18 / 05 / 2024

dünyadaki ilk müze cadde

dünyadaki ilk müze cadde

Antalya'da Ali Çetinkaya Caddesi'ne uygulanacak kentsel tasarım projesi cadde esnafı ve vatandaşlara sunuldu. Caddenin müze tadındaki dünyanın ilk caddesi olacağı ifade edildi.

Devlet Su İşleri yeni ayın ilk müjdesini duyurdu! 19 farklı kadroda 2 bine yakın personel alınacak! DSİ başvuru şartları

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) bünyesinde 1273 sözleşmeli personel alınacağını ilan etti. Devlet Su İşleri yeni ayın ilk müjdesini duyurdu! 19 farklı kadroda 2 bine yakın personel alınacak! İşte DSİ iş başvuru şartları...

Maçkolik’in halka arzıyla, Türkiye sermaye piyasalarında bir ilk yaşanacak!

Dünyadaki tüm futbol ve basketbol spor dallarıyla ilgili güncel gelişme ve haberleri takip eden ve iddia sonuçlarını da yayınlayan internet sitesi Maçkolik halka arz oluyor. Maçkolik’in halka arzıyla birlikte bir ilk yaşanacak.

Bayburt'a 300 milyon dolarlık reaktör yatırımı! Türkiye'de ilk kez kurulacak

Türkiye'de ilk kez Bayburt'a şarj istasyonu reaktörü fabrikası kurulacak. İlk etapta 250-300 kişiye istihdam sağlaması planlanan fabrika dünyadaki tüm şarj istasyonlarına reaktör üretecek.

İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası müze oluyor!

Sultanahmet'te bulunan İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası, müzeye dönüştürülmek üzere boşaltılıyor.

Hotelya'nın dünyadaki toplam proje sayısı 700’e ulaştı!

Dünyanın birçok ülkesinde beş yıldızlı otellere hizmet veren Hotelya, şimdi de Marriott Grubu bünyesindeki The Luxury Collection markasının Reges Çeşme projesine, fit-out işlerini üstlenen More Contract’ın çözüm ortağı oldu. Bu durumda Hotelya’nın tüm dünyadaki toplam proje sayısı 700’e ulaştı.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun evi müze oluyor!

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sivas Şarkışla ilçesi Elmalı köyündeki doğup büyüdüğü ev restore edilerek müze oluyor. Sivas Valisi Salih Ayhan; "İnşallah 2020'de bunu gerçekleştireceğiz." dedi.

Miranda Kerr: Dünyadaki en sevdiğim yer, evim!

Ünlü model Miranda Kerr Miranda Kerr, “Dünyadaki en sevdiğim yer, evim. Deşarj olduğum, beslenmiş hissettiğim, ilham aldığım, eğlendiğim ve sevdiklerimle güzel anılar biriktirdiği mekanım...” dedi.

Hatay'da beş dönemin izlerini taşıyan müze-otel açılışa hazır!

Hatay'da bir otelin inşaat çalışmasında ortaya çıkan Helenistik dönemden İslamiyet dönemine birçok eserlerin bulunduğu müze-otel kısa süre içerisinde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun evi müze olacak!

BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun doğup büyüdüğü Şarkışla ilçesi Elmalı köyündeki evi yaşayan müze olacak.

Tekfur Sarayı 'Müze' olarak kapılarını açtı!

2005 yılında ilk restorasyon çalışmalarına başlanan Tekfur Sarayı müze olarak kapılarını ilk kez ziyaretçilere açtı. Açılışa İBB Genel sekteri Hayri Baraçlı’nın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Tekfur Sarayı müze oluyor!

Bizans İmparatorluğu döneminde son yıllarında kullanılan, Eğrikapı-Ayvansaray arasında bulunan Blakhernai Sarayı’ndan günümüze kalan tek yapı olan Tekfur Sarayı, çini eserler ile cam ve çömlek eserlerin de sergileneceği bir müzeye dönüştürülecek.

Safranbolu'da müze sayısı artacak!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve "korumanın başkenti" olarak anılan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde iki olan müze sayısı yapılan restorasyonlarla 4'e çıkarılacak.

Türk müteahhitlik sektörü dünyada 2. sırada!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türk müteahhitlik sektörünün, Çin Halk Cumhuriyeti'nin ardından dünyada ikinci sırada yer aldığını ve dünyadaki ilk 100 inşaat şirketi arasında 7 Türk inşaat firması bulunduğunu söyledi.

dünyadaki ilk müze cadde Haberi

dünyadaki ilk müze cadde

Antalya'nın Ali Çetinkaya Caddesi'ni de çekim merkezi haline getirecek proje, cadde esnafı ve vatandaşlara anlatıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Genel Sekreter Birol Ekici, Antepe Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Yantaç, Şehir Planlamacısı Can Kubin, Ali Çetinkaya sakinleri ve esnafı katıldı. 'Doğu Garajı Canlanıyor' başlığı altında düzenlen toplantıda Ali Çetinkaya Projesi, esnaf ve vatandaşlarla paylaşıldı. 


DOĞU GARAJI'NDA DURUM 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Ali Çetinkaya ve Doğu Garajı projelerine son halinin, bölge sakinlerinin değerlendirme ve katkıları alındıktan sonra verileceğini söyledi. Doğu Garajı'nda ortaya çıkan Nekropol alanında inşaat çalışmasının 3-4 aydır sürdüğüne değinen Başkan Türel "Uygulama projeleri Aralık ayı sonunda tamamlanacak ve 2016'nın ilk aylarında ihaleye çıkıp 2016 yılının ilk çeyreğinde veya en geç ikinci çeyreğinde orada da kazmayı vurur,...