27 / 04 / 2024

Türkiye İş Bankası’ndan depremzedelere 109 milyon dolarlık kredi desteği!

Türkiye İş Bankası’ndan depremzedelere 109 milyon dolarlık kredi desteği!

Türkiye İş Bankası, Kahramanmaraş deprem felaketleri sonrası bölgeye olan desteğini sürdürüyor. Banka, EBRD ile yeni bir sözleşmeye imza atarak bölgenin yeniden yapılandırılmasına yönelik 109 milyon dolarlık bir kaynak sağladı.



Türkiye İş Bankası, şubat ayında yaşanan deprem felaketinin ardından bölgedeki işletmelere ve bireylere yönelik kredi desteğini sürdürüyor. Banka yeni olarak bölgenin yeniden yapılandırılması ve iyileştirme çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile bir kredi sözleşmesine imza attı.

Türkiye İş Bankası, “Türkiye Afet Müdahale Çerçevesi” dahilinde, EBRD ile 109 milyon dolar tutarında kredi teminine yönelik sözleşmeyi imzaladı. Sözkonusu kaynak ilk aşamada deprem bölgesinde bulunan 11 şehirde, depremden doğrudan etkilenen işletme ve bireylerin finansman gereksinimlerinin karşılanmasında kullanılacak.

DESTEĞE DEVAM EDECEK

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gamze Yalçın, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Yalçın, açıklamasında, 2023 yılının başında meydana gelen ve ülke genelinde büyük üzüntüye yol açan deprem felaketlerinin oldukça geniş bir alanda büyük maddi ve manevi yıkımlara yol açtığını hatırlattı. Bu felaketin ardında İş Bankası’nın ilk andan itibaren tüm imkânlarını seferber ettiğini belirten Yalçın,  deprem bölgesinin gerek finansman gerekse diğer açılardan desteklenmesi ve yeniden yapılandırılması için çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı.

Yalçın, toplamda 10 milyar lira tutarında kapsayıcı bir destek paketi oluşturduklarını kaydederken, bu süreçte uluslararası finans kuruluşlarının da bu yöndeki çabaları desteklediğini görmenin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. k çok değerli ve önemli. Yalçın, İş Bankası’nın EBRD ile imzaladığı bu sözleşmenin, gerek EBRD’nin deprem bölgesinin yeniden kalkındırılmasına olan desteğini göstermesi gerekse İş Bankası ile olan güçlü ve uzun soluklu iş birliğini pekiştirmesi açısından taşıdığı öneme işaret ederek, “Yeni finansman paketi ile afet bölgesinin finansman ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlayacağız. Ayrıca bölgeye destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

BÖLGE YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Konuya ilişkin EBRD Türkiye Başkan Vekili Arthur Poghosyan da açıklamalarda bulundu. Poghosyan, Kahramanmaraş deprem felaketinden etkilenen afet bölgesine sağlanan bu kaynakların, bölgenin toparlanması ve yeniden inşası için hayati önem taşıdığına değindi. EBRD Türkiye Başkan Vekili Arthur Poghosyan, Türkiye İş Bankası’nın sağlanan bu fonları, afet bölgesinin ekonomik refahlarını yeniden inşa etmek için çalışan bölge nüfusuna verimli ve başarılı bir şekilde ulaştıracağına inançlarının tam olduğunu dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön