28 / 07 / 2024

Duyarlı yöre nedir

Duyarlı yöre nedir

Ülkemiz mevzuatı ve taraf olunan uluslararası sözleşmeler uyarınca korunması gerekli görülen ve EK-5’te yer alan alanlara deniyor. Peki, duyarlı yöre nedir? İşte duyarlı yöreler listesi...

TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi kurası 2017!

412 adet daireden meydana gelen Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'ndeki daireler kuralı olarak satılacak. İşte, TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi kurası 2017...

Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları satışta!

Yüreğir Belediyesinin TOKİ işbirliğinde gerçekleştirdiği Kışla Mahallesi Kentsel Dönüşüm l'inci etap çalışmalarında hak sahiplerine verilen dairelerden arta kalan konutlar TOKİ tarafından satışa çıkarıldı.

Yüreğir, Adana'nın kent merkezi olacak!

Bugüne kadar Yüreğir'in değişimi ve dönüşümü için birçok projeyi hayata geçirdik. Yüreğir Belediyesi, yedi yılda kayda değer işlere imza attı.

Adana Yüreğir'de spor tesisleri yükseliyor!

Yüreğir yeni tesislere kavuşmaya devam ediyor. İlçeye birçok kalıcı eser kazandıran Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Tanrıverdi Mahallesi'nde yapımı devam eden Spor Tesisi ve park alanında incelemelerde bulundu.

Adana Yüreğir'de 18. taziye evi açıldı!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 18’inci Taziye Evi’ni Karaahmetli Mahallesi’nde törenle hizmete açtı. Başkan Çelikcan “Kadim kültürümüzde taziye önemli bir gelenek. Acılar paylaştıkça azalır. Taziye Evlerimiz acılarımızı paylaştığımız buluşma noktalarımız” dedi.

TOKİ Adana Yüreğir 283 konut ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Adana’nın Yüreğir İlçesi Havutlu Mahallesi’nde inşa edilecek toplam 283 konutun ihalesi yapıldı.

TOKİ Yüreğir Kışla Mahallesi'nde konut teslimleri sona eriyor!

Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'nde konut teslimleri bugün sona eriyor. TOKİ Yüreğir Kışla Mahallesi projesinde 269 konut bulunuyor.

TOKİ'nin Yüreğir 257 konut ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Adana Yüreğir'de hayata geçirilecek olan 257 konut ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi'nde konut teslimleri bugün başlıyor!

Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'nde konut teslimleri bugün başlıyor. Projede toplamda 269 adet konut bulunuyor.

TOKİ Adana Yüreğir'de konut teslimleri başlayacak!

269 konutluk TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesinde konut teslim dönemi devam ediyor.

Adana Yüreğir'e 2. kapalı semt pazarı inşa ediliyor!

Yüreğir’in ikinci kapalı semt pazarı PTT Evleri Mahallesi’nde yapılıyor. Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğirli vatandaşların kışın yağmurdan ve çamurdan, yazın ise sıcaktan ve tozdan koruyup rahat alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla kapalı semt pazarları sayısını artıracaklarını söyledi.

Yüreğir Kışla sakinleri evlerine taşındı!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Kentsel dönüşümle sadece binaları yenilemiyoruz. Aynı zamanda yeşil alanlar, sosyal donatılar oluşturuyoruz” dedi.

Yüreğir Kışla 1. Etap Kentsel Dönüşüm çalışmaları tamamlandı!

Yüreğir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Etap etap devam eden çalışmalarda Kışla 1. Etap Kentsel Dönüşüm çalışmaları tamamlandı vatandaşlar yuvalarına taşınmaya başladılar.

Duyarlı yöre nedir Haberi

Duyarlı yöre nedir

Duyarlı yöre nedir?

Duyarlı yöreler, çevresel etkilere karşı biyolojik, fiziksel, ekonomik, sosyal ve kültürel nitelikli özellikleri ile duyarlı olan veya mevcut kirlilik yükü çevre ve halk sağlığını bozucu düzeylere ulaştığı belirlenen yörelerle, ülkemiz mevzuatı ve taraf olunan uluslararası sözleşmeler uyarınca korunması gerekli görülen ve EK-5’te yer alan alanlara deniyor.


DUYARLI YÖRELER

Bu Yönetmelik kapsamında bulunan projelere ilişkin yapılacak çalışmalar sırasında başvurulması gereken mevzuatın dökümü aşağıda yer almaktadır. Mevzuatta olabilecek değişiklikler bu bölümün ayrılmaz bir parçasıdır.

1. Ülkemiz mevzuatı uyarınca korunması gerekli alanlar

a) 9/8/1983 tarihli ve 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu’nun 2 nci maddesinde tanımlanan ve bu Kanunun 3 üncü maddesi uyarınca belirlenen "Milli Parklar", "Tabiat Parkları", "Tabiat Anıtları" ve "Tabiat Koruma Alanları",


b) 1/7/2003 tarihli ve 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu uyarınca belirlenen "Yaban...