03 / 05 / 2024

Dünya Sulak Alanlar Günü

Dünya Sulak Alanlar Günü

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye su zengini bir ülke değil. Su fakiri de değil ama suyu çok iyi yönetmemiz, çok idareli kullanmamız lazım" dedi...

Dünya genelinde sağlıklı binalara ilgi artıyor!

Koronavirüs salgını dünya genelinde hızla dönüşüm devam ederken yeşil binalar için de büyük fırsat doğdu. Sağlıklı yaşam alanları sunan binalar için sertifika alımları çoğaldı.

Meydan İstanbul, Dünya’nın En İyi Perakende Geliştirme Projesi seçildi!

Meydan İstanbul “Dünya’nın En İyi Perakende Geliştirme Projesi” seçildi. Bunun yanında “Avrupa’nın En İyi Mimari Projesi” ve “Avrupa’nın En İyi Sosyal Alanları” ödüllerinin de sahibi Meydan İstanbul AVM olmayı başardı. 

Dünya Ticaret Merkezi Yeni Fuar projesinin ilk görselleri!

İstanbul Yeşilköy'de yer alan Dünya Ticaret Merkezi yıkılıp, yeniden yapılacak. Dünya Ticaret Merkezi Yeni Kongre, Fuar ve 480 odalı Otel alanlarından oluşacak. Proje 3 etaptan oluşuyor. İşte detaylar...

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nden 500 milyon dolarlık yatırım!

Türkiye'nin en büyük fuar alanlarına sahip İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM), 500 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'nin ve havzanın en büyük fuar alanını yapacak.

Türkiye'de kentlerin tasarımı dünya standartlarında olacak!

Kentlerin düzenlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir çalışma başlattı. Türkiye'de şehirlerin mimari, çevre ve sosyal yaşam alanlarının dünya standartlarında olması için kentsel tasarım rehberi hazırlanıyor.

Dünya mirasını korumak için ortak adım!

UNESCO ve Kadir Has Üniversitesi arasında, Dünya Miras Alanlarının Yönetimi ve Tanıtımı: Yeni Medya ve Toplumsal Katılım konulu UNESCO Kürsüsü için bir protokol anlaşması imzalandı.

Malatya Arslantepe Höyüğü UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’ deki 13 kültürel miras alanı için UNESCO’ ya başvuruda bulunarak, bu alanların UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınmasını talep etti...

Türkiye'den 13 tarihi yer UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girdi!

Mersin Kızkalesi, Malatya Arslantepe Arkeolojik Alanı, Çanakkale ve Gelibolu 1. Dünya Savaşı alanları ve Kırşehir Ahi Evran Türbesi'nin de aralarında bulunduğu 13 tarihi alanımız UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girdi...

Akbank'ın ışıkları Dünya Saati için bu yıl da sönecek!

Akbank'ın ışıkları Dünya Saati için bu yıl da sönecek. Çevre ve iklim değişikliği alanlarında önemli sosyal sorumluluk projeleri sürdüren Akbank, "Dünya Saati" kampanyasına bu yıl da katılıyor.

Dünya Mirası Alanlarımızın sayısı 11'e çıktı!

Çatalhöyük'ün Dünya Miras Listesi'ne alınmasıyla, Türkiyede'deki Dünya Mirası Alanlarımızın sayası 11'e yükseldi

GYODER Türkiye ve Dünya Gayrimenkul Sektör Raporu sonuçları 10 Nisan'da açıklanacak!

GYODER tarafından hazırlanan “Türkiye ve Dünya Gayrimenkul Sektör Raporu 2011 4. Çeyrek” tamamlandı. Türkiye ve Dünya Gayrimenkul Sektör Raporu 2011 4. Çeyrek sonuçları, 10 Nisan'da açıklanacak!

Jones Lang LaSalle, dünya saati kampanyasına destek için ışıkları söndürüyor!

İklim değişikliği ile mücadele etmek amacı ile dünya çapında devam eden “Gezegenimiz için hep birlikte ışıkları kapatıyoruz” kampanyasına Jones Lang LaSalle, dünya çapındaki 200 ofisiyle destek veriyor

Eyfel Kulesi'nin ışıkları dünya saati için sönecek!

Birleşmiş Milletler (BM), iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla cumartesi günü dünya genelinde düzenlenecek Dünya Saati kampanyasına destek verecek.

Dünya Sulak Alanlar Günü Haberi

Dünya Sulak Alanlar Günü

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye su zengini bir ülke değil. Su fakiri de değil ama suyu çok iyi yönetmemiz, çok idareli kullanmamız lazım" dedi.


Bakan Eroğlu, "Dünya Sulak Alanlar Günü ile Nesli Tehlike Altındaki Türlerin Korunması Stratejisi Eylem Planı Hazırlık Çalıştayı"ndaki konuşmasında, 3 gün sürecek etkinlikte sulak alanlar ve nesli tehlikede türlerin korunmasıyla ilgili planlar hazırlanacağını bildirdi.


Sulak alanların öneminin herkesçe bilindiğini aktaran Eroğlu, "Sulak alanlar birtakım türlerin beslenmesi, üremesi ve çoğalması, göç yolları üzerinde ihtiyaçlarını gidermesi açısından fevkalade önemli. Bunun yanı sıra dünyada küresel iklim değişikliği var. Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede en önemli unsurların başında yeşil alanlar, meralar ve sulak alanlar geliyor" diye konuştu.


Geçmişte sıtma nedeniyle sulak alanların kurutulduğunu aktaran Bakan Eroğlu, artık bütün dünyada sulak alanların...