29 / 05 / 2024

dünyada raylı sistem

dünyada raylı sistem

Özellikle ulaşımın büyük sorun olduğu büyükşehirlerde, trafiği büyük ölçüde rahatlatan metro ve raylı sistemler, dünyanın pek çok ülkesinde etkinlik ve gösterilere de sahne oluyor

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Çubuk Raylı Sistem Bağlantısı geliyor!

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Çubuk Raylı Sistem Bağlantısı için düğmeye basıldı. Proje 290 milyon 350 bin TL'ye mal olacak.

Mersin Raylı Sistem Projesi'nin ikinci ihalesi 29 Ocak'ta!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Raylı Sistem Projesi'nin 9 Ekim'de yapılan Ön Yeterlilik İhalesi'nin değerlendirmesini tamamladı. Projenin ikinci ihalesi ise 29 Ocak 2021'de düzenlenecek.

İstanbul'da 2021'de 3 raylı sistem hattı açılacak!

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Bütçe ve Denetim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2021 yılı bütçesi, Yenikapı'daki Avrasya Gösteri Merkezi'nde yapılan İBB Meclisi oturumunda gündeme geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ulaşım yatırımlarında 2021'de 3 raylı sistem hattının açılacağını belirtti.

Karadeniz bölgesi için planlanan raylı sistem projesi olup olmadığı TBMM'de!

Karadeniz bölgesi için planlanan bir raylı sistem projesi olup olmadığına ve Düzce-Bolu-Karabük-Samsun yüksek hızlı tren hattı açılmasına dair planlamalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Yılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dünden bugüne İstanbul'daki raylı sistem hatları!

Mega kent İstanbul'da raylı sistem yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Peki İstanbul'daki hangi metro hattı hangi tarihte açılacak? Hedeflenen raylı sistem uzunluğu toplam kaç kilometre? İşte dünden bugüne İstanbul'daki raylı sistem hatları...

Antalya 3. Etap Raylı Sistem çalışması Konyaaltı Caddesi'ne ulaştı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 3. Etap Raylı Sistem Projesi kapsamında Falez Kavşağı ile Konyaaltı Caddesi Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü kavşağı arasında yapılan etabın çalışmalarına başlandı.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem projesinde son durum ne?

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi kapsamında çalışmaların sürdüğü Meltem Bulvarı-100. Yıl Bulvarı arasında kalan kısmın doğu aksına (Eğitim Araştırma Hastanesi önü) sıcak asfalt döküldü. Hızla ilerleyen ray montajı da Eğitim Araştırma Hastanesi kavşağına kadar geldi.

Serap Timur, İBB Raylı Sistem Projeler Müdürü oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Raylı Sistem Projeler Müdürlüğü'ne Aslı Şahin Akyol’un yerine DLH'de bölge müdür yardımcısı olarak görev yapan yüksek inşaat mühendisi Serap Timur, getirildi.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nin inşaatı tam gaz!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi çalışmaları kapsamında Akdeniz Üniversitesi Meltem kapısı önündeki katlı kavşakta asfalt döküm çalışmalarına başlandı. 

Antalya 3. Etap Raylı Sistem’de raylar döşendi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 3. Etap Raylı Sistem Projesi hız kesmeden sürüyor. Dumlupınar Bulvarı üzerindeki 2.5 kilometrelik ray imalatı devam ederken, Meltem Katlı Kavşak çalışmalarında üst yapı imalatlarına başlandı.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Çubuk Raylı sistem hattı için düğmeye basıldı!

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Çubuk Raylı sistem hattı için düğmeye basıldı. Proje 1 milyar 268 milyon 691 bin 875 TL'ye mal olacak.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem’de raylar döşeniyor!

Kente yeni yatırımlar kazandıran Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem hattında çalışmalar tüm hızıyla sürdürüyor. Hattın Otogar ile Akdeniz Üniversitesi Meltem kapısı arasını kapsayan Dumlupınar Bulvarı kısmında raylar döşeniyor.

Raylı sistem uzunluğumuzu yüzde 50 artıracağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "Hızlı tren hatlarımızı önümüzdeki 5 yıllık dönemde yaklaşık 5 bin 600 kilometreye taşıyacak, şehir içi raylı sistem uzunluğumuzu ise yüzde 50 civarında artıracağız." dedi.

dünyada raylı sistem Haberi

dünyada raylı sistem

Özellikle ulaşımın sorun olduğu büyükşehirlerde, trafiği büyük ölçüde rahatlatan metro ve raylı sistemler, dünyanın pek çok ülkesinde etkinlik ve gösterilere de sahne oluyor Özellikle ulaşımın sorun olduğu büyükşehirlerde, trafiği büyük ölçüde rahatlatan metro ve raylı sistemler, dünyanın pek çok ülkesinde yalnızca "ulaşım" için kullanamayarak, çeşitli etkinlik ve gösterilere de sahne oluyor. Konunun Türk uzmanları, ülkemizde metro ve raylı sistemlerin teşvik edilmesi için mutlaka özel etkinliklere imza atılması gerektiğini söylüyor. 


İTÜ Raylı Sistemler Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Turan Söylemez, araç yoğunluğunun önüne geçmek için halkı metrolara yönlendirecek özel çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti. 

Her yıl binlerce aracın trafiğe çıktığım anımsatan Söylemez, "Araç sayısının sürekli artması ne yazık ki trafik sorunun da çözülmemesine neden olacak. Özellikle yağışlı günlerde büyük probleme dönüşen...