14 / 05 / 2024

ecrimisil kanun maddesi

ecrimisil kanun maddesi

Ecrimisil nedir? Ecrimisilin kanuni dayanakları nelerdir? Ecrimisil konusu kanunda nasıl yer alıyor? Ecrimisil hakkındaki yönetmelikler nelerdir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz..

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi TBMM'de kabul edildi: Buna uymayanlara 500 bin TL ceza!

TBMM Genel Kurulu tarafından, Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünü oluşturan ilk 16 maddesi kabul edildi. Buna göre bu kurala uymayana 500 bin TL ceza kesilecek.

Kira ödemesi ertelenen otellerden alınacak kamu alacağı miktarı TBMM'de!

7319 sayılı Kanun'un 7. maddesi kapsamında kira ve ecrimisil ödemeleri ertelenen otellerden alınması gereken toplam kamu alacağı miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Turizm teşvikine ilişkin kanun teklifinin ilk dört maddesi komisyonda kabul edildi!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk dört maddesi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi.

İmar Kanunu değişikliklerinin 6 maddesi kabul edildi!

TBMM Genel Kurulunda,  İmar Kanunu'nda değişiklikler içeren Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 6 maddesi daha kabul edildi...

TBMM’de İmar Kanunu değişikliğinin 4 maddesi daha kabul edildi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin dört maddesi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

İmar Kanunu'nda değişiklik teklifinin 3 maddesi daha kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 3 maddesi daha kabul edildi...

Yeni vergi düzenlemesinin 31 maddesi komisyonda kabul edildi!

Değerli Konut Vergisi, gelir vergisi tarifesine yeni dilim ve oran eklenmesi gibi düzenlemeleri de içeren Dijital Hizmet Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin 31 maddesi kabul edildi...

Çalkaya imar planları TBMM gündeminde!

Antalya İli Aksu ilçesi Çalkaya bölgesi imar planına ilişkin kanun teklifinin yer aldığı kanun maddesi, TBMM Çevre Komisyonu'na gönderildi.

Torba Tasarı'nın 11 maddesi daha kabul edildi!

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in başkanlığında toplanan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın 11 maddesi kabul edildi.

Torba Tasarı'da finansal kiralama maddesi kabul edildi!

Torba Tasarı, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Tasarı'nın 3 maddesi daha kabul edildi.

Emlak vergisi torba yasa maddesi 2017!

Birçok kanun ve kanun hükmünde kararnameye yeni düzenlemeler getiren Torba Tasarı kapsamında emlak vergisine dair esaslar da bulunuyor. İşte emlak vergisi torba yasa maddesi 2017..

Yabancıya konut satışında KDV muafiyeti maddesi!

Yabancıya konut ve işyeri satışında KDV muafiyeti getiren Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yabancıya konut satışında KDV muafiyeti maddesi..

Kamu arazilerindeki turizm tesislerinin ecrimisil ödemesi ertelendi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 6745 Sayılı Kanun ile kamu arazileri üzerindeki turizm tesislerinin ecrimisil ödemesi ertelendi..

ecrimisil kanun maddesi Haberi

ecrimisil kanun maddesi

Ecrimisil nedir?


Ecrimisil, Hazine’ye ait bir taşınmaz malın, idarenin rızası dışında ve bu malı kullanmamakla bir zarara uğrayıp uğramadığı söz konusu edilmeksizin bu maldan işgal, tasarruf veya her ne şekilde olursa olsun kusuru aranmaksızın yararlanması sebebiyle idarece istenen ve fuzuli şağil tarafından ödenen tazminat bedeli olarak karşımıza çıkıyor.


Ecrimisil konusu kanunda nasıl yer alıyor? Ecrimisilin kanuni dayanakları nelerdir? 


1) 08.03.1984 tarihinde yürürlüğe giren 2981 sayılı  İmar  ve  "Gecekondu"  Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler ve 6785 sayılı İmar Kanununun Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanunun, 22.05.1986 tarih ve 3290 sayılı Kanun ile değişik, 18. maddesinin (d) bendi ;

 “Bu Kanun kapsamında kalan gecekondulara, ecrimisil ve arsa kullanım bedeli tahakkuk ettirilmez ve alınmaz. Tahakkuk ettirilen veya tahakkuk ettirilip tahsil edilen ecrimisiller ve arsa kullanım bedeli,...