16 / 05 / 2024

İşte Polonya’nın ilk yüksek hızlı tramvay hattını yapacak O Türk firması!

İşte Polonya’nın ilk yüksek hızlı tramvay hattını yapacak O Türk firması!

Polonya’nın en büyük kentlerinden biri olan Krakow’un tramvay projesini Türk firması üstlendi. Projenin finansmanı ise Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD).



Dünya gazetesinde yer alan habere göre, EBRD Avrupa Altyapı Direktörü Susan Goeransson proje ve finansmanı konusunda yaptığı açıklamada, Krakow’un ulaşımını daha yeşil hale getirme çabalarını desteklemekten gurur duyduklarını söyledi. Kent halkının merakla beklediği projenin Krakow’un tramvay ağını daha hızlı ve kullanışlı hale getirerek daha fazla insanı araba yerine tramvay kullanmaya teşvik edeceğini ifade eden Goeransson, ilgili altyapının yayalara ve bisikletlilere de hizmet vereceğini kaydetti. Proje, Krakow’un ilk PPP çalışması olacak.

İşte Polonya’nın ilk yüksek hızlı tramvay hattını yapacak O Türk firması!

Gülermak Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Güleryüz ise Krakow tramvay projesinin, Polonya’daki kamu-özel ortaklığı (PPP) pazarının gelişiminde öncü bir proje olduğuna vurgu yaptı. Tramvay alanında Polonya’nın ilk yatırımı olan projeyi de Gülermak Grubu olarak temsil ettiklerine değinen Güleryüz, “EBRD, projeye önemli bir deneyim katıyor ve ayrıca tüm paydaşlara yeşil ekonomi geçişine öncelik vermeleri için rehberlik ediyor. Projede EBRD ile çalışmaktan da gurur duyuyoruz” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön