09 / 05 / 2024

ebrd ile kazakistan Merkez Güney Otoyol Projesi eş finansman anlaşmasını mı imzaladı

ebrd ile kazakistan Merkez Güney Otoyol Projesi eş finansman anlaşmasını mı imzaladı

EBRD ile Kazakistan arasında, Merkez Güney Otoyol Projesi’nin eş finansman anlaşması imzalandı. EBRD, Orta Asya'da bölgesel bağlantı ve modern altyapının teşvik edilmesi amacıyla, Kazakistan'da Merkez Güney Otoyol Projesine destek sağladı.

Dedeman Hotels & Resorts International'dan Kazakistan’a yeni otel yatırımı!

Dedeman Hotels & Resorts International, Kazakistan’da hizmet vermeye başlayan “Park Dedeman Almaty” ile yurt dışındaki aktif olarak üçüncü otelinin kapılarını 6 Mart 2024’te misafirlerine açtığını duyurdu.

Türkiye İş Bankası’ndan depremzedelere 109 milyon dolarlık kredi desteği!

Türkiye İş Bankası, Kahramanmaraş deprem felaketleri sonrası bölgeye olan desteğini sürdürüyor. Banka, EBRD ile yeni bir sözleşmeye imza atarak bölgenin yeniden yapılandırılmasına yönelik 109 milyon dolarlık bir kaynak sağladı.

Türkiye ile Kazakistan'dan dev konut projesi! İmzalar atıldı

Türkiye ile Kazakistan arasında Geliştirilmiş Stratejik Ortaklığa İlişkin Ortak Bildirisi" yayımlandı.

EBRD'den Türkiye'ye 2021 yılında 2 milyar avroluk rekor yatırım!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yaptığı açıklamada Türkiye'deki yatırımının 2021 yılında 2 milyar avro ile rekor seviyeye çıktığını belirtti.

Kazakistan, kripto para üretiminde dünyada ikinci sırada!

Kazakistan Ekim ayında Bitcoin madenciliğinde yüzde 18,1 pay ile dünyada ikinci sıraya yerleşti.

Üçyol-Buca Metro Hattı inşaatı bu yıl başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon avroluk bütçesiyle şehrin en büyük yatırımı olacak Üçyol-Buca Metrosu için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 125 milyon avroluk dış finansman sözleşmesine imza attı. Peki metro hattının inşaatına ne zaman başlanacak? İşte ayrıntılar...

Tekfen Holding'in Kazakistan'da tadilat ve inşaat işleri yapmak için anlaştı!

Tekfen Holding'in İstek Construction LLP şirketi Kazakistan'da NCOC firması ile, mevcut tesislerde tadilat-inşaat hizmetleri sağlanmasına yönelik 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Türk inşaat firmalarından Kazakistan'a yatırım!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ile telefonda görüşme gerçekleştiren Kazakistan Senato Başkanı Maulen Ashimbayev, Türk inşaat firmalarının katkıları ile Kazakistan'da inşaat faaliyetlerinin hızla devam ettiğini dile getirdi.

EBRD 2020'de en büyük yatırımı Türkiye'ye yaptı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), geçen yıl 1,7 milyar avro ile en fazla yatırımı Türkiye'ye yaptı.

Türkiye'nin Kazakistan'da inşa ettiği 72 yataklı hastane kısmi olarak açılıyor!

TİKA tarafından Kazakistan'da inşa edilen 72 yatak kapasiteli hastane, koronavirüs ile mücadele kapsamında kısmi olarak açılacak...

TAV Havalimanları'nın Kazakistan Almatı Havalimanı görüşmeleri devam ediyor! 

TAV Havalimanları Holding, TAV'ın ve VPE Capital'in oluşturduğu konsorsiyumun, Kazakistan Almatı Uluslararası Havalimanı'nın sahibi ile potansiyel satın alma görüşmelerine devam edildiğini açıkladı...

Kazakistan, altyapı yatırımları için Türk müteahhitler ile görüşüyor!

Kazakistan Türk müteahhitler ile alt yapı yatırımları için görüşmelere başladı. Kazakistan'ın demiryolu, otoyol, gümrük kapılan, konut gibi yatırımlar için 15 milyon dolar kaynak ayırdı...

Türkiye ile Kazakistan arasında 590 milyon dolarlık imza!

Türkiye ile Kazakistan arasında 590 milyon dolarlık yatırım anlaşması imzalandı. Anlaşmalar Kazakistan’da inşaat malzemeleri, makine üretimi, kimya işletmeciliği, metalürji ve enerjinin üretimini öngörülüyor.

ebrd ile kazakistan Merkez Güney Otoyol Projesi eş finansman anlaşmasını mı imzaladı Haberi

ebrd ile kazakistan Merkez Güney Otoyol Projesi eş finansman anlaşmasını mı imzaladı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, dün İstanbul'da Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Suma Chakrabarti ile düzenlediği ortak basın toplantısında güncel değerlendirmeler yaptı. Sorular üzerine son terör olaylarının ekonomiye etkilerini yorumlayan Şimşek, şu noktalara dikkat çekti: "Evet, şiddet önemli bir endişe ama Türkiye bu tehditle son 30-40 yıldır mücadele etmektedir. Türkiye bu konuda deneyimlidir. Ancak ekonomi açısından herhangi bir endişe duymaya gerek yok. Türkiye çevresinde olanlara rağmen sağlam duruyor çünkü temelleri sağlam. 


Temel göstergeler çok güçlü. Şüpheye mahal vermeyecek şekilde Türkiye'nin yine yatırımcılar için bir cazibe merkezi olacağına inanıyorum."  Şimşek ayrıca, EBRD ile beraber Orta Asya'ya destek vermeye hazır olduklarını belirterek, bölgeye olan yatırımların artabileceğini ifade etti. Chakrabarti de Türkiye'nin bir istikrar vahası olduğunu belirterek, yabancı yatırımcının rahatlıkla ve sağlam...