06 / 05 / 2024

EBRD yatırım

EBRD yatırım

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Rönesans Holding, Nef, Arçelik, Yapı Kredi, Garanti, İş Bankası ve Migros gibi birçok firmayla iş birliği yaparken Türkiye’deki yatırımlarını 11 milyar euro'ya yükseltti.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım'a Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan 30 milyon euroluk kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'nin  yüzde 100 iştiraki olan MEL3 Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat ve Ticaret A.Ş. lehine 30 milyon euroya kadar uzun vadeli kıdemli teminatlı kredi sağlayacak.

EBRD'den Türkiye'ye 2021 yılında 2 milyar avroluk rekor yatırım!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yaptığı açıklamada Türkiye'deki yatırımının 2021 yılında 2 milyar avro ile rekor seviyeye çıktığını belirtti.

EBRD 2020'de en büyük yatırımı Türkiye'ye yaptı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), geçen yıl 1,7 milyar avro ile en fazla yatırımı Türkiye'ye yaptı.

Rönesans Holding'ten sağlık yatırımına 40 milyon Euro'luk kredi!

Rönesans Holding grup şirketi Rönesans Sağlık Yatırım’a Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD), sağlık sektörünün güçlendirilmesi amacıyla, toplam 40 Milyon Euro uzun vadeli kredi sağlanacak.

EBRD'den Türkiye'ye yatırım vaadi!

"EBRD Başkanı Suma Chakrabarti: Türkiye'ye tamamen ve uzun vadeli olarak bağlıyız. Hiç kimsenin aklında EBRD'nin Türkiye'deki ilerleyişine ilişkin bir şüphe olmasın Türkiye'ye son 10 yıl içerisinde yaklaşık 11,5 milyar avronun üzerinde yatırım yaptık.''dedi.

Akiş GYO hisselerine EBRD'den 102 milyonluk yatırım!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Akiş GYO hisse satışından 102 milyon lira alım gerçekleştirdi bu alımla birlikte EBRD, ilk kez Türkiye'de halka açık bir gayrimenkul yatırım ortaklığına yatırım yapmış oldu.

Akiş GYO hisselerine EBRD'den büyük yatırım!

Akkök Holding’in gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firması Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin yüzde 17.39’luk hissesi aralarında Avrupa Kalkınma ve İmar Bankası’nın da (EBRD) olduğu yabancı ve yerli kurumsal ve nitelikli yatırımcılara satıldı..

EBRD en çok yatırımı Türkiye'ye yapıyor!

İstanbul’a yeni bir anlaşma imzalamak için gelen Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Suma Chakrabarti en fazla yatırım yaptıkları ülkenin Türkiye olduğunu belirtti..

Arvid Tuerkner: Türkiye'deki yatırım miktarımızı azaltmayacağız!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, "Türkiye'ye verdiğimiz taahhütlerimize sadığız. Herhangi bir şekilde yatırım miktarını azaltma hedefimiz yok" dedi.

EBRD'den, 200 projeye 8.8 milyar euroluk yatırım!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Ankara Temsilcisi Hüseyin Özhan, bankanın Türkiye’deki faaliyetlerine 2009’da başladığını ve bu zaman kadar 200’ün üzerinde projeye 8.8 milyar euro’luk yatırım yaptığını söyledi.

Akfen Holding'e EBRD'den enerji yatırımı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ( EBRD ), Akfen Holding'in yenilenebilir enerji şirketlerine 2015 yılının en büyük sermaye yatırımını yaptı.

EBRD Türkiye'ye 1,8 milyar avroluk yatırım yapacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Direktörü Jean Patrick Marquet, Türkiye'de son altı yıldır 6 milyar avronun üzerinde yatırım yaptıklarını anımsatarak, "2016'da ise 1,8 milyar avroluk yatırım planlıyoruz" dedi.

EBRD Türkiye’de yatırım önceliklerini belirledi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) 2015-2018 yılları arasında Türkiye’de enerji verimliliği, altyapı, rekabetin artırılması, sermaye ve para piyasalarını derinleştirilmesi gibi alanlarda yatırım yapılmasının planlandığını açıkladı.

EBRD yatırım Haberi

EBRD yatırım

Türkiye’de yaşanan ekonomik konjonktürel dalgalanmalara rağmen Avrupalılar Türk şirketlerine ilgi göstermeye devam ediyor. 

Beş kıtadan 67 ülkenin ortak olduğu, 55 Milyar Euro bilanço büyüklüğüne Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Türkiye’nin önde gelen şirketleriyle anlaşma yapıyor. 2018 yılında Türkiye’de farklı sektörlerden 34 farklı projeye yatırım yapan EBRD, Rönesans Holding, Nef, Arçelik, Yapı Kredi, Garanti, İş Bankası ve Migros gibi firmalarla iş birliğine gitti.

Bloomberght'de yer alan habere göre; dünyada yüksek ve sürdürülebilir büyüme performansı sergileyen, bunun yanında güçlü finansal yapılara sahip firmalara yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren EBRD, Türkiye’deki toplam yatırım portföyünü 7 Milyar Euro düzeyine çıkardı. 

11 MİLYAR EUROLUK YATIRIM

Bu zamana kadar Türkiye’de toplam 282 projeye, 11 Milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapan EBRD’nin portföyündeki şirketler arasında Türkiye’nin en itibarlı ve yenilikçi firmaları...