05 / 05 / 2024

Düzce Mimar Sinan Caddesi genişletme

Düzce Mimar Sinan Caddesi genişletme

Kısa bir süre önce açılışı yapılan Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminaline bağlanan Haydar Gördebil caddesindeki genişletme çalışmalarından sonra bu kez de bu caddeye bağlanan Mimar Sinan caddesinde genişletme çalışmaları başlatılacak.

Süleyman Bülbül'den Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin devrine ilişkin soru önergesi!

CHP Aydın Milletvekili Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Vakıflar Genel Müdürlüğüne devrini Meclis’e götürdü.

Çorum Mimar Sinan Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm istiyor!

Çorum'a bağlı Mimar Sinan Mahallesi sakinleri başta ulaşım, kentsel dönüşüm, imar, trafik düzenlemesi ve yeşil alan olmak üzere yaşanan sorunların çözülmesini istiyor.

Mimar Sinan: Dünyanın en büyük mimari dehası!

Döneminin en büyük mimari dehalarından olan Mimar Sinan'nın eserleri yüzyıllardır şehirleri süslüyor. Sadece Anadolu'da değil dünyanın farklı bölgelerinde de eserler bırakmış olan Mimar Sinan, mütevazi karakteri ile de hayranlık uyandırıyor.

Mimar Sinan vefatının 431'nci yıl dönümünde Edirne'de anılacak!

Dünya mimari tarihinin en büyük dehalarından olan başmimar Mimar Sinan'ın 431. ölüm yıldönümü sebebi ile Edirne'de TMMOB Mimarlar Odası Temsilciliği'nce 9-13 Nisan tarihlerinde bir etkinlik gerçekleştirilecek. 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tahliye tarihi ertelendi!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Devlet Konservatuvarı’nın 26 Haziran’da boşaltılmasına ilişkin karardan son dönüldü...

Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi hizmete açıldı!

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesini dün hizmete açtı.

Mimar Sinan Kayseri'de anıldı!

Osmanlı padişahları Kanuni Sultan Süleyman, 2. Selim ve 3. Murat'ın dönemlerinde baş mimar olarak görev yapan Mimar Sinan, memleketi Kayseri'de anıldı.

Altınordu Mimar Sinan Bilgi Evi açıldı!

Ordulu çocukların bilgi ve becerilerini geliştirecek ve okul dışındaki zararlı ortamlardan uzak durmalarına yardımcı olacak “Altınordu Mimar Sinan Bilgi Evi" açıldı

Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları final projeleri açıklandı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği tarafından Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları final projeleri açıklandı..

Düzce'de kamulaştırma toplantıları başladı!

Düzce Belediyesi tarafından çevre ve bağlantı yolları projesi devam ediyor. Mimar Sinan caddesindeki genişletme çalışmaları için caddeye cepheli Fettah Bey Tarlası olarak bilinen alandaki iki blok için toplantı yapıldı.

Düzce Mimar Sinan Caddesi genişletiliyor!

Kısa bir süre önce açılışı yapılan Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminaline bağlanan Haydar Gördebil caddesindeki genişletme çalışmalarından sonra bu kez de bu caddeye bağlanan Mimar Sinan caddesinde genişletme çalışmaları başlatılacak.

Doğan Kuban: Mimar Sinan'dan sonra herkes onu taklit etti!

Prof. Dr. Doğan Kuban “Osmanlı’nın iki tane mimari geleneği var. Birincisi cami, ikincisi ahşap mimarisi... Bizim en büyük şansımız Mimar Sinan’dı. Ardından gelen herkes onu kopyaladı” diyor.

Malatya Mimar Sinan Caddesi yenileniyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mimar Sinan Caddesinde devam eden değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı.

Düzce Mimar Sinan Caddesi genişletme Haberi

Düzce Mimar Sinan Caddesi genişletme


Düzce Belediyesi tarafından çevre ve bağlantı yolları projesi devam ediyor. Kısa bir süre önce açılışı yapılan Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminaline bağlanan Haydar Gördebil caddesindeki genişletme çalışmalarından sonra bu kez de bu caddeye bağlanan Mimar Sinan caddesinde genişletme çalışmaları başlatılacak. Bunun için, caddeye cepheli Fettah Bey Tarlası olarak bilinen alandaki iki blok kamulaştırma programına alındı.


Düzce Asarsuyu Deresi kenarında tek şerit olarak trafik akışı sağlanan Mimar Sinan caddesi genişletilecek. Söz konusu caddenin Haydar Gördebil caddesine bağlanan kısmında Fettah Bey tarlası olarak bilenen bloklarda Şehit Yalçın Sokak mevkiindeki 2 bloktaki 32 daire kamulaştırılacak. Bunun için daire sahipleriyle Düzce belediyesinde ilk görüşme gerçekleştirildi. Kamulaştırma koşullarına yönelik olarak yapılan görüşme Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, Mesude Özcan ve kamulaştırma birimi personeli ile...