03 / 05 / 2024

edinilmiş mallara neler girer

edinilmiş mallara neler girer

Edinilmiş mallar ile ilgili yasal esaslar Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. Edinilmiş mallara katılma rejimi, edinilmiş mallar ile eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsıyor. Peki edinilmiş mallar nelerdir?

Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir? Edinilmiş mallar nelerdir?

Edinilmiş mallara katılma rejimi, Türk Medeni Kanunu'na göre evlilik konusunda düzenleyici bir hukuki kavramdır. Bu rejime göre evlilik sürecinde edinilen mal ve kazançlar eşler arasında paylaştırılır. Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir, edinilmiş mallar nelerdir?  

Evlilikte eşe bağışlanan mallar boşanma sırasında talep edilebilir mi?

2002'de yürürlüğe giren Türk Medeni Kanunu, evliliklerde eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejimi geçerliliği de getirdi. Peki evlilikte eşe bağışlanan mallar boşanma sırasında talep edilebilir mi?

Eşler arasında mal paylaşımı nasıl yapılır?

1 Ocak 2002'de kabul edilen yeni sisteme göre eşler arasında hiçbir sözleşme yapılmazsa otomatik olarak edinilmiş mallara katılma rejimine tabi olunuyor. Bu durumda evlilik içinde edinilen mallar yarı yarıya paylaşılıyor.

Realty-TR gayrimenkul sektörüne neler sunuyor?

Gayrimenkul sektöründe Türkiye'nin tek global markası olan ®Realty-TR, uzun yıllar süren ARGE çalışmaları sonucu kuruldu. Peki Realty-TR gayrimenkul sektörüne neler sunuyor?

Gayrimenkul piyasasını 2018'in ikinci yarısında neler bekliyor?

Karlılık ve Verimlilik Danışmanı Özhan Atalay gayrimenkul piyasasını 2018'in ikinci yarısında neler beklediğini değerlendirdi. İşte Atalay'ın açıklaması...

16. Gayrimenkul Zirvesi'nde neler konuşuldu?

‘Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu’ GYODER’in, bu yıl 16’ncısını düzenlediği Gayrimenkul Zirvesi'nde neler konuşuldu. İşte dev zirveden satır başları...

Yeni KDV yasası neler getirecek?

Hükümet 33 yıllık KDV yasasını değiştirmeye hazırlanıyor. Yeni KDV Yasa Tasarısı birçok değişiklik içeriyor. EY Türkiye'den kıdemli müdür Ender İnelli, Yeni KDV Yasa Tasarısı'nın neler getireceğini soru ve yanıtlarla sizler için özetledi.

Cazibe Merkezleri Programı'nda neler değişti?

Cazibe merkezleri programı kapsamındaki iller, Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Karar'da açıklandı. Peki, Cazibe Merkezleri Programı'nda neler değişti?

Neler bina tamamlama sigortası teminatı dışındadır?

Bina tamamlama sigortası, ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde yapılıyor. Peki bu sözleşmenin teminatı nedir? Neler bina tamamlama sigortası teminatı dışındadır?

TOKİ'den ev sahibi olmak için aranan başvuru şartları neler?

Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKİ'den ev sahibi olmak için neler aranıyor?

Yeni emlak yasası ile vatandaşları neler bekliyor? 

Taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik taslağı kapsamında emlakçı komisyonuna bir sınırlama getiriliyor. Peki yeni yasada neler bulunuyor? Yasa ne zaman yürürlüğe girecek? diyorsanız işte yanıtı...

2018'de emlak sektöründe neler olacak?

Gayrimenkulde konut fiyatları artmaya devam ediyor. İstanbul’da bazı ilçeler 5 yılda yüzde 168 değerlendi. Konutlarda ortalama metrekare fiyatı 3 bin 700 TL'lere ulaştı. Peki 2018'de emlak sektöründe neler olacak?

Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360'ta neler konuşuldu?

Sektörü sürdürülebilir bir geleceğe taşımak kadar bu geleceğe yeni ufuklar kazandırma kararlılığıyla yola çıkan ve gördüğü büyük ilgi üzerine iki gün olarak organize edilen“Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360'ta neler konuşuldu? İşte dev buluşmadan satır başları...

edinilmiş mallara neler girer Haberi

edinilmiş mallara neler girer

Edinilmiş mallar nelerdir?

Edinilmiş mallar ile ilgili yasal esaslar Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. Edinilmiş mallara katılma rejimi, edinilmiş mallar ile eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsıyor.


Edinilmiş mallar

MADDE 219.- Edinilmiş mal, her eşin bu mal rejiminin devamı süresince karşılığını vererek elde ettiği malvarlığı değerleridir. Bir eşin edinilmiş malları özellikle şunlardır:

1. Çalışmasının karşılığı olan edinimler,

2. Sosyal güvenlik veya sosyal yardım kurum ve kuruluşlarının veya personele yardım amacı ile kurulan sandık ve benzerlerinin yaptığı ödemeler,

3. Çalışma gücünün kaybı nedeniyle ödenen tazminatlar,

4. Kişisel mallarının gelirleri,

5. Edinilmiş malların yerine geçen değerler.


Kişisel mallar

1. Kanuna göre

MADDE 220.- Aşağıda sayılanlar, kanun gereğince kişisel maldır:

1. Eşlerden birinin yalnız kişisel kullanımına yarayan eşya,

2. Mal rejiminin başlangıcında eşlerden birine ait bulunan veya bir eşin sonradan miras yoluyla ya da herhangi bir...