03 / 05 / 2024

düşük karbon kahramanı ödülü

düşük karbon kahramanı ödülü

Ortadoğu Grup şirketlerinden Ortadoğu Enerji, Düşük Karbon Kahramanı Ödülü almaya hak kazandı. Ödül, Ortadoğu Enerji’ye, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Karbon Zirvesi’nde verildi.

Sanayide düşük karbonlu üretim için yol haritası hazırlığı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında sınırda karbon düzenlemesine tabi olacak düşük karbonlu üretime yönelik çalışma yaptıklarını belirterek, "Demir-çelik, alüminyum, çimento ve gübre sektörleri için yol haritası çalışmaları bitme aşamasında" dedi.

Novocem: OYAK Çimento’dan düşük karbon emisyonlu yeni çimento! 

Sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlamak amacıyla çevreci ürünler geliştirmeyi sürdüren OYAK Çimento, düşük karbon emisyonuyla üretilen ‘Novocem’ çimentosunu da ürün gamına kattı. 

Küresel ısınmaya karşı düşük karbon salınımlı binalar yapmalıyız!

Mint Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu yaptığı açıklamada, “İklim değişikliği ve küresel ısınmaya karşı düşük karbon salınımlı bina yapmalıyız“ dedi.

Ortadoğu Enerji, düşük karbon kahramanı ödülü almaya hak kazandı!

Ortadoğu Grup şirketlerinden Ortadoğu Enerji, Düşük Karbon Kahramanı Ödülü almaya hak kazandı. Ödül, Ortadoğu Enerji’ye, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Karbon Zirvesi’nde verildi.

Mert Döküm İnşaat Rota Office nerede?

84 adet home ofis, 6 adet ofis ve 56 adet dükkandan oluşan Mert Döküm İnşaat Rota Office nerede sorusuna İstanbul Avrupa yakası Halkalı cevabı uygun görülüyor...

François Gagnon: Türkiye'de fiyatlar şehir merkezlerinden daha düşük seviyelerde!

ERA Türkçe, Gayrimenkul Akademisi ve Uygulama Ofisi'ni açtı. Şirketin Avrupa Başkanı François Gagnon "Türkiye'de fiyatlar, şehir merkezlerinden daha düşük seviyelerde seyretmekte.Türkiye'de görülmesi gereken birinci farkı olarak düşünüyorum" dedi.

Demir Döküm Fabrikaları genel kurul ilanını yayımladı!

Türk Demir Döküm Fabrikaları A.Ş., 2013 Yılı Olağan Genel Kurul İlanı ve Ekleri'ni yayımladı. Demir Döküm Fabrikaları Olağan Genel Kurul Toplantısı belirtilen gündemi konuşmak üzere 10 Haziran 2014 Salı günü toplanacak...

Çemaş Döküm Sanayi komite üye atamalarını yayınladı!

Çemaş Döküm Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda (KAP) yapılan yazılı açıklamaya göre Çemaş Döküm Sanayi A.Ş komite üye atamalarını yayınladı.

Özak GYO genel kurul bilgilendirme dökümanını yayınladı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, genel kurul bilgilendirme dökümanı ile ekinde yer alan bağımsız üye adayları özgeçmişleri ve ilişkili taraf işlemleri raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığı ile paylaştı...

Metrekare.com ile her yer tanıdık!

Taşınmak, hayatınızı değiştirmek anlamına gelebilir. Metrekare.com “ Çevrede Neler Var ? ” özelliğiyle ihtiyaç duyabileceğiniz her noktayı ulaşım imkanları ve yürüme süreleriyle birlikte gösteriyor. Yani Metrekare.com ile her yer tanıdık.

Ay Işığı Evleri'nde en düşük teklifi Şifa İnşaat verdi!

Geçtiğimiz ay yaklaşık maliyetin üstündeki teklifler nedeniyle iptal olan Ay Işığı Evleri'nin yeni yapım ihalesi gerçekleştirildi. Ay Işığı Evleri'nde en düşük teklifi Şifa İnşaat verdi...

Ege Seramik genel kurul bilgilendirme dökümanlarını internet sitesinde yayınladı!

Ege Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş., 6 Mayıs 2014 tarihinde yapılacak 2013 yılı olağan genel kuruluna ilişkin bilgilendirme dökümanların internet adresinde yayınlandığını duyurdu. Konu ile ilgili açıklama şöyle...

Çemaş Döküm Sanayi genel kurul toplantı sonucunu yayınladı!

Çemaş Döküm Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Çemaş Döküm Sanayi A.Ş. genel kurul toplantı sonucunu yayınladı.

düşük karbon kahramanı ödülü Haberi

düşük karbon kahramanı ödülü

Ortadoğu Grup şirketlerinden Ortadoğu Enerji çevreye yaptığı olumlu katkılardan dolayı bir ödül daha aldı. “Çevre dostu enerji üretimi” sloganıyla hareket eden Ortadoğu Enerji’ye Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği tarafından Düşük Karbon Kahramanı Ödülü verildi. Ödülü bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Karbon Zirvesi’nde alan Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, “Düşük Karbon Kahramanı Ödülü bize, İstanbul’da bulunan ve çöp gazından elektrik üreten iki tesisimiz sayesinde verildi. Avrupa Yakası Kemerburgaz-Odayeri Çöp Gazından Enerji Üretim Santralimiz ve Anadolu Yakası Şile-Kömürcüoda Çöp Gazından Enerji Üretim Santralimiz geçtiğimiz yıl 1 milyon tondan fazla karbondioksit azaltımı sağladı” dedi. 


Çalışmalar devam edecek 


Bu iki santrale yapılacak olan kapasite artışı ile karbon emisyonu azaltımının yıllık 1 milyon 500 bin  tona çıkacağını belirten Mehmet Gür, “Proje kapsamında kurduğumuz sistemlerle,...