05 / 05 / 2024

Edirne Arasta Çarşısı nerede

Edirne Arasta Çarşısı nerede

Başbakan Davutoğlu Edirne Arasta Çarşısı'nın açılışını yaptı. Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılmak üzere kente gelen Davutoğlu, kaldığı otelden araçla çarşının bulunduğu Selimiye Camisi arastasına geçti.

Edirne'de tarihi Alipaşa Çarşısı'nın kapıları açıldı!

Edirne'de, koronavirüs tedbirleri altında kapatılan 5 asırlık Alipaşa Çarşısı, 50 gün sonra yeniden kapılarını açtı. Belediye ekiplerinin baştan aşağı dezenfekte edildiği tarihi çarşıya maskesiz esnaf ve müşteriler alınmayacak.

Alipaşa Kapalı Çarşısı WhatsApp oylamasıyla yeniden açıldı!

Edirne'de koronavirüs önlemleri kapsamında 27 gündür kapalı olan tarihi Alipaşa Kapalı Çarşısı yapılan oylamayla yeniden açıldı.

Edirne Alipaşa çarşısındaki kiralar meclis gündeminde!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Edirne Alipaşa çarşısındaki işyerlerinin kiralarının arttırılması konusunu meclis gündemine taşıdı..

Edirne Ali Paşa Çarşısı 135 dükkan ile hizmet veriyor!

1565 yılında Mimar Sinan tarafından Edirne'de yaptırılan Ali Paşa Çarşısı 135 dükkan ile hizmet veriyor. Çarşı, alışverişin odağı olmaya devam ediyor.

Çaycuma Arasta Çarşısı için sözleşme imzalandı!

Çaycuma’ya 1 milyon 150 bin lira bedelli "Arasta Çarşısı" inşası için Çaycuma Belediyesi ile BAKKA arasında sözleşme yapıldı. 

Bolu Gerede Arasta Çarşısı'na ilk kazma 2017'de vurulacak!

Bolu Altındağ Belediyesi'nin Hamamönü bölgesi gibi Gerede Arasta Çarşısı'nın da aynı güzellikte dokusu korunarak turizme kazandırılmayı planlıyor.

Akşehir Arasta Çarşısı restorasyonu 2017'de tamamlanacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir’de bulunan asırlık Arasta Çarşısı’nda 300 işyerinde restorasyon çalışması başladı ve devam ediyor. Çalışmaları 2017 yılında tamamlanacağı çarşının turizm açısından büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Konya Akşehir Arasta Çarşısı’nda tarihi dönüşüm!

KONYA Büyükşehir Belediyesi, Akşehir’de bulunan asırlık Arasta Çarşısı’nda başlattığı sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmalarına hızla devam ediyor. Çarşı ilçeye ekonomik haraketlilik ve turizm açısından katkı sağlayacak.

Konya Tarihi Arasta Çarşısı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

Yıllardır restore edileceği günü bekleyen Tarihi Arasta Çarşısında restorasyon çalışmaları başladı. Tamirat ve tadilat gören dükkan sahipleri geçici olarak hal binasına yerleştirildi.

Eskişehir Sanayi Çarşısı kaldırılacak mı?

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, EMKO'da esnafla buluştu. Kurt, her türlü engelleme ve baskıya rağmen Sanayi Çarşısı'nı kaldıracaklarını ifade etti. Toplantıya, Oto Tamirciler Odası Başkanı Halil Kılıç da katıldı.

Kazım Kurt: Küçük Sanayi Çarşısı kaldırılacak!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Küçük Sanayi Sitesi’nin dönüşümü ile ilgili bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Kurt, her türlü engelleme ve baskıya rağmen Sanayi Çarşısı’nı kaldıracaklarını ve yılmayacaklarını söyledi.

Yenilenen Zafer Çarşısı faaliyete geçti!

Ankara'nın en önemli simgelerinden olan ve bulunmayan kitapların adresi olan "Zafer Çarşısı", Büyükşehir Belediyesi tarafından tümüyle yenilenerek tekrar hizmete açıldı. Çarşı engelliler için de düzenlendi.

Trabzon Kemeraltı Çarşısı yenileniyor!

TRABZON tarihî Kemeraltı Çarşısı, Ortahisar Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle yenileniyor. Ortahisar Belediye Meclisinde dün görüşülen proje, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Edirne Arasta Çarşısı nerede Haberi

Edirne Arasta Çarşısı nerede

Başbakan Ahmet Davutoğlu, esnafla Edirne Arasta Çarşısı'nın günlük açılışını gerçekleştirdi.


Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılmak üzere kente gelen Davutoğlu, kaldığı otelden araçla çarşının bulunduğu Selimiye Camisi arastasına geçti.


Davutoğlu ve beraberindekiler esnafa hayırlı işler diledi. Bu arada bir esnaf Davutoğlu'na, Fatih Sultan Mehmed'in tedbili kıyafetle çarşı gezme geleneğini anlattı. Daha sonra çarşının içerisinde açılış duası okundu.


Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, Edirne'nin Evlad-ı Fatihan'ın ve Rumeli'nin emaneti olduğunu söyledi.


Bu güzel şehrin, gelenekleri yaşatarak başkent olduğunu her fırsatta gösterdiğini belirten Davutoğlu, "Fatih Sultan Mehmet Han'ın biraz önce zikredilen o güzel geleneğini sürdürmek Edirneliler için gurur verici bir tablodur. Onun için Edirne'ye her geldiğimde ben bu güzel geleneği görmekten büyük bir mutluluk duymuştum, akademisyenlik döneminde ve daha sonra Dışişleri Bakanı olarak ziyaret ettiğimde" diye...