10 / 05 / 2024

Dünyada turizm bölgesi olan yerler

Dünyada turizm bölgesi olan yerler

MasterCard' ın gelenekselleştirdiği ve dünyanın önde gelen 132 şehrini inceleyen turizm trendleri raporu yayımlandı.

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Marmara'da fırtına uyarısı! Marmara Bölgesi'nde yarın fırtına bekleniyor

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde yarın kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini açıkladı. Meteoroloji'nin yaptığı uyarı ve haberin detayları...

Avro Bölgesi'nde konut fiyatları yüzde 0,9 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde konut fiyatları 2023 yılının ilk çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,9 oranında düşüş gösterdi.

Çeşme Turizm Bölgesi için Danıştay kararını verdi: 16 bin dekarlık alan yapılaşmaya açılabilecek!

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle hayata geçirilmesi planlanan Çeşme Turizm Bölgesi Projesi kapsamında, Danıştay tarafından karar verildi. İşte ayrıntılar...

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü. Verilen detaylara göre, inşaat üretimi, Avusturya'da yüzde 10,9, Slovakya'da yüzde 10,3 ve Almanya'da yüzde 4,6 oranında geriledi.

Sert düşüş! Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi 4,1 geriledi!

Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi, mart ayında bir önceki aya göre yüzde 4,1 düşüş yaşadı.

Dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerinden sonra dünyada deprem olmayan bir  olmadığı da merak ediliyor. Peki dünyada deprem olmayan bir bölge var mı? İşte dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler...

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Aralık ayında sert düştü!

Açıklanan resmi verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, tüm dünyayı etkisi altın alan koronavirüs salgınının hız kazandığı Aralık 2021'de bir önceki aya göre yüzde 4 azalış gösterdi.

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Beylikdüzü Gürpınar Siteler Bölgesi'nde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlandı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bursa Sıcaksu Bölgesi kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Bursa Sıcaksu Bölgesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için ihale yapıldı. 

TOKİ Kayabaşı Batı Bölgesi projeleri için düğmeye bastı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kayabaşı Batı Bölgesi projeleri için düğmeye bastı...

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşüm toplantıları tamamlandı!

Beylikdüzü Gürpınar Siteler Bölgesi'nde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, mahalle sakinleriyle gerçekleştirdiği toplantıları tamamladı. 

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşümü için görüşmeler yapılıyor!

Beylikdüzü Gürpınar Siteler Bölgesi'nde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, mahalle sakinleriyle bir araya geliyor. 

Dünyada turizm bölgesi olan yerler Haberi

Dünyada turizm bölgesi olan yerler

"Hedef Şehirler Endeksi 2015" raporunda bu yılın sonuna kadar şehirlerin uluslararası ziyaretçi sayılanndaki değişim ve turizm geliri potansiyelleri karşılaştırmalı olarak incelendi. 


2015 yılında toplam 18,82 milyon ziyaretçiyle listenin ilk sırasına yerleşen Londra, son yedi yılda beşinci kez liste başı oldu. Londra'yı 18,2 milyon ziyaretçiyle Bangkok, 16 milyon ziyaretçiyle Paris takip ediyor. Dördüncü sırada ise 14,25 milyon ziyaretçiyle Dubai geliyor. Dünyanın en çok ziyaretçi çeken kenti Londra, doğal olarak Avrupa'da da birinci sıradaki yerini korudu. 



2015'te 12,56 milyon ziyaretçi beklentisiyle dünyanın en çok ziyaretçi çeken kentleri arasında beşinci sırada İstanbul yer alıyor. İstanbul'un turizmde büyüme rakamları göz dolduruyor. 2014'te toplam 11,27 milyon ziyaretçi alan İstanbul'un, ziyaretçi sayısının 2015'te %11,4 oranında büyüme kaydedeceği hesaplanıyor. Bu büyüme, tüm dünyada listelenen ilk 40 şehir arasında...