02 / 07 / 2024

dünyanın ünlü turizm şehirleri

dünyanın ünlü turizm şehirleri

Çin, özellikle Batı'da bulunan birçok ikonik bina veya şehri kopyalıyor. Eiffel, Venedik, Hallstatt bu kopyalamadan nasibini alan yerler arasında bulunuyor. İşte Çin'den şaşırtan kent kopyaları...

Dünyanın en zenginlerinden biri olan Mark Zuckerberg'in gayrimenkulleri çok konuşuluyor! İşte ünlü milyarderin mülkleri!

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Mark Zuckerberg'in yüzlerce dönümlük arazisi ve o arazilerin üzerinde de ek çok evi var. Ünlü milyarderin Hawaii'deki kıyamet sığınağından göl evine ve devasa malikanelere uzanan mülkleri.

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Türkler, dünyanın en ünlü AVM’lerindeki mağazaları ucuza kapatıyor!

Pandemide mağazaları kapatıp geleneksel perakendeden kaçan Avrupalıların yerini Türkler dolduruyor. Dünyanın en ünlü AVM'lerinde Avrupalı kaçıyor, Türkler kiralıyor...

Dünyanın ve Türkiye'nin en zenginleri o ilçeye akın etti!

Dünyanın ve Türkiye'nin en zengin isimleri Bodrum Yalıkavak'a akın etti. Birçok ünlü isim hem tatil yaptı, hem de Ege'nin kalbinde ev sahibi oldu...

Dünyanın önde gelen otel yatırımcıları 'Turizm Yatırımları Forumu'na katılacak!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği tarafından, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteğiyle 28-29 Ocak tarihlerinde düzenlenecek "Tourism Investments Forum 2020" için dünyanın önemli turizm markalarını İstanbul’da bir araya getirecek.

Dünyanın en dar evi Polonya'da!

Dünyanın en dar evi ünvanına sahip 'Keret House', ünlü Polonyalı Mimar Jakub Szczesny tarafından tasarlandı. Evin toplam büyüklüğü 14,5 metrekare...

Dünyanın en dar evi Keret House ziyarete açıldı!

Varşova'da yer alan dünyanın en dar evi ünvanına sahip bina ziyaretçilere açıldı.Dünyanın en dar evi ünvanına sahip Keret House, ünlü Polonyalı Mimar Jakub Szczesny tarafından tasarlandı.

İşte dünyanın olağanüstü 5 evi!

Dünyaca ünlü mimarlık ve dekorasyon dergisi Architectural Digest, dünyanın en olağanüstü 5 evini sıraladı. İşte o evler!

Dünyanın en büyük Turizm Fuarı Stuttgart'ta açıldı!

Dünyanın en büyük tatil ve turizm fuarı olarak kabul edilen Karavan-Motor-Turizm Fuarı, Stuttgart'ta açıldı. 25 Ocak'a kadar devam edecek olan fuarda toplam 90 ülke 2 bin katılımcı ile temsil edilecek.

İşte dünyanın en büyük AVM'leri!

Son günlerde AVM'lerin pazar günü kapalı olacağı tartışması gündemin ilk sıralarında yer aldı. Türkiye son yıllarda deyim yerindeyse bir 'AVM çılgınlığı' yaşıyor. Alışveriş merkezlerimiz artık dünyanın en büyük AVM'leri arasında gösteriliyor.

İspanya dünyanın en çok turist alan ülkesi!

Dünya Turizm Örgütü'nün rakamlarına göre, Fransa (89 milyon) ve ABD'nin (71 milyon) ardından dünyanın en çok turist alan ülkesi İspanya'ya (60,66 milyon), geçen yaz 31 milyon turist geldi...

Rusya'da dünyanın en uzun asma köprüsü ziyaretçi akınına uğruyor!

Rusya'nın ünlü turistik bölgesi Krasnaya Polyana Vadisi'nde dünyanın en uzun asma üst geçidi ziyaretçi akınına uğruyor. Ortalama 450 metre yükseklikteki yaya geçidinin uzunluğu tam olarak 1 kilometre...

Argos İn Cappadocia dünyanın en güzel 100 oteli listesinde!

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'daki Argos İn Cappadocia Otel, Fodor's tarafından yayınlanan 'Dünyanın En Güzel 100 Oteli' listesinde yer alan Türkiye'deki tek otel oldu.

dünyanın ünlü turizm şehirleri Haberi

dünyanın ünlü turizm şehirleri

Çin, özellikle Batı'da bulunan pek çok ikonik bina veya kentin kopyasını yapıyor. Eiffel, Venedik, Hallstatt bu kopyalamadan nasibini alan yerler arasından sadece birkaçı. Milliyet'te yer alan habere göre; birçok şehirin Çin'de kopyası bulunuyor. İşte Çin'den şaşırtan kopyalama manzaraları.

Burano, Venedik, İtalya 

İlk fotoğraf İtalya'nın dünyaca ünlü turistik yeri Venedik'in yakınlarında bulunan Burano'ya ait.

Tianjin, Çin 

Bu da Çin'deki kopyası...

Hallstatt, Avusturya 

Avusturya'nın en ikonik kasabalarından biri olan Hallstatt...

Guangong, Çin 

Guangdong'da 940 milyon dolar harcanarak Hallstatt'ın kopyası yapıldı.

Eiffel Kulesi, Paris, Fransa 

Onun hakkında çok da bir şey söylemeye gerek yok. Malum dünyanın en meşhur anıt yapısı...

Zhejiang, Çin

Bu da her yıl Fransa'ya milyonlarca turist gönderen Çin'deki benzeri...

Manhattan, New York, ABD

Finans dünyasının kalbinin attığı, filmlerin doğal platosu New York'taki Manhattan adası...

Tianjin, Çin 

Amerika'ya ekonomik...