05 / 05 / 2024

Edinburgh evsizler için köy

Edinburgh evsizler için köy

İskoçya'nın Edinburgh kentinde, evsiz vatandaşların barınabileceği yeni bir köy inşa edildi.

San Francisco'da evsizler için sunulan konut projesi reddedildi!

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco'da evsizler için sunulan konut projesini şehir denetim kurulu 8'e 3 oyla reddetti.

Berlin'de evsizler için yapılan barınaklar yıkıldı! 

Almanya Berlin'in Lichtenberg ilçesindeki boş arazi üzerinde, arazi sahibinin onayıyla kurulan evsizler kampı yıkıldı. 

TİKA'nın Pakistan'da evsizler için yaptığı konaklama tesisi açıldı!

TİKA'nın Pakistan'daki ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz konaklamasına imkan sunmak için geçen sene ekimde inşasına başladığı "Kimsesizler Evi" (Panahgah) tesisi açıldı.

ABD'de evsizler için nakliyat konteynırlarından ev projesi!

Amerika’da 60 binden fazla evsizin olduğu California eyaletinin Los Angeles kentinde, gönüllüler ve yardım kuruluşları evi olmayanlar için yeni çözümler buluyor. 

Fransa'da evsizler için otel imkanı sunulacak!

Kovid-19 sebebiyle ölü sayısının 2 bin 606’ya çıktığı Fransa’da sokaklarda kalan evsizler için otellerde 5 bin kişilik ve 40 farklı merkezde bin 300 kişilik yerler oluşturuldu.

Kanye West evsizler için ev yaptırıyor! 

Dünyaca ünlü rapçi Kanye West evsizler için bir proje başlattı. Sanatçı, evinin yakınında 300 dönümlük arazisinde evsizler için ev yaptırıyor. 

İskoçya Edinburgh'da evsizler için köy kuruldu!

İskoçya'nın Edinburgh kentinde, evsiz vatandaşların barınabileceği yeni bir köy inşa edildi.

Evsizler için 3 boyutlu basılabilir konut modeli!

Özel girişimciler ABD'de dünyadaki yaklaşık 1 milyar evsiz insanın barınma sorununu çözmek için bir araya geldi. 3 boyutlu basılabilir konut modeli üretildi. 

İstanbul için kentsel estetik uyarısı!

İngiltere’deki the University of Leeds’de akademik çalışmalar yürüten Emrah Akyüz, Avrasya Bilimler Akademisi'nde yayınladığı “Kentsel Estetik: İstanbul ve Edinburgh Örneğiˮ yazısında İstanbul için kentsel estetik uyarılarında bulundu.

İşte İngiltere'de evsizler için tasarlanan cumpa evler!

İngiltere’nin başkenti Londra’da mimar James Furzer’ın evsizler için tasarladığı ve gönüllü apartmanların dahil olduğu cumba evler projesi ödül getirdi.

Ankara Valiliği, evsizler için otel kiraladı!

Özellikle gecelerin dondurucu geçtiği Ankara'da, Vali Alaaddin Yüksel'in geçen kış evsizler için başlattığı "Kimsesizlerin Kimsesi Olma Projesi", bu yıl da uygulanıyor.

Bosh için Ekim ve Kasım kritik geçecek

Bosch Türkiye'nin Genel Müdürü Hermann Butz, "Önümüzdeki Ekim-Kasım ayları biz dahil tüm reel sektör için çok kritik" dedi

Clinton `keyif' için Les Ottomans'da kalacak

Bill Clinton, Kasım'da `keyif tatili' için geleceği İstanbul'da Les Ottomans'da kalacak

Edinburgh evsizler için köy Haberi

Edinburgh evsizler için köy


İskoçya'nın Edinburgh kentinde, evsizlerin barınabileceği yeni bir köy hayata geçirildi. Posta gazetesinde yer alan habere göre, 11 adet 2 odalı prefabrik evin bulunduğu köyde, ilk etapta 20 evsizin barındırılması planlanıyor. Edinburgh Belediyesi'nin Social Bite adlı vakfa bağışladığı arsaya kurulan evlere yerleştirilecek olan evsizlerin 12 ila 18 ay barındırılması bekleniyor.

Yardım sağlanan evsizlere, bu süre zarfında kendi evlerini bulabilecekleri finansal imkanları yaratmaları için destek de verileceği belirtiliyor.

Social Bite vakfı benzer evsiz köyleri oluşturarak İskoçya genelinde 800 evsize barınak sağlamayı planlıyor. Social Bite kurucusu Josh Littlejohn, projeyle ilgili olarak "Binlerce kişinin ve yüzlerce kurumun desteği sayesinde bu projeyi hayata geçirebiliyoruz. Ancak bu proje yapbozun sadece bir parçası. Evsizlik sorununu çözmek için toplumun her kesiminin birlikte çalışması gerekiyor" diye...