02 / 05 / 2024

dünyada ilk köprü

dünyada ilk köprü

Dünya'da ilk olması beklenen 3.köprü, 59 metrekare tabliye genişliğe sahip olacak...

Dünya devi o modeli dünyada ilk kez Türkiye’de üretilecek! Dünyanın gözü o şehirde olacak!

Dünya devi Toyota, ilk şarj edilebilir hibrit aracını yeni Toyota C-HR'yi Dünyada ilk kez Sakarya'da üretecek. Toyota, Sakarya'da senede 75 bin adet batarya üretimine de imza atacak.

Electrolux’den dünyada bir ilk: 13 kişilik yıkama kapasitesi! Electrolux 2 Ekim 2022 fiyat listesi

Electrolux markası bulaşık makinelerine dünyada bir ilk olacak özellik getirdi. Tam 13 kişilik yıkama kapasitesiyle Electrolux’den ComfortLift XXL Inverter AirDry.

Çanakkale Köprüsü'nde günlük zarar ne kadar? İşte ilk hafta günlük geçen araç sayısı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, açılışını yaptığı ve geçiş ücretini ‘’Sadece 200 liracık’’ diyerek açıkladığı 1915 Çanakkale Köprüsü’nden günlük geçen araç sayısı ortaya çıktı. Çanakkale Köprüsü’nde verilen araç geçiş taahhüdü nedeniyle ilk hafta zarar edildiği öğrenildi.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün temelini yarın atıyoruz!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bölgesinde lider, dünyada söz sahibi olacak Türkiye'nin en önemli yatırımlarından biri olan Kanal İstanbul'un yarın ilk köprüsünün temelini atıyoruz." şeklinde konuştu.

Kanal İstanbul'un ilk köprüsü 2 yıl içerisinde açılacak!

26 Haziran'da temeli atılacak olan Kanal İstanbul Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalara yönelik açıklamalarda bulunan Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak köprünün iki yıl içerisinde açılacağını dile getirdi.

Kanal İstanbul'un ilk köprüsünü hangi şirket yapacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 Nisan 2011 tarihinde “çılgın proje” diye nitelendirilerek açıklanan Kanal İstanbul projesi için henüz bir ihale yapılmadı. Ancak bu ay sonu temeli atılacak olan köprünün, kimin tarafından yapılacağı belli oldu.

Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün detayları belli oldu!

İstanbul'un Avrupa yakasında Karadeniz'den Marmara Denizi'ne kazar uzayacak şekilde dizayn edilen su yolu projesi Kanal İstanbul'un güzergahında yapılacak ilk köprüyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Kanal İstanbul’a ilk köprü haziranda!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesinde 350 milyon dolarlık 6 köprüden ilkinin inşaatına haziran ayı sonunda başlanacağını söyledi.

İnşaatta mevzuatlar aşılırsa dünyada ilk sıraya yerleşilebilir!

Yurtdışı taahhüt sektöründe hizmet veren TÜGİAD üyesi Ercan Çelik, inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, inşaatta mevzuatlar aşılırsa Çin'in geçilebileceğini ve dünyada bir numaraya yerleşilebileceğini söyledi.

1915 Çanakkale Köprüsü'ne 11 global finans ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, finansman yapısı ile de dünyada beğeni topladı. Proje dünyanın saygın kurumlarından 11 global finans ödülüne sahip oldu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında son durum!

Bursalı inşaat mühendisleri, yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü’ne teknik gezi düzenledi. Asma Köprü Şefi Kemal Çetin, projedenin zamanında tamamlanıp teslim edileceğini söyledi.

Çin'e 6 milyon TL'lik cam köprü!

Çin'in güneybatısında yer alan Batai Dağı'nda görenleri hayrete düşüren cam köprü inşa edildi

Çin'de otoyol ve yüksek hızlı demiryolu köprüleri artıyor!

Çin Ulaştırma Bakanlığı başmühendisi Zhou Wei, Çin'in Hubei Eyaletinin başkenti Wuhan'da düzenlenen uluslararası köprü fuarında ülkedeki yüksek hızlı tren hattının toplam uzunluğunun 2025 yılında 38 bin kilometreye yükseleceğini söyledi..

dünyada ilk köprü Haberi

dünyada ilk köprü

Temelinin 29 Mayıs tarihinde atılacağı İstanbul'a yapılacak 3.köprüde, 8 şerit araç yolu ve 2 hat demiryolu yer alacak. 3.köprü, dünyada  59 metrekare tabliye genişliğe sahip ilk köprü olacak. köprünün kulelerini, tabliyelerini, kablolarını, askı halatlarını dahil Koreli firma Hyundai ve SK firmaları...