04 / 05 / 2024

dünyadaki havaalanı projelerine ne kadar yatırım yapıldı

dünyadaki havaalanı projelerine ne kadar yatırım yapıldı

Pasifik Havacılık Merkezi'nden yayımlanan raporda, dünyada bu yılın ilk yarısında havaalanı projelerine 441 milyar dolar yatırım yapıldığı belirtildi.

Nexonya kentsel dönüşüm projelerine odaklandı! Gebze ve Pendik'e iki yeni proje geliyor!

Nexonya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koray Vural, İstanbul’da konut projelerinde ağırlıklı olarak kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verdiklerini açıklayarak Gebze ve Pendik'e iki yeni proje geleceğini açıkladı.

İzmir'deki dönüşüm projelerine bakanlıktan destek!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında enkaz alanlarında inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de hayata geçecek kentsel dönüşüm projelerine her türlü yardımın yapılacağını açıkladı.

Hotelya'nın dünyadaki toplam proje sayısı 700’e ulaştı!

Dünyanın birçok ülkesinde beş yıldızlı otellere hizmet veren Hotelya, şimdi de Marriott Grubu bünyesindeki The Luxury Collection markasının Reges Çeşme projesine, fit-out işlerini üstlenen More Contract’ın çözüm ortağı oldu. Bu durumda Hotelya’nın tüm dünyadaki toplam proje sayısı 700’e ulaştı.

Miranda Kerr: Dünyadaki en sevdiğim yer, evim!

Ünlü model Miranda Kerr Miranda Kerr, “Dünyadaki en sevdiğim yer, evim. Deşarj olduğum, beslenmiş hissettiğim, ilham aldığım, eğlendiğim ve sevdiklerimle güzel anılar biriktirdiği mekanım...” dedi.

Bursa Büyükşehir'in Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm projelerine hibe desteği!

Birleşik Krallık Refah Fonu, “Geleceğin Şehirleri” programıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm temalı projelerine 3,2 milyon Pound hibe desteği verdi.

Londra Finans Merkezi Başkanı: Türk ekonomisi dünyadaki 13. büyük ekonomi!

Londra Finans Merkezi Başkanı Estlin, "Türk ekonomisi büyüdü. Şu anda Türk ekonomisi dünyadaki 13. büyük ekonomi. Türk ekonomisi Avrupa ülkelerinden daha hızlı ilerliyor" şeklinde konuştu...

Mega projeler dünyadaki yatırımcıların ve turistlerin ilgisini çekmeli!

Dijital Şehircilik Zirvesi'nde konuşan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, mega projelerin dünyadaki yatırımcıların ilgisini çekecek güçte olması gerektiğini söyledi...

Türkmenistan Türk müteahhitler için dünyadaki en büyük pazar!

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu yaptığı açıklamada Türkmenistan'ın Türk müteahhitleri için dünyadaki en büyük pazar olduğunu söyledi.

TOKİ'nin kentsel dönüşüm projelerine nasıl başvurulur?

Türkiye'nin konut üreticisi TOKİ kentsel dönüşüm projelerine ara vermeden devam ediyor. Peki, binlerce konut inşa eden TOKİ'nin kentsel dönüşüm projelerinden nasıl ev sahibi olunur? İşte başvuru şartları...

Dünyadaki en ilginç tasarımlı 10 yapı!

Dünyadaki en ilginç tasarıma ve mimariye sahip yapılar sizler için araştırıldı. İşte mimari yapısıyla şaşırtan 10 bina....

Dünyadaki milyonerlerin serveti 70 trilyon doları aştı!

Fransa'daki danışmanlık hizmeti şirketi Capgemini tarafından hazırlanan 2018 Dünya Servet Raporu'na göre dünyadaki milyonerlerin serveti 70 trilyon doları aştı...

Kanal İstanbul dünyadaki mazlumların ve mağdurların projesi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada Kanal İstanbul Projesi'nin sadece bir kişinin değil 81 milyonun, dünyadaki mazlumların ve mağdurların projesi olduğunu söyledi

Kentsel dönüşüm projelerine SED zorunluluğu geliyor!

Kentsel dönüşüm projelerine SED zorunluluğu getirilmesi için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verildi. Kanun teklifinin yasalaşması halinde kentsel dönüşümde SED raporlarının hazırlanması zorunlu olacak..

dünyadaki havaalanı projelerine ne kadar yatırım yapıldı Haberi

dünyadaki havaalanı projelerine ne kadar yatırım yapıldı

Pasifik Havacılık Merkezi'nden yayımlanan raporda, dünyada bu yılın ilk yarısında havaalanı projelerine 441 milyar dolar yatırım yapıldığı belirtildi.


Şu anda dünyada 340 yeni hava alanı projesi olduğu ve bunun yaklaşık 252 bin inşaat projesini kapsadığı ifade edildi. Ocak 2015'te yaklaşık 230 bin olan bu rakamın küçük bir oranda yükseldiği kaydedildi.


Dubai'de 9-11 Mayıs tarihleri arasında 30 ülkeden 300'den fazla havaalanının sergileneceği 16'ıncı havaalanı fuarının düzenlenmesinin planlandığına değinildi.


Uluslararası Havaalanları Birliği'nin (ACI) raporuna göre, yolcu trafiğinde en büyük gelişim Ortadoğu havaalanlarında görüldü.


Ortadoğu'daki havaalanı yolcu sayısında yüzde 10,8'lik gelişim görülürken, bu oranın uluslararası arenada ortalama yüzde 5,7'de kaldığı görüldü. Ortadoğu'da kargo trafiğinde ise yüzde 9,2 gelişme görüldüğü bu alanda da dünya ortalamasının yüzde 4,7 olduğu ifade edildi.



Yeni...