16 / 05 / 2024

EBRD Türk şirketlere TL cinsi kredi

EBRD Türk şirketlere TL cinsi kredi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türk şirketlerine TL cinsi kredilerle destek olma kararı aldı. EBRD Türkiye Direktörü Marquet, “Kur riskini elimine edeceğiz” dedi.

Libya’dan Türk şirketlere çağrı: Gelin ülkemizde petro kimya tesisi yapın!

Türkiye-Libya Yuvarlak Masa Toplantısı, Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Mohamed Al-Hawij ve iki ülke iş insanlarının katılımlarıyla yapıldı. Libyalı bakan, Türk şirketlere Libya’da petrokimya tesisi kurma teklifinde bulundu.

İşte Polonya’nın ilk yüksek hızlı tramvay hattını yapacak O Türk firması!

Polonya’nın en büyük kentlerinden biri olan Krakow’un tramvay projesini Türk firması üstlendi. Projenin finansmanı ise Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD).

TÜRKŞEKER'e ait 6 ildeki 108 bin metrekarelik gayrimenkul 51 milyon TL'ye satıldı!

TÜRKŞEKER’e ait olan gayrimenkuller de el değiştirmeler hızlandı. 6 farklı ilde 108 bin metrekare büyüklükteki gayrimenkulün devri, 51 milyon Türk Lirası bedelle özel kişi ve şirketlere gerçekleştirildi.

Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy'den Türk şirketlere yatırım çağrısı!

Ukrayna-Türkiye ilişkilerini değerlendiren Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy yaptığı açıklamada "Daha fazla Türk şirketi bekliyoruz. Sadece devlet finansmanı olan projelere değil, özellikle bu sene devreye sokmak istediğimiz kamu-özel ortaklığı projelerinde de görmek isteriz." diye konuştu.

Ahmed Twar Al-Kawari: Türk firmalara daha çok iş vermek istiyoruz!

Expo Turkey By Qatar’ın ikinci gününde iş dünyası Türk-Katar İş Zirvesi’nde buluştu. Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Kawari, “Türk şirketlere daha çok iş vermek istiyoruz” dedi.

EBRD'den Türk şirketlere TL cinsi kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türk şirketlerine TL cinsi kredilerle destek olma kararı aldı. EBRD Türkiye Direktörü Marquet, “Kur riskini elimine edeceğiz” dedi.

European Property Awards'ta Türk şirketlere ödül yağmuru!

European Property Awards’a 2016-2017’de bu yıl Türk konut geliştiricileri ve mimarlık şirketlerimiz bir çok ödül aldı.

Rusya inşaatta Türk işçi çalıştırabilecek şirketler listesi genişletti!

Rusya Hükümeti, Türk vatandaşlarını işe alabilecek şirketler listesini genişletti. Kararnamede, belirlenen projelerde Türk işçi çalıştırmasına izin verilen şirketlere, Rönenans İnşaat, Gama, Limak, IC İçtaş gibi bazı şirketler de eklendi.

Türk firmalar, Silikon Vadisi’nde yerini almaya hazırlanıyor!

Türk firmalar, Silikon Vadisi’nde yerini almak için harekete geçti. KOSGEB,Vadi’ye giden şirketlere 11 milyon liralık destek verecek.

Türk Akımı ve Akkuyu projeleri durmayacak!

Rusya Ekonomi ve Gelişim Bakanı Aleksey Ulyukaev, Türk Akımı ve Akkuyu gibi büyük yatırım projelerinin Rus hükümetinin kararıyla dondurulmayacağını, bu projelerin geleceğinin şirketlere bağlı olduğunu bildirdi.

Türk emlakçılar komisyonun büyük kısmını yabancıya kaptırıyor!

Kurumsallaşmakta geç kalan Türk emlakçılar, yılda 380 milyar lirayı bulan ikinci el gayrimenkul satışlarından elde edilen komisyonun büyük kısmını yabancı şirketlere kaptırıyor.

Türk emlakçısı komisyonu yabancıya kaptırdı!

Türk emlakçıların gayrimenkul satışlarından gelen komisyonun büyük kısmını yabancı şirketlere kaptırdığı bildirildi. Mütekabiliyet Yasası'nın ardından cirolarını artırmaya başlarken, klasik tarzda iş yapan emlakçılar bu gelişimi yakalayamadı.

Türk emlakçılar, komisyonu yabancı şirketlere kaptırıyor!

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, Türk zincir emlak modelini geliştirmeye çalıştıklarını, büyük taahhüt firmalarının yerli emlakçıyı ciddiye almadığını söyledi.

EBRD Türk şirketlere TL cinsi kredi Haberi

EBRD Türk şirketlere TL cinsi kredi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türk şirketlerine TL cinsi kredilerle destek olma kararı aldı. EBRD Türkiye Direktörü Marquet, “Kur riskini elimine edeceğiz” dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Lirası çağrısına Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası da (EBRD) kulak verdi. Türk şirketlerin döviz baskısından kurtulması için adım atan EBRD, finansal kaynak desteğini TL'ye çevirmek için harekete geçti. EBRD Türkiye Direktörü Jean-Patrick Marquet, "Türk şirketlerini TL cinsi kredilerle destekleyerek döviz riskini de elimine etmeyi planlıyoruz" dedi. Bu yıl dört projeyi TL ile finanse ettiklerini belirten Marquet, bunun 3'ünün bono birinin de Borsa İstanbul yatırımı olduğunu aktardı. TL cinsi finansal desteği ilk olarak YDA'nın haziran ayında gerçekleştirdiği tahvil ihracında sağladıklarını aktaran Marquet, "Şu anda TL ile destekleme sürecimiz sınırlı ancak bunu uzun...