18 / 07 / 2024

Dünyadaki nükleer enerji üretimi

Dünyadaki nükleer enerji üretimi

En yüksek nükleer enerji kapasitesi artışının beklendiği kıta ise Asya olarak gösteriliyor. 2012 sonu itibarıyla 83 gigavat olan nükleer enerji kapasitesi, 2030'da 147 gigavata ulaşacak...

Ms Suphan Group Lastik Dönüşüm Enerji Lojistik Madencilik Petrol Tekstil İthalat İhracat A.Ş. kuruldu!

Ms Suphan Group Lastik Dönüşüm Enerji Lojistik Madencilik Petrol Tekstil İthalat İhracat A.Ş. Beylikdüzü'nde 20 milyon TL sermaye bedeli ile Sedat Aygün ve Muhebullah Abzul Azız ortaklığında kuruldu.

Arnes Dış Ticaret İnşaat Enerji İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Arnes Dış Ticaret İnşaat Enerji İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Cengizhan Cengiz ve Ömer Kemal Cengiz ortaklığında kuruldu.

Met Geri Dönüşüm Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Met Geri Dönüşüm Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 4 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Ali Tuhan, Oğuzhan Zaralı ve Osman Bingöl ortaklığında kuruldu.

Hotelya'nın dünyadaki toplam proje sayısı 700’e ulaştı!

Dünyanın birçok ülkesinde beş yıldızlı otellere hizmet veren Hotelya, şimdi de Marriott Grubu bünyesindeki The Luxury Collection markasının Reges Çeşme projesine, fit-out işlerini üstlenen More Contract’ın çözüm ortağı oldu. Bu durumda Hotelya’nın tüm dünyadaki toplam proje sayısı 700’e ulaştı.

Eskişehir'in enerji verimliliği projesi dünyanın en iyi çalışmalarından biri oldu!

Kentteki kamu binalarında enerji verimliliği projesi, iklim değişikliğiyle mücadelede dünyanın en başarılı 20 projesi arasında yerini aldı.

Kanal İstanbul, dünyanın ilk ‘Enerji Kanalı’ olabilir!

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olarak kabul edilen çılgın proje Kanal İstanbul projesi için geri sayım sürüyor. Enerji uzmanlarına göre kanal dünyanın ilk Enerji Kanalı projesi olabilir.

Mega projeler dünyadaki yatırımcıların ve turistlerin ilgisini çekmeli!

Dijital Şehircilik Zirvesi'nde konuşan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, mega projelerin dünyadaki yatırımcıların ilgisini çekecek güçte olması gerektiğini söyledi...

3. nükleer enerji santralini de kuracağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Sadece Akkuyu ile kalmayacağız. Üçüncü bir nükleer enerji santralini de kuracağız. " dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde lisans iptal davası reddedildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Akkuyu Nükleer Santralı’na verdiği “elektrik üretim lisansı”nın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi...

Burak Geri Dönüşüm Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Burak Geri Dönüşüm Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Fatih Divas Otel Şubesi bugün 50 bin TL sermaye bedeli ile Fatih'te kuruldu.

Kanal İstanbul dünyadaki mazlumların ve mağdurların projesi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada Kanal İstanbul Projesi'nin sadece bir kişinin değil 81 milyonun, dünyadaki mazlumların ve mağdurların projesi olduğunu söyledi

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli atılıyor!

Rusatom Energy International (REIN) Genel Müdürü Anastasia Zoteeva yaptığı açıklamada sürekli enerji ihtiyacı artan Türkiye'yi nükleer enerji konusunda desteklediklerini söyledi.

Nükleer enerji santrali yatırımlarına devlet desteği!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'a göre nükleer enerji santrali yatırımlarına devlet desteği geldi..

Dünyadaki nükleer enerji üretimi Haberi

Dünyadaki nükleer enerji üretimi

Dünyadaki toplam nükleer kapasitenin 2030 yılına kadar yüzde 17 artacağı, en yüksek büyümenin Asya'da beklendiği bildirildi.


UAEK tarafından her yıl yayımlanan "Enerji, Elektrik ve Nükleer Enerji Tahminleri Raporu"na göre, dünya nükleer enerji üretim kapasitesinin 2030 yılına kadar artması bekleniyor. Dünyadaki toplam nükleer kapasitenin 2030 yılına kadar yüzde 17 artacağına işaret edilen raporda, Fukuşima Nükleer Santrali kazasından sonra da nükleer güç kullanımının artması beklenirken, bunun kaza öncesine göre daha düşük oranda olacağı belirtildi.


Rapora göre, kısa vadede, nükleer enerji kullanımı, gelişmiş ülkelerdeki düşük doğalgaz fiyatları ve yenilenebilir enerjinin teşvikinden olumsuz etkilenecek. Doğalgaz fiyatlarının düşük seviyede kalacak olmasının nedeni ise özellikle kaya gazı çıkartılmasına yönelik kaydedilen teknolojik gelişmeler. Dahası, devam eden ekonomik kriz nükleer enerji gibi sermaye-yoğun projelerin önünü tıkıyor.


Raporda, uzun vadede ise...