29 / 04 / 2024

EBRD Türkiye Direktörlüğü

EBRD Türkiye Direktörlüğü

"Türkiye, 2017 yılında da bizim için 1 numara olacak" diyen Avrupa İmar ve Kalkınma Başkanı Suma Chakrabarti, geçen yıl 1.9 millyar Euro ile en fazla yatırımı Türkiye’ye yaptıklarını ifade etti.

Türkiye’de yapı direncini sağlamanın maliyeti 1,2 trilyon dolar!

Dünya Bankası’nın Türkiye direktörü, Türkiye'deki yapıların direncini sağlamak için 1,2 trilyon dolar maliyetinin olduğunu kaydetti.

EBRD, Türkiye'nin büyüme tahminini revize etti! ABD’ye göre dolar ne zaman 30 TL olacak? Hemen bakın!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Mayıs ayında yüzde 2,5 olarak açıkladığı Türkiye'nin GSYH büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 3,5’a yükseltti. Bank of America ise dolar/TL kurunun son çeyrekte 30 TL’yi göreceğini tahmin etti.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Chery Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro, Türkiye hazırlığında! Tiggo SUV serisinin iki büyük yıldızı geliyor!

Chery, Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro'yu Türkiye pazarına getiriyor. İşte Tiggo SUV serisinin iki büyük yıldızı olan Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro özellikleri...

EBRD'den Türkiye'ye 2021 yılında 2 milyar avroluk rekor yatırım!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yaptığı açıklamada Türkiye'deki yatırımının 2021 yılında 2 milyar avro ile rekor seviyeye çıktığını belirtti.

Türkiye İMSAD, Yeşil Mutabakat’a hazırlık için özel eğitim programı başlattı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye İMSAD, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yeşil Mutabakat’a hazırlık amaçlı olarak üyelerine özel eğitim programı için düğmeye bastı.

Türkiye'den en çok Mısırlılar konut aldı!

Geçtiğimiz yılın ilk çeyrek dönemiyle bu yılın aynı döneminde yabancıya  konut satışı analiz eden EVA Gayrimenkul Değerlemesi verilerine göre; Türkiye'de konut yatırımında ilk sırada Mısırlılar yer aldı. 

EBRD 2020'de en büyük yatırımı Türkiye'ye yaptı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), geçen yıl 1,7 milyar avro ile en fazla yatırımı Türkiye'ye yaptı.

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa edeceği hastanenin hazırlıkları tam gaz!

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın geçen hafta Türkiye ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk'a sözünü verdiği hastanenin inşaat hazırlıkları son sürat devam ediyor...

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi: Türkiye, çok cazip gayrimenkul pazarına sahip!

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi Direktör Yardımcısı Stepanova, "Türkiye, gayrimenkul alanında yabancı yatırımcı açısından son derece cazip bir pazara sahip ve Kovid-19 salgınına rağmen bu cazibesini korumaya devam ediyor." diye konuştu.

AK Parti'den Türkiye'de olası depremlere hazırlık için araştırma istemi!

AK Parti, Türkiye'de olası depremlerde can ve mal güvenliğinin sağlanması, depreme hazırlıklı yaşam alanlarının oluşturulması için yapılacakların tespiti ve çözüm önerilerinin belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Toros Cumhur, ERA Real Estate Türkiye'nin marka direktörü oldu!

Gayrimenkul sektörünün etkili isimlerinden Toros Cumhur, ERA Real Estate Türkiye'nin marka direktörü oldu...

Arda Özer, REHAU Yapı Tekniği bölümü Türkiye ve Türki Cumhuriyetler Satış Direktörlüğü’ne atandı!

H. Arda Özer, REHAU Yapı Tekniği bölümü Türkiye ve Türki Cumhuriyetler Satış Direktörlüğü’ne atandı.

EBRD Türkiye Direktörlüğü Haberi

EBRD Türkiye Direktörlüğü

Avrupa İmar ve Kalkınma Başkanı (EBRD) Suma Chakrabarti, banka olarak 2016 yılında Türkiye’de 43’ten fazla projeye 1.9 milyar euro yatırım yaptıkları belirterek, “Türkiye’de bugüne kadar toplam 7 milyar euronun üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Türkiye bizim yıllık ticaret hacmi ve yatırım portföyümüz açısından operasyon yürüttüğümüz en büyük ülkedir. Türkiye bizim için bu yıl da 1 numara olacak” dedi. 

EBRD’nin Londra’daki merkezinde bir grup Türk gazetecinin sorularını yanıtlayan Chakrabarti, Türkiye’nin EBRD açısından çok önemli bir role sahip olduğunu söyledi. 


EBRD’nin 1991 yılından bu yana dünya genelinde 4 bin 500’ün üzerinde projeye 110 milyar euro  finansman sağladığını vurgulayan Chakrabarti, “Geçen yıl 9.4 milyar euroluk toplam yatırımlarımızın 1.9 milyar eurosunu yani yüzde 20’sini Türkiye’ye yaptık. Türkiye’ye yaptığımız tüm projelerde başarılı olduk. Türkiye’nin potansiyeli yüksek, ekonomisi güçlü....