30 / 04 / 2024

İşte Polonya’nın ilk yüksek hızlı tramvay hattını yapacak O Türk firması!

İşte Polonya’nın ilk yüksek hızlı tramvay hattını yapacak O Türk firması!

Polonya’nın en büyük kentlerinden biri olan Krakow’un tramvay projesini Türk firması üstlendi. Projenin finansmanı ise Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD).



Gülermak İnşaat’ın, Polonya’da yapacağı tramvay hattının finansmanı EBRD. Türkiye’nin en önemli inşaat şirketlerinden Gülermak, Polonya’nın en büyük kentlerinden biri olan Krakow’un tramvay projesini üstlendi. Gülermak’ın üstlendiği projeyi Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) finanse edecek.

EBRD’nin internet sitesine göre, kamu-özel ortaklığı projesi olarak geçen inşa çalışması toplamda 824 milyon Polonya Zlotisi’ne (yaklaşık 176 milyon euroya) mal olacak. EBRD, projenin 3’te 1’lik kısmı olan 54 milyon euroluk bölümünü karşılayacak.

İşte Polonya’nın ilk yüksek hızlı tramvay hattını yapacak O Türk firması!

4’üncü fazı yapılacak olan yüksek hızlı tramvay ağının geri kalan kısmı olan 122 milyon euroluk bölümünü ise Avrupa Yatırım Bankası ve Polonyalı bir ticari banka tarafından ortaklaşa karşılanacak. Polonya’nın tarihi ve büyük kenti Krakow’da yapılacak yüksek hızlı tramvay projesi, 4.5 kilometrelik bir hat uzunluğuna sahip olacak. 900 metrelik yeni bir tüneli ve ilgili altyapının iyileştirilmesini kapsayan çalışmada, saatte kırktan fazla ek tramvay yolculuğu yapılabilecek.

İşte Polonya’nın ilk tramvay hattını yapacak O Türk firması! Gurur duyuyoruz!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön