22 / 05 / 2024

Düzcede park imar değişikliği

Düzcede park imar değişikliği

Depremde evleri yıkılan binlerce Düzcelinin sığındığı şehir merkezindeki Konak ve Avni Akyol parkları AKP'li Düzce Belediyesi tarafından borçlarına karşılık Hazine'ye devredildi.

Bahçelievler Şirinevler Meydan Düzenleme Projesi imar planı askıda!

Bahçelievler ilçesi, Şirinevler Meydan Düzenleme Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıda...

Sinop imar planı için rapor hazırlandı!

Sinop Çevre Dostları Derneği üyeleri bir basın toplantısı düzenleyerek, Sinop imar planı ile ilgili valilik tarafından düzenlenen inceleme ve sonrasında düzenlenen 37 sayfalık raporla ilgili incelemeler gerçekleştirdi.

Çamçeşme Parkı hizmete girdi!

Pendik Belediyesi tarafından Metro istasyonu çalışmaları nedeni ile kapatılan Çamçeşme Parkı yeniden düzenlendi. Park hizmete açıldı...

Zülkif Dağlı: Düzce'nin imar planlarını daha iyi dizayn edeceğiz!

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, su baskını ve toprak kayması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Önemli olan bundan sonra tedbirli olmak, aynı hataları tekrar yapmamak. Dere yataklarına kesinlikle ev yapmamak." diye konuştu.

Kemerburgaz’da imar affı fırsatçılarına göz açtırılmıyor!

Çalışmalarına devam eden Eyüpsultan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, imar affı uygulamasını fırsat bilerek Hazine arazileri üzerine kaçak yerleşimler yapanlara göz açtırmıyor.

Düzce’de imar barışına 19 bin 146 kişi başvurdu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2018 yılının Haziran ayında başlatılan ve 15 Haziran 2019 yılında sona eren İmar barışı uygulamasına Düzce’den 19 bin 146 başvuru geldi.

Düzce'de imar izninin iptali için oy toplanıyor!

Düzce'de imar izni çıkan bölgede bina yapılmamasını isteyen vatandaşlar sandık kurdu. Vatandaşlar imar izninin iptali için oy topladı.

İstanbul'daki 3 millet bahçesinin imar planlarını Bakanlık hazırladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Zeytinburnu, Küçükçekmece ve Başakşehir’de yapılacak olan millet bahçeleri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni devre dışı bırakarak imar planı hazırladı. 

Kepez Düdenbaşı'nda imar problemi çözüldü!

Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakı AK Parti Kepez Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, bölgede mülkiyet, imar problemlerinin çözüldüğünü söyledi.

Buca için uygulanabilir imar planları oluşturulacak!

Kentsel dönüşüm, imar ve çevre projelerinde önceliğin yeşil alan varlığını arttırmak olduğunu dile getiren CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, “Buca’yı eskisi gibi üzüm kokan, nefes alan bir kent haline getireceğiz” dedi.

Çekmeköy Fatih Sultan Mehmet Mahallesi parkı imar planı askıda!

Çekmeköy İlçesi, 3961 parsel ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, parkına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

Düşük faizli imar barışı kredisi veren bankalar!

Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank imar barışından faydalanmak isteyip finansal desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara yüzde 1.33’den başlayan faiz oranları ile imar barışı kredisi kullandırıyor...

Tekirdağ Çevre Ve Şehircilik Müdürlüğü'nde imar barışı mesaisi!

İmar barışı için son başvuru tarihinin 31 Aralık olması sebebi ile Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde hafta sonu da vatandaşlara hizmet veriliyor.

Düzcede park imar değişikliği Haberi

Düzcede park imar değişikliği

AVM tehlikesiyle karşı karşıya bulunan parklarla ilgili karar önümüzdeki günlerde askıya çıkacak. Devir için geçen hafta belediye meclisinde karar alan ve bunu borçları karşılığında yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Keleş, geçen yıl aldığı 650 bin TL'lik lüks arabasıyla gündeme gelmişti. Peyzaj Mimarları Odası Genel Başkanı Ayşegül Oruçkaptan, "Kentin tam merkezinde bulunan ve Düzceliler tarafından 1999 yılında sığınma ve barınma alanları olarak kullanılmış bu iki parkta yapılan imar değişikliği, yeşil alanların park olarak kullanımını engelliyor. Ayrıca Düzce gibi önemli bir deprem şehrinin sığınma ve barınma alanını yok ediyor" dedi. Oruçkaptan, imar değişikliğine dava açacaklarını da...