18 / 05 / 2024

Düzbağ Barajı

Düzbağ Barajı

GASKİ tarafından yürütülen Düzbağ Barajı ve İsale hattı projesi ile ilgili bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin projenin tamamlanmasıyla Gaziantep’in daha kaliteli ve ucuz suya kavuşacağını söyledi.

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kira açıklaması!

 Gaziantep’te Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni’ne canlı yayınla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kiralarda düzenleme yapılacağının müjdesini verdi.

Hıncal Uluç: Yusufeli Barajı Türk eseri bir dünya şaheseri!

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Yusufeli Barajı'nın Türk eseri bir dünya şaheseri olduğunu söyledi...

3 il için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinde yer alan bazı taşınmazların Düzbağ İçmesuyu Temini Projesi kapsamında kamulaştırmasına karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Denizli Akdere Barajı'nın yapımı için düğmeye basıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, kentin geleceği için hayati öneme sahip olacak Acıpayam Akdere Barajı'nın yapımı için düğmeye bastı. 

Güdül Barajı'nda sona gelindi!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın yaptığı açıklamada Gümüşhane Kelkit'te yapımı süren Güdül Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını ve çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söyledi.

Iğdır Ünlendi Barajı'nda sona gelindi!

Iğdır'da 70 köyün içme suyu ve Aras Vadisi'nin sulama ihtiyacını karşılayacak Ünlendi Barajı'nda sona yaklaşılıyor. Proje ile ilgili DSİ 242'inci Şube Müdürlüğü'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bayburt Dövmekaya Barajı yıl sonunda tamamlanacak!

Bayburt Dövmekaya Barajı'nın inşaatı hızla devam ediyor. 10 milyon TL'ye mal olacak barajın 2018 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Özbaşak Emlak Danışmanlığı İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Özbaşak Emlak Danışmanlığı İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Nihat Özer tarafından kuruldu. 

Düzbağ Barajı İçme Suyu Projesi'nin temeli atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Düzbağ Barajı İçme Suyu Projesi'nin temeli Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle atıldı

Düzbağ İçmesuyu Projesi'nin temeli bugün atılıyor!

Gaziantep'te hayata geçirilecek olan “Düzbağ İçmesuyu Projesi”nin temeli bugün atılacak. Temel atma törenine Başbakan Binali Yıldırım da katılacak.

Sazlıdere Barajı'na kaçak moloz dökenlerin cezası ağır olacak!

Gaziosmanpaşa Meydanı Temel Atma Töreni'ne katılan İBB Başkanı Kadir Topbaş, Sazlıdere Barajı'nın çevresine dökülen kaçak molozlarla ilgili, "İçme suyu barajına inşaat atıkları dökecek kadar gözü dönmüş insanlar var aramızda. Cezaları ağır olacak" dedi.

Gaziantep Düzbağ İçmesuyu Temini projesinin ihalesi yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in 2014 yerel seçimlerinde söz verdiği projelerde birisi olan Türkiye'nin en büyük "İçmesuyu Temin Projesi"nin ihalesi gerçekleşti.

Düzbağ Barajı Haberi

Düzbağ Barajı


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Düzbağ Barajı ve İsale hattının tamamlanmasıyla Gaziantep’in daha kaliteli ve ucuz suya kavuşacağını söyledi. 


Şahin, yaptığı açıklamada, Gaziantep’in bölgenin en cazip şehri olmasına rağmen jeolojik konumu itibariyle yeterli su kaynaklarına sahip olmadığını, şehrin içmesuyunun Kahramanmaraş’ta getirildiğini belirtti.


Şehrin içmesuyu ihtiyacının yüzde 73’ünün 52 kilometre mesafedeki Kartalkaya Barajı’ndan, yüzde 21’ini 42 kilometre mesafedeki Mizmilli kuyularından ve yüzde 6’sını ise şehir merkezindeki kuyulardan yüksek enerji bedelleri ödenerek karşılandığını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:


“Bu rakamları yorumladığımızda bunun uzun vadede sürdürülebilir bir içmesuyu sistemi olmadığını görüyoruz. Uzun vadede kesintisiz içmesuyu temini hem de kaliteli ve minimum enerjiyle şehre su temini için Düzbağ Barajı Projesi çalışmaları hızla devam ediyor. Proje çalışmaları 2016 yılı mayıs ayında tamamlanacak ve 110 kilometre uzunluğundaki boru...