29 / 04 / 2024

Maçkolik’in halka arzıyla, Türkiye sermaye piyasalarında bir ilk yaşanacak!

Maçkolik’in halka arzıyla, Türkiye sermaye piyasalarında bir ilk yaşanacak!

Dünyadaki tüm futbol ve basketbol spor dallarıyla ilgili güncel gelişme ve haberleri takip eden ve iddia sonuçlarını da yayınlayan internet sitesi Maçkolik halka arz oluyor. Maçkolik’in halka arzıyla birlikte bir ilk yaşanacak.



Yapılan açıklamaya göre, Maçkolik hisselerinin halka arzı, Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemelerine tabi olarak kurulmuş bir girişim sermayesi yatırım fonunun halka arz ile satış yaptığı ilk işlem olarak finansal piyasalar tarihine geçiyor.

Maçkolik’in halka arzıyla, Türkiye sermaye piyasalarında bir ilk yaşanacak!

Maçkoli’in halka arzı bir ilke de sahne oluyor. Böylece, İstanbul Portföy Yönetimi'nin Pre-IPO Girişim Sermayesi Yatırım Fonu bünyesinde bulunan Maçkolik'in yüzde 34 oranındaki hisselerinin, 38 TL sabit fiyat ve talep toplama yöntemi ile arzı gerçekleştirilecek.

Böylece, Maçkolik hisselerinin halka arzı, Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemelerine tabi olarak kurulmuş bir girişim sermayesi yatırım fonunun halka arz ile satış yaptığı ilk işlem olma özelliğini taşıyacak.

Konuyla ilgili konuşan İstanbul Portföy Genel Müdürü Barış Hocaoğlu, "Bugüne kadar nitelikli yatırımcılar, büyüme potansiyeli olan teknoloji ve yeni ekonomi şirketlerine girişim sermayesi fonları vasıtasıyla paydaş olabiliyordu. Artık halka arza katılan tüm bireysel yatırımcılar da bu şirketlere ortak olma imkanına kavuşuyor" açıklamasında bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön