28 / 04 / 2024

Arçelik 8 yılda 1,65 milyon atık eşyayı geri dönüştürdü

Arçelik 8 yılda 1,65 milyon atık eşyayı geri dönüştürdü

Arçelik, 15’inci Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Şirket, 2014-2022 yılları arasında, 1,65 milyon atık elektrikli ve elektronik eşyayı geri dönüştürdü.



Arçelik, sürdürülebilirlik alanındaki ilerlemeyi ve vizyonunu paylaştığı 15’inci Sürdürülebilirlik Raporu’nu kamuoyuyla paylaştı. “Her Evde Sürdürülebilir Bir Yaşama İlham Vermek” temalı rapora göre şirket 2014-2022 yılları arasında 1,65 milyon atık elektrikli ve elektronik eşyayı geri dönüştürme başarısını gösterdi. Bu atıkların enerji verimliliği yüksek yeni ürünlerle değiştirilmesi sayesinde 434 GWh enerji tasarrufu elde edildi. Bu miktar, Türkiye'deki yaklaşık 54 milyon hanenin günlük elektrik tüketimine eşit ve her biri 2,5 MW kapasiteli 69 rüzgâr türbininin yıllık enerji üretimini kapsayacak büyüklükte.

AMAÇ NET SIFIR EMİSYON

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, her evde sürdürülebilir bir yaşama ilham verme misyonu ile çalıştıklarını belirterek, “Gezegenimize, faaliyet gösterdiğimiz toplumlara duyduğumuz sorumluluk bilinciyle inovatif çözümler geliştirmek üzere çalışmaları ara vermeden sürdürüyoruz. Jeopolitik gelişmeler, enerji fiyatlarındaki artış, enflasyon gibi küresel faktörler rağmen sürdürülebilirlik hedefi doğrultusunda yürümeye devam ettik. Net sıfır emisyon hedefimize daha da kararlı şekilde ilerlemeyi sürdürdük. Önümüzdeki dönemde tüketicilerimize daha çevre dostu teknolojiler sunmak için çalışmalara devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

YEŞİL ELEKTRİK KULLANIMI YÜZDE 65

Arçelik, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefine ulaşmayı taahhüt ediyor. 2022 yılı boyunca, çeşitli projelerle toplamda 94.324 GJ enerji tasarrufu yapılırken, 7.525 ton CO2 emisyonu önlenmiş oldu. 2014-2022 yılları arasında atık ürünlerin geri dönüşümü ile 214.000 ton karbon emisyonu engellendi. Türkiye genelindeki 10,2 milyon hanenin günlük tüketimi kadar su tasarrufu gerçekleştirildi. Şirket, küresel üretim faaliyetlerinde yeşil elektrik kullanımını % 65'e çıkardı. Geçen yılı sonu itibarıyla toplamda 10.20 MW kurulu yenilenebilir enerji kapasitesine ulaştı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön