18 / 05 / 2024

e-atık

e-atık

2008 yılından önce elektronik atıklar içerdikleri kimyasal maddeler açısından çevreye zarar verirken, hammadde israfına neden oluyordu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, aynı yıl başlattığı projeyle elektronik atıkların doğaya atılmasının önüne geçti.

Arçelik 8 yılda 1,65 milyon atık eşyayı geri dönüştürdü

Arçelik, 15’inci Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Şirket, 2014-2022 yılları arasında, 1,65 milyon atık elektrikli ve elektronik eşyayı geri dönüştürdü.

4,5 yıl önce eşiyle köye yerleşti! Atıl arazide iş kurdu!

İzole ortamda salgın sürecini daha rahat geçirmek isteyen Burak Alsan, 4,5 yıl önce eşiyle köye yerleşti. Burada atıl arazide organik tarıma başladı ve 20 kişiye istihdam imkanı sağladı.

Atık Çevre Teknolojileri İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Atık Çevre Teknolojileri İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kartal'da 650 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Öztürk, Ayşe Öztürk ve Murat Özbay ortaklığıyla kuruldu...

Belediye, AVM ve otellere Sıfır Atık'a geçme zorunluluğu geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Sıfır Atık Yönetmelik Taslağı'na göre belediyeler, terminaller, alışveriş merkezleri, iş yerleri ve eğitim kurumları, 4 ve 5 yıldızlı otellere 2019'da Sıfır Atık Sistemi'ne geçme zorunluluğu getirilecek.

Mersin'e katı atık transfer istasyonu!

Yatırımlarına son sürat devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin en gözde ilçelerinden olan Erdemli’de Katı Atık Transfer İstasyonu hayata geçiriyor.

Düzce Katı Atık Tesisi için onay çıktı!

Düzce Merkez İlçe Esençam Köyü sınırları içinde bulunan “Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi” için Bakanlık düzeyinde onay çıktı.

Ordu'daki Paket Atık Su Arıtma Tesisi Projesi tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, temiz ve sağlıklı bir çevre için Gülyalı ilçe merkezinde başlatmış olduğu Paket Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’ni bitirerek hizmete açtı.

Çeşme Köyce Alaçatı ev fiyatları!

Çeşme Köyce Alaçatı ev fiyatları 800 bin TL'den başlayarak değişiyor. Mimarin Köyce Alaçatı Evleri projesinde 64 villa yer alıyor...

İzmir katı atık bertaraf tesisi mecliste!

İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir'e yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Yiğit, katı atık bertaraf tesisi konusundaki izin süreçlerinin bir türlü sonuçlanmadığını belirtti..

Afşin'e katı atık tesisi kuruluyor!

Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'ne kurulacak katı atık tesisiyle ilgili saha gezisi yapıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Sayim Ata tarafından da katılımcılara atık yönetimi konusunda bilgi verildi.

Diyarbakır Katı Atık Yönetim Tesisi’nin yüzde 50’si tamamlandı!

Diyarbakır Büyükşehir ve 10 ilçe belediyesinin 30 yıllık katı atık sorununu çözecek Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi inşaatının yüzde 50’si tamamlandı.

Pendik'e 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi kuruldu!

Pendik Belediyesi Türkiye’nin ilk 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni kurdu. Güllübağlar’da üç dönüm araziye kurulan tesiste çamaşır makinesinden pile kadar 14 ayrı kalemde atık toplanıyor. Böylece hem ekonomi kazanıyor hem de doğa korunuyor.

Muğla Menteşe’de Katı Atık Depolama Tesisi çalışmaları başladı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Menteşe ilçesi Akkaya Mahallesi Sarıotluk Mevkiinde katı atık düzenli depolama tesisi yapımı için çalışmalara başlayarak ihale sürecini tamamladı.

e-atık Haberi

e-atık


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü elektronik atık toplama projesi ile her yıl artan miktarlarda atık geri dönüşerek ham madde oluyor. Teknolojinin sık kullanıldığı günümüzde elektronik araç gereç kullanımı giderek artıyor. Bu kullanım sonucunda ömrünü tamamlayan tonlarca elektronik atık ortaya çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi bu atıkları toplayarak, geri dönüşümde kullanılmak üzere ham maddelerine ayrıştırılmasını sağlıyor.



ATIKLAR DOĞAYA KARIŞMIYOR


2008 yılından önce çöpe giden elektronik atıklar içerdikleri kimyasal maddeler açısından çevreye zarar verirken, hammadde israfına neden oluyordu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, aynı yıl başlattığı projeyle elektronik atıkların doğaya atılmasının önüne geçti. 2013 yılında 46 ton olarak gerçekleşen elektronik atık toplama miktarı, 2012 yılına göre 2 ton artış gösterdi. 2012 yılına kadar toplanan atık miktarı 96 ton olurken, 2013 yılı sonunda toplam 142 ton e-atığın geri dönüşümü...