19 / 05 / 2024

düzce depreminde hasar gören binalar

düzce depreminde hasar gören binalar

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremde yerle bir olan Düzce’de onarılmayan orta hasarlı 940 bina bulunuyor. Düzce’de bu binalarda iskana müsaade edildiği için orta hasarlı sorunu sürüyor...

Talih Özcan: 1999 Düzce depreminde evini kaybedenlerden geçmişe dönük kira isteniyor!

1999'daki Düzce'de meydana gelen depremin ardından, evsiz kalan vatandaşlardan geçmişe dönük kira bedeli istendiği gündeme geldi. İşte Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Milletvekili Talih Özcan'ın konuya ilişkin o açıklaması...

Düzce'de ağır hasarlı binalar yıkılmaya başlandı!

İçişleri Bakanı Soylu, Düzce'deki depremden sonra yapılan hasar tespit çalışmalarına ilişkin, "369 konut acil yıkık ve ağır hasarlı. Orta hasarlı yok. Ağır hasarlı ve acil yıkık binalar bugünden itibaren yıkılmaya başlanıldı" açıklamasını yaptı.

Ahmet Ercan'dan Düzce depremi açıklaması!

Düzce'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapan Deprem Uzmanı Ahmet Ercan "Orada bir enerji açığı vardı. Oradaki enerji boşaldı. 1999 depreminde enerji açığı vardı boşaldı" şeklinde konuştu.

Düzce Akçakoca'da selden etkilenen vatandaşlar için 70 konut inşa edilecek! 

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, 2019 Temmuz'da sel nedeniyle evleri hasar gören vatandaşlar için 70 konut inşa edileceğini açıkladı. 

Düzce'deki selde 85 bina yıkıldı!

Düzce'de yaşanan selin ardından açıklamalarda bulunan Vali Zülkif Dağlı, 340 binanın az hasar, 50 binanın ağır hasar gördüğünü, 85 binanın yıkıldığını söyledi.

Düzce'de yapıları yıkılan 47 kişiye acil yardım ödemesi yapıldı!

Düzce'de meydana gelen su baskını ve toprak kayması nedeniyle yapıları yıkılan ve ağır hasar gören 47 kişiye acil yardım ödemesi yapıldı. 

Düzce'de sel felaketi! Çok sayıda ev yıkıldı!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Düzce'ye yılda yağan yağışın dörtte biri düştü. Bölgede hasar tespit çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.

Umut Atölyesi'nden Düzce Umut Evler projesi!

Düzce depreminde kiracı olan depremzedelerin kurduğu Evsiz Depremzedeler Dayanışma ve Konut Yapı Kooperatifi, Düzce Umut Atölyesini kurdu.

Düzce'de depremzedeler için 234 konut inşa edilecek!

Düzce depreminde kiracı olan depremzedelerin kurduğu Evsiz Depremzedeler Dayanışma ve Konut Yapı Kooperatifi, Düzce Umut Atölyesini kurdu. Atölye, ' adını verdikleri 234 konutu kapsayan yaşam alanı inşaa edecek.

Düzce'de 16 bin bina yeniden inşa edildi!

Yıkılan yeniden ayakta 1999 depreminde binalarının yüzde 60'i kullanılamaz hale gelen ve altyapısı çöken Düzce, yapılan teşviklerle ve değişen imar planları sayesinde yaralarını sardı.

Düzce'de satılık dükkan: 2 milyon 744 bin 160 TL!

Düzce İli Merkez İlçesi'nde yer alan dükkanın toplam bedeli 2 milyon 744 bin 610 TL olarak belirlendi. Dükkanın satışı Düzce 3.İcra Dairesi tarafından yapılacak.

Düzce'de 3 milyon 957 bin 590 TL'ye satılık tesis!

Düzce İli Merkez İlçes'nde yer alan tesisin toplam bedeli 3 milyon 957 bin 590 TL olarak belirlendi. Tesisin satışı Düzce 3.İcra Dairesi tarafından yapılacak.

Düzce Camikebir Mahallesi Kentsel dönüşüm projesi 2015 sonunda tamamlanacak!

Kentsel dönüşüm kapsamında Düzce Camikebir Mahallesi 'nde çalışmalar başladı. Kentsel dönüşüm alanının çevresini kapatan ekipler çevrede önlem aldılar. Ekipler enkazı kaldırdıktan sonra kazı işlemlerine başlayacak.

düzce depreminde hasar gören binalar Haberi

düzce depreminde hasar gören binalar


17 Ağustos ve 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremde yerle bir olan Düzce’de onarılmayan orta hasarlı 940 bina bulunuyor.


Düzce’de meydana gelen 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen halen onarılmayan orta hasarlı binalar bulunuyor. Hasar tespit çalışmalarında binalar, ağır hasarlı, orta hasarlı ve az hasarlı olmak üzere 3 ana başlık altında toplandı. Düzce’de 390 merkez ilçe belediye sınırlarında, 400 il özel idaresi sınırlarında ve 250’si ise ilçe belediye sınırlarında olmak üzere toplam 940 orta hasarlı bina bulunuyor.


Düzce’de bu binalarda iskana müsaade edildiği için orta hasarlı sorunu sürüyor. Her sene onarım süresi birer yıllık periyotlar halinde uzatılıyor. Bu da vatandaşlarımızın duyarlılığını azaltıyor. Bu binalar, öğrencilere ve dışarıdan gelenlere kiraya veriliyor. Orta hasarlı binaların hepsinin inşaat...