05 / 05 / 2024

ecrimisil zamanaşımı ne zaman başlar

ecrimisil zamanaşımı ne zaman başlar

Taşınmaz işgalcilerinden belli bir oranda tazminat ödemesi istenebiliyor. İşgalcilerden istenen bu tazminata ecrimisil deniyor. Peki ecrimisil zamanaşımı hak düşürücü süre ne kadardır? İşte ecrimisil zamanaşımı süresi..

4 kişilik aile elektrik yardımı ne kadar oldu?

Elektrik faturası yardımı devlet tarafından her ay verilmektedir. Bu desteği almak için belirlenen şartlar vardır. İşte o şartlar ve “4 kişilik aile elektrik yardımı ne kadar oldu?” sorusunun yanıtı!

Prefabrik ev yardımı ne kadar? Prefabrik ev desteğini kimler alacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen prefabrik ev ve betonarme ev bakım onarım yardımının detayları belli oldu. Peki Prefabrik ev yardımı ne kadar oldu? Kimler prefabrik ev yardımı alabilir? Prefabrik ev desteğine nasıl başvurulur? İşte ayrıntılar...

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları nelerdir?

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı gündemde yer alıyor. Başvuru yapacak kişiler, Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman yapılacağını araştırıyor. İşte detaylar!

Prefabrik ev yardımı ne kadar, nasıl başvurulur? Kimler prefabrik ev yardımı alabilir? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan prefabrik ev ve betonarme ev bakım ve onarım yardımının detayları belli oldu. Peki Prefabrik ev yardımı ne kadar, nasıl başvurulur? Kimler prefabrik ev yardımı alabilir? İşte detaylar...

PTT'den müjde! En az 15 bin personel alımı yapılacak! 2022 PTT personel alımı ne zaman? 

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürlüğü'nde görev almak isteyen adaylar PTT personel alımı tarihlerinin ne zaman açıklanacağını takip ediyor. Peki, PTT 2022 personel alımı ne zaman yapılacak? PTT 2022 personel alımı şartları açıklandı mı?

PTT'den en az 15 bin personel alım müjdesi! PTT personel alımı ne zaman yapılacak?

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürlüğü'nde görev almak isteyen vatandaşlar PTT personel alımı tarihlerinin ne zaman açıklanacağını takip ediyor. Peki PTT 2022 personel alımı ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alacak! Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman? 

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı detayları merakla araştırılıyor. Peki Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı detayları belli oldu mu? Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman yapılacak?

İkinci el araç almanın tam zamanı mı? Ne zaman araba almalıyız? Fiyatlar daha da mı düşecek?

Devlet eli ile ikinci el otomobil satışlarına 6 ay ve 6 km şartı gelmesi ile birlikte piyasada büyük fiyat düşüşlerinin yaşandığı görülüyor. Peki, araba almak için doğru zaman mı? Ne zaman araba almalıyız? İşte detaylar…

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı?

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı? soruları yanıtlarını arıyor. İşte merak edilenler!

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu? Kentsel dönüşüm kira yardımına zam mı geldi?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu? Kentsel dönüşüm kira yardımına zam mı geldi? soruları gündemde yer alıyor. İşte merak edilen detaylar!

TOKİ başvuruları başladı mı, ne zaman başlıyor? İşte TOKİ’den 24 il müjdesi!

TOKİ’den ucuza ev satın almak isteyenler, sık sık TOKİ projelerini kontrol etmektedir. Peki TOKİ başvuruları başladı mı, ne zaman başlıyor? İşte detaylar!

PTT’den iş arayanlara müjde! PTT personel alımı ne zaman? İşte 2022 PTT personel alımı için aranan şartlar

PTT personel alımının detayları iş arayan vatandaşlar tarafından oldukça merak konusu. Peki, PTT personel alımı ne zaman? PTT hangi şartlar ile personel alacak? PTT personel sınavında hangi konular çıkacak? İşte detaylar…

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

ecrimisil zamanaşımı ne zaman başlar Haberi

ecrimisil zamanaşımı ne zaman başlar

Ecrimisil zamanaşımı süresi!

Medeni Kanun gereğince, iyiniyetli olmayan zilyet, geri vermekle yükümlü olduğu şeyi haksız alıkoymuş olması yüzünden hak sahibine verdiği zararlar ve elde ettiği veya elde etmeyi ihmal eylediği ürünler karşılığında tazminat ödemek zorunda oluyor.


İyiniyetli olmayan zilyet, yaptığı giderlerden ancak hak sahibi için de zorunlu olanların tazmin edilmesini isteyebiliyor.


İyiniyetli olmayan zilyet, şeyi kime geri vereceğini bilmediği sürece ancak kusuruyla verdiği zararlardan sorumlu oluyor.


Yukarıdaki kanun maddesinden de anlaşılacağı üzere, kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, Hazine taşınmazının zilyetliğini, yetkili İdarenin izni dışında eline geçiren, elinde tutan veya her ne şekilde olursa olsun bu malı kullanan veya tasarrufunda bulunduran gerçek veya tüzel kişiler olan işgalcilerden belli bir oranda tazminat ödemesi istenebiliyor. İşgalcilerden istenen bu tazminata ecrimisil deniyor. Peki ecrimisil zamanaşımı hak düşürücü süre...