24 / 05 / 2024

düzce kat izni

düzce kat izni

17 yıl önce 17 Ağustos ve 12 Kasım depremleriyle sarsılan, binalarının yüzde 60’ı kullanılamaz hale gelen ve altyapısı çöken, yaralarını teşviklerle saran Düzce, ilçesi olduğu ve daha sonra ayrıldığı Bolu’nun nüfusunu geride bıraktı.

Düzce'de konut iyileştirmelerine yönelik düzenlemeler yapıldı!

Düzce'de deprem tehlikesini en aza indirgemek için yapılan çalışmalar neticesinde konut iyileştirmeleri ve kat sınırlaması yapılıyor.

Düzce Konuralp'te binalara kat sınırı!

Düzce Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci oturumunda Konuralp'in imar mevzuatında değişiklik yapıldı.Karara göre Konuralp'te artık Zemin+4 kattan fazla yapı yapılamayacak. 

Düzce Konuralp'teki yüksek katlı projelerin durdurulması isteniyor!

Düzce Konuralp'te kat imar izninin zemin+4 kat olmasına ilişkin karar Düzce Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Bölge sakinleri tarafından inşaatı devam eden yüksek katlı projelerin durdurulması istendi.

Düzce Belediyesi'nden yüksek kat kararı!

Düzce ve Konuralp çevresinde yüksek katlı yapılaşmayı durdurmak amacıyla gerekli imar planı değişikliği Haziran ayı meclis toplantısında görüşüldü.

Düzce'de imar izninin iptali için oy toplanıyor!

Düzce'de imar izni çıkan bölgede bina yapılmamasını isteyen vatandaşlar sandık kurdu. Vatandaşlar imar izninin iptali için oy topladı.

Düzce Doğa Anaokulu Çocuk Üniversitesi açıldı!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün katılımıyla gerçekleştirilen Düzce Doğa Anaokulu Çocuk Üniversitesi'nin açılışına Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve protokol üyeleri de katıldı.

Düzce Çilimli Belediyesi'nin yeni binasının temeli atıldı!

Düzce Çilimli Belediyesi'nin yeni hizmet binasının temeli atıldı. Temel atma törenine Belediye Başkanı Muhsin Yavuz katıldı.

Düzce’de 73 milyon liralık 6 tesisin temeli atıldı!

Düzce’de 73 milyon lira yatırım bedeline sahip olan 6 tesisin temeli atıldı. Temel atma törenine, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'de katıldı.

Düzce yatırımları masaya yatırıldı!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başkanlığında her hafta toplanan ve belediye üst yönetiminin katıldığı koordinasyon toplantısında Düzce Belediyesi'nin hayata geçirmeyi planladığı proje ve yatırımlar değerlendiriliyor.

Düzce Memur-Sen binası açıldı!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Memur-Sen binası açılış törenine katıldı. Törende konuşan Başkan Keleş, sivil toplum kuruluşların kurumlar açısından önemine dikkat çekti.

Düzce Katı Atık Tesisi için onay çıktı!

Düzce Merkez İlçe Esençam Köyü sınırları içinde bulunan “Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi” için Bakanlık düzeyinde onay çıktı.

Düzce Kültür Merkezi açıldı!

Düzce Belediyesi Kültür Merkezi görkemli açılış töreni ve sergilenen tiyatro gösterisi ile Düzcelileri büyüledi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başta olmak üzere Düzce protokolü de Kültür Merkezi açılışına katıldı.

Düzce Katı Atık Depolama Tesisi ihaleye çıkıyor!

Düzce Belediyesi tarafından yapılan “Katı Atık Depolama Tesisi”nin işletmesi 29 yıllığına kiraya verilmek üzere ihaleye çıkıyor.

düzce kat izni Haberi

düzce kat izni

Depremden sonra 9 Aralık 1999’da Bolu’dan 6 ilçeyle beraber ayrılarak il statüsüne kavuşan Düzce, 170 bin olan nüfusunu, aradan geçen 17 yılda 360 bine Düzce’nin ayrılmasından sonra 2000’de yaklaşık 270 bine düşen Bolu nüfusu ise 291 bin oldu. Böylece depremin ardından il statüsüne kavuştuktan sonra da bir dönem  nüfusunda azalma yaşanan Düzce, yaraların sarılması ve teşviklerle Bolu’yu geride bırakmış oldu.


Düzce Valisi Zülkif Dağlı, 12 Kasım  1999 Düzce Depremi’nin ülkenin yaşadığı büyük depremlerden olduğunu söyledi. 980 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 3 bin 836 kişinin de yaralandığını anımsatan Dağlı, “Biz Düzce olarak bu depremden iyi bir ders aldık. Bu gerçeği göz ardı  etmeden yaşamak, yapılaşmamızı buna göre dizayn etmek durumundayız. İlimizde çok katlı yapılar yok. Yapılarımız tamamen deprem yönetmeliğine uygun  olarak inşa...