06 / 05 / 2024

ecrimisil tahsil bedeli

ecrimisil tahsil bedeli

İşgalciye tapuya ilişkin bir hak sağlamayan Ecrimisil geçmişe ilişkin alınan işgal tazminatıdır. Peki ecrimisil bedeli nasıl belirlenir? Ecrimisil bedelini belirleyen koşullar nelerdir? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor..

Hazine taşınmazları ve ecrimisil bedeli ödemeleri resmen ertelendi!

Koronavirüsü salgınının ekonomik ve sosyal hayattaki etkilerinin azaltılması kapsamındaki kanunda yer alan, Hazine taşınmazlarına ilişkin ödenmesi gereken bedeller ile ecrimisil (işgal tazminatı) bedeli ödemeleri 3 ay ertelendi.

İzmir Balçova'daki arsa mağdurlarına ecrimisil müjdesi!

Balçova’daki “arsa mağdurları”nın avukatı M. Kemal Turan müjdeyi verdi. Turan, AİHM’in, otoyol yapımında kamulaştırma bedeli verilen bin kişiye, ecrimisil ödenmesi kararını aldığını bildirdi.

İşgalin devamı halinde tekrar ecrimisil tahsil edilebilir mi?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ödenen tazminat, ecrimisil olarak tanımlanıyor. Peki, ecrimisil bedelinin işgalciden alındığını düşünelim. İşgalin devamı halinde tekrar ecrimisil tahsil edilebili

Asfalt katılım bedeli nedir?

Asfalt katılım bedeli, belediyelerin vatandaşlardan aldığı yol harcamalarına katılma payı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Asfalt katılım bedeli nedir? Asfalt katılım bedelinin ne zaman tahsil edilmesi gerekir?

Ecrimisil bedeli nasıl hesaplanır?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle işgalcilerden ecrimisil adı altında tazminat talep ediliyor. Peki, crimisil bedeli nasıl hesaplanır?

Doğalgaz açma kapama bedeli ne kadar?

Doğalgaz dağıtım şirketlerinin abonelerden tahsil edeceği doğalgaz bağlantı ve güvence bedelleri 2015 yılında değişti. Peki, doğalgaz bağlantı bedeli ne kadar oldu? Doğalgaz açma kapama bedeli ne kadar oldu?

Elektrik kayıp kaçak bedeli yargıtay kararı!

Elektrik abonelerinden tahsil edilen kaçak kayıp bedeli hakkında verilen karar gereğince bu bedelin tüketicilere iade edilmesi gerekiyor. İşte son elektrik kayıp kaçak bedeli yargıtay kararı..

Doğalgaz faturalarındaki iç tesisat kontrol bedeli iade edilecek!

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 17 şehiriçi doğalgaz dağıtım şirketinin, 'iç tesisat kontrol bedeli' adı altında abonelerinden haksız para tahsil ettiğini ve bu paranın geri iade edileceğini söyledi.

Doğalgaz faturasındaki kontrol bedeli iade edilecek!

Doğalgaz faturasındaki kontrol bedeli iade edilecek. EPDK, fazladan tahsil edilen bedellerin, ilgili dağıtım şirketlerince 6 ay içinde hak sahiplerine iade edilmesini kararlaştırdı.İade edilecek tutarlarla ilgili hesaplamalar devam ediyor.

Elektrikte sayaç değişim bedeli iade edilecek!

Elektrikte usulsüz sayaç bedeli tahsil edilmesi üzerine EPDK devreye girdi ve bedellerin iade edilmesini sağladı. Kurum elektrik abonelerini "Faturaya bakın, eğer sayaç değişim bedeli varsa bize bildirin" diye uyardı...

Ecrimisil ödenmeyince, 1500 konutun yolunu kapatacak!

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, işadamı Murat Şevk, 5 sitenin kullandığı yolun arazisinden geçen 1 kilometrelik kısmını, istediği toplam 1 milyon 292 bin liralık ecrimisil bedeli ödenmediği gerekçesiyle kapatacağını açıkladı.

Ecrimisil bedeli nedir?

Devlete ait hazine taşınmazlarının gerçek ve tüzel kişiler tarafından izinsiz kullanılması halinde, ilgili kişilerden ecrimisil bedeli talep ediliyor. Peki ecrimisil bedeli nedir? Ecrimisil bedeli nasıl belirlenir?

Ecrimisil nasıl tespit edilir?

Devlete ait olan hazine taşınmazlarının izinsiz kullanılması halinde, izinsiz kullanımı gerçekleştiren kişilerden ecrimisil bedeli talep ediliyor. Peki, işgalci olarak nitelendirilen bu kişilerden talep edilen ecrimisil bedeli nasıl tespit edilir?

ecrimisil tahsil bedeli Haberi

ecrimisil tahsil bedeli

Ecrimisil bedeli nasıl belirlenir?


Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminat olan ecrimisil bedeli nasıl belirlenir?


Ecrimisil tespit ve takdir edilirken, Hazine taşınmazının değerini etkileyebilecek; imar durumu, yüzölçümü, niteliği, verimi (Tarım arazilerinde), alt yapı hizmetlerinden yararlanıp yararlanmadığı, konumu, işgalden önceki haliyle kullanılması halinde getirebileceği gelir gibi her türlü objektif ölçüler dikkate alınarak rayiç değer tespit ediliyor.


Ecrimisilin tespit ve takdirinde, İdarenin zarara uğrayıp uğramadığına, işgalcinin kusurlu olup olmadığına ve taşınmazın işgalci tarafından kullanım şekline bakılmaksızın İdarenin bu taşınmazdan işgalden önceki hâliyle elde edebileceği muhtemel gelir esas alınıyor. İşgalden önceki haliyle...