiye’deki projeleri ile destek oluyor.

Antalya'nın vizyon projeleri dünya vitrininde!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vizyon projelerini "invest Antalya" sloganıyla dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM 2015'te dünya vitrinine çıkardı.

Akbank'ın ışıkları Dünya Saati için bu yıl da sönecek!

Akbank'ın ışıkları Dünya Saati için bu yıl da sönecek. Çevre ve iklim değişikliği alanlarında önemli sosyal sorumluluk projeleri sürdüren Akbank, "Dünya Saati" kampanyasına bu yıl da katılıyor.

dünya projeleri Haberi

dünya projeleri

Türkiye'den de bir projenin yer aldığı ve Business Insider tarafından düzenlenen dünyayı değiştirecek projeler listesinde yer alan Elizabeth Hattı ile ilgili son fotoğraflar geldi. 


Avrupa'nın en büyük altyapı projesi olan Elizabeth Hattı'nın yüzde 85'i tamamlandı, açılış için çok az bir zaman kaldı. İşte dünyanın geleceğine yön verecek 19 dev proje...


1-) Elizabeth Hattı



Avrupa'nın en büyük altyapı projesi olan ve 16.3 milyar euroya mal olacak 'Elizabeth Hattı'nın yüzde 85'i tamamlandı. Son fotoğraflar da yapımcı şirket tarafından paylaşıldı.


Elizabeth Hattı'nın toplam uzunluğu da 60 mil olacak.


2-) Hong-Kong-Zhuhai-Macau köprüsü


Dünyanın en uzun deniz köprüsü olacak Hong Kong-Zhuhai-Macau köprüsünün 29.6 kilometrelik ana gövdesi tamamlandı.


55 kilometre toplam uzunluğa sahip olacak dev yapının tamamlanan kısmı 22.9 kilometrelik köprü ve 6.7 kilometrelik de deniz altı tünelinden oluşuyor.


3-) MALL...