05 / 05 / 2024

Düştepe Oyun Müzesi nerede

Düştepe Oyun Müzesi nerede

"Türkiye'nin ilk oyun müzesi", Ataşehir'de bulunan Mimar Sinan Parkı'nda açıldı. Düştepe Oyun Müzesi ve Oyun Bahçesi'nin düzenleyicisi Sunay Akın, dünyada bu konseptte çocuğa ayrılan başka bir müze olmadığını belirtti.

Ataşehir Düştepe Oyun Müzesi 19 Mayıs'ta açılıyor!

Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Sunay Akın yönetiminde hayata geçen “ Düştepe Oyun Müzesi” 19 Mayıs’ta Ataşehir’de açılıyor.

Beştepe'ye 15 Temmuz Demokrasi Şehitler Müzesi inşa ediliyor! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısına 15 Temmuz Demokrasi Şehirler Müzesi inşa ediliyor. 

Tarihi Alanyalı Konağı, Kurtuluş Müzesi'ne dönüşecek!

Restorasyonu Konak Belediyesi tarafından yapılan tarihi Alanyalı Konağı'nın Kurtuluş Müzesi'ne dönüşmesi için çalışmalar başladı...

Tapu ve Kadastro binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürüleceği iddiası TBMM'de!

Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürülmek üzere boşaltılmaya başlandığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Taşkın Müzesi yaptıracak!

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü'nün Taşkın Müzesi yapım işi ihalesi 22 Ekim 2019 tarihinde açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek...

Hıdırlık Tabyası Balkanların en büyük interaktif müzesi olacak!

Hıdırlık Tabyası, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmayla Türkiye'nin ve Balkanların en büyük interaktif müzesi olacak...

Beştepe 15 Temmuz Müzesi için ilk kazma vuruldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılması talimatını verdiği Beştepe 15 Temmuz Müzesi'nin temeli atıldı. Müze, Cumhurbaşkanlığı’nın karşısındaki Şehitler Abidesi’nin yanındaki alana inşa edilecek.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ne ödül!

İnşaatında sona gelinen Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi 16. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri'nde ödüle layık görüldü.

Beştepe 15 Temmuz Müzesi işte böyle olacak!

15 Temmuz 2019'a tamamlanması planlanan Beştepe 15 Temmuz Müzesi'nin görüntüleri ortaya çıktı. İşte müze böyle olacak...

Düzce Kent Müzesi belediye meclisi gündeminde!

Düzce Belediye Meclisi’nin gündeminde Düzce’de yöresel mimari eserlerin restorasyonu ile kültür varlıklarının korunması ve sergilenmesini içeren Kent Müzesi oluşturulması konusu ele alındı.

Aydın'daki 4 lojman, Binalar Eğitim Tarihi Müzesi'ne dönüşecek!

Aydın Ortaklar mahallesinde yer alan 4 eski lojman restore edilecek. Binalar Eğitim Tarihi Müzesi'ne dönüştürülecek.

Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi gün sayıyor!

Antalya Dokuma Fabrikası, bu kez bir oyuncak müzesine ev sahipliği yapacak. Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi, büyüklerin nostalji, küçüklerin eğlence merkezi oluyor.

Hıdırlık Tabyası, Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olacak!

Balkan Savaşlarındaki Edirne savunmasında karargah olarak kullanılan Hıdırlık Tabyası Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olarak turizme hizmet edecek.

Düştepe Oyun Müzesi nerede Haberi

Düştepe Oyun Müzesi nerede

"Türkiye'nin ilk oyun müzesi", Ataşehir'de bulunan Mimar Sinan Parkı'nda açıldı. 60 bin metrekarelik park içinde bulunan Düştepe Oyun Müzesi ve Oyun Bahçesi'nin düzenleyicisi Sunay Akın, dünyada bu konseptte çocuğa ayrılan başka bir müze olmadığını belirtti. Açılış sırasında konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise “Çocuklarımızı alışveriş merkezlerindeki etkinlik alanları ile bilgisayar oyunlarından kurtarmayı, parkta doyasıya oynamalarını sağlamayı amaçladık" dedi.


Ataşehir Mimar Sinan Parkı'nda 60 bin metrekarelik park içinde bulunan tek katlı 2 ahşap bina oyun müzesi, parkın bir bölümü ise oyun parkına dönüştürüldü. Türkiye'de bir ilk olan Düştepe Oyun Müzesi ve Oyun Bahçesi'nde, 20'yi aşkın ülkedeki 150 koleksiyonerden toplanan 2 binden fazla oyuncak sergileniyor. Müzede, 150 yıllık satranç takımı, Victoria döneminin küp oyunları, 100 yıllık ilk taş ev inşa oyunları,...