14 / 05 / 2024

E-Yapı Ruhsatı nedir

E-Yapı Ruhsatı nedir

Altındağ Belediyesi ’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı proje tamamlandı. Altındağ Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “E-Yapı Ruhsatı Hazırlama Projesi ” hayata geçirildi...

Tadilat ruhsatı nedir? Tadilat ruhsatı nereden alınır?

Ev ya da farklı bir yapıda tadilat yapılması planlanıyorsa dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar mevcuttur. Bunlardan biri de İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan tadilat ruhsatıdır. Tadilat yapmak isteyen ev veya iş yeri sahiplerinin bu ruhsatı alması önemlidir. Peki tadilat ruhsatı nedir?

Yapı ruhsatı nedir, neden gereklidir? Yapı ruhsatı nasıl alınır?

Yapı ruhsatı bir inşaata başlarken olması gereken ilk belgedir. Bu ruhsat yapının kanun ile belirlenmiş niteliklerde olduğunu ve kanunlara uygun olduğunu ifade eder. Peki, yapı ruhsatı neden gereklidir, nasıl alınır? Yapı ruhsatı alınmazsa ne olur? İşte ayrıntılar…

Beyşehir'de yapı ruhsat harçlarında indirim kararı!

Beyşehir İlçe Belediye Meclisi ilçedeki inşaat sektörüne kriz döneminde destek vermek amacı ile yapı ruhsat harçlarında bir miktar indirim yapılması kararını aldı.

İmar barışında toplam yapı alanı nedir?

İmar barışı başvurularında istenen bilgiler arasında bulunan toplam yapı alanı kısmı başvuruda bulunan kimseler arasında belirsizliğe neden olabiliyor. Peki, imar barışında toplam yapı alanı nedir? Nasıl hesaplanır?

Yapı Ruhsatı Formu Standardı tebliği mimarları nasıl etkileyecek?

 2 Mayıs’ta Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren TS 8737 nolu yeni Yapı Ruhsatı Formu Standardı tebliğinin mimarlık ofisleri üzerindeki etkisi ne olacak?

Doğu Karadeniz'deki 668 binaya yapı ruhsatı verildi!

Doğu Karadeniz'de 2018'in Ocak-Mart döneminde yapı ruhsatı verilen bina sayısı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 10,4 artarak 668'e ulaştı.

Yapı ruhsatı gerekmeyen yapılar hangileridir?

Yapı ruhsatı gerekmeyen inşai faaliyetler, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında sıralanıyor. Peki, yapı ruhsatı gerekmeyen yapılar hangileridir?

Akyapı-Eşbah Ispartakule projesinin yapı ruhsatı alındı!

Akyapı-Eşbah Yapı Yatırım tarafından Emlak Konut Ispartakule 6. Etap arsasında inşa edilecek Ispatakule projenin yapı ruhsatı alındı.

Yeni yapı ruhsat harcı 2017!

Arsa üzerinde yapılan yeni yapılar için ilçe belediyesinden izin alınıyor. Bu izin mimari proje için alınan yeni yapı ruhsatı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yeni yapı ruhsat harcı 2017 ne kadar?

Büyükyalı İstanbul'un tadilat yapı ruhsatı yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsamında hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul'un tadilat yapı ruhsatını yayınlandı.

Evora Denizli projesinin tadilat yapı ruhsatı alındı!

Teknik Yapı imzasıyla hayata geçirilen Evora Denizli projesindeki 1375 adet konut, 144 adet ticari ünite ve 2 adet özel eğitim tesislerinden oluşan toplam 1.521 adet bağımsız bölüm için tadilat yapı ruhsatı alındı.

Emlak Konut Kazlıçeşme Büyükyalı İstanbul yapı ruhsatı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada İstanbul Kazlıçeşme (Büyükyalı İstanbul) yapı ruhsatı yayınlandı.

Büyükyalı İstanbul projesinin yapı ruhsatı alındı!

Özak GYO imzasıyla Zeytinburnu Kazlıçeşme sahil hattında hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul projesinin yapı ruhsatı alındı.

E-Yapı Ruhsatı nedir Haberi

E-Yapı Ruhsatı nedir

Altındağ Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “E-Yapı Ruhsatı Hazırlama Projesi” uygulanmaya başladı.


E-Yapı Ruhsatı Hazırlama hakkında bilgi veren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, sistem ile ruhsat alma işlemlerinin kolay ve hızlı bir biçimde ilerleyeceğini söyledi. İlçede her yıl ortalama 30 bin yeni konut yapıldığının altını çizen Tiryaki, “Bu da verdiğimiz ruhsat miktarının ne kadar çok olduğunu gözler önüne seriyor. Bundan yola çıkarak ruhsat almayı yavaşlatacak bürokrasiyi devre dışı bırakarak, ruhsat almayı kolaylaştıracak bir projeye imza attık. Proje hayata geçti. Bundan böyle Altındağ Belediyesi’nde ruhsat alma işlemleri çok kolay ve hızlı bir biçimde ilerleyecek”...