06 / 05 / 2024

Edirne çöp

Edirne çöp

AK Parti'nin Edirne Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Günşen, belediye başkanı seçilmesi halinde, ilk yıl kenti çöpten kurtarma sözü verdi. Günşen, 'Edirneli çöplüğe mahkum olmayacak' dedi...

Edirne Ayasofya Camii’nde restorasyon tamamlandı!

Edirne'nin Enez ilçesinde, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilen, 1965’te yaşanan depremden sonra hasar alıp kullanıma kapanan Ayasofya Camii, 55 sene sonra tekrar açılacak. Camii, müze olarak da gezilebilecek…

Edirne'de kent projeleri üzerinde çalışılıyor!

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) Başkanı Orkun Akman, kulüp olarak Edirne'nin tanıtımı, doğanın korunması ve farkındalık yaratma amacıyla 13 yıldır çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

Edirne Darüşşifası İyileştirme Projesi'nde ödül!

Abdi İbrahim, 500 yıllık geçmişiyle tıp tarihinde önemli bir yere sahip olan Edirne Darüşşifası İyileştirme Projesi ile bu yıl 7'nci kez düzenlenen Altın Havan Ödülleri'nde Sosyal Sorumluluk Ödülünün sahibi oldu.

Edirne'ye hastane yolu yapımı askıya alındı!

Edirne Belediyesi'nin, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında yapmayı planladığı 1,5 kilometrelik yol, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün açtığı dava nedeniyle askıya alındı.

Edirne Cumhuriyet Parkı yıkılıp tekrar yapılacak!

Edirne Belediyesi, Kaleiçi’nde bulunan Cumhuriyet Parkı’nı yenileme çalışmalarına başladı. Yıkımı gerçekleştirilen parkı ziyaret eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan "Çocuklar özgür büyüsün, özgür çocuklar olsun. Bizim tüm çabamız bu yönde" dedi.

Edirne İçme Suyu projesinin ihalesi Eylül'de yapılacak!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, alt yapı çalışmaları ile ilgili olarak gecikmenin içme suyu projesinde DSİ ile belediye arasındaki bazı pürüzlerden kaynaklandığını söyledi. Gürkan, projesinin Mart sonu Nisan başında teslim edileceğini ve ihaleye çıkacaklarını belirtti.

Halkalı Edirne tren projesi hangi bölgeleri kapsayacak?

TCDD, İstanbul Halkalı'dan kalkıp Tekirdağ, Kırklareli şehirlerinden geçip Edirne Kapıkule'ye ulaşacak tren hattı için startı verdi. 229 kilometre uzunluğa sahip olacak dev hat üzerinde çalışacak trenler saatte 200 kilometre hız yapacak.

Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası’nın restorasyonu tamamlandı!

Tıbba ve insanlığa hizmet misyonu ile 1912 yılında girdiği Türk ilaç sektörünün önemli firması Abdi İbrahim, 500 yıllık geçmişiyle tıp tarihinde yeri olan Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası’nı restore etti.

Edirne'de şantiyede ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti!

Edirne Enez ilçesinde iki hafta önce 18 Ekim' de şantiyenin banyosunda yer alan şofben tüpünün patlaması sonucu ağır yaralanan Mehmet Sıddık Güler, yaşamını yitirdi.

Edirne Fırınlarsırtı TOKİ Konutları'nın altyapı çalışmaları tamamlandı!

Edirne 'nin Fırınlarsırtı mevkiinde inşa edilen TOKİ Konutları 'na gaz dağıtımı yapılan depo noktasından itibaren kazı çalısması başlatıp gaz sevkıyatını gerçekleştirecek boruların döşeneceği hattı tamamladı

Dedeman Edirne ve Suriye'de iki yeni otel anlaşması imzaladı!

Dedeman Hotels 2010´da Edirne ve Suriye´de olmak üzere iki yeni otel işletme anlaşmasına imza attı

Dedeman Edirne, 2011'de açılacak!

Dedeman Hotels & Resorts International oteller zincirinin 22. halkası Edirne'den eklenecek

Dedeman Hotels'e Edirne'de bir halka daha ekleniyor!

Dedeman Hotels & Resorts International oteller zincirinin 22. halkası Edirne´den eklenecek

Edirne çöp Haberi

Edirne çöp

AK Parti'nin Edirne Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Günşen Sabah'a konuştu. Edirne Belediye Başkanlığı'na seçilmesi halinde en fazla iki dönem daha aday olacağını söyleyen Günşen, koltuğa yapışmayacağını belirterek, "Uzun dönmemde insan çalışma heyecanını yitiriyor ve yıpranıyor. Gençlerin önünü açmak gerekir. Hamdi Bey aday gösterilip kazanırsa kendini ilk kutlayacak olan ben olacağım. 

Benim demokrasi kültürüm bunu gerektiriyor" dedi. 


ÇÖP ORTADAN KALKACAK 


Şehri ve içinde yaşayanları emaneti bilmek bu emanete ihanet edilmemesi gerektiğini söyleyen Prof. 

Dr. Günşen, Edirne'nin Şehrül Emin'i olmak için çalışacağını ifade etti. Şehirden emin olanın kendinden emin olması gerektiğini aktaran Prof. Dr. Günşen, martta Edirnelinin desteğiyle belediye başkanı seçilmesi halinde, ilk yıl kenti çöpten kurtarma sözü vererek, "Yeniimaret Mahallesi'ndeki çöplük mutlaka oradan kalkacak. 

Şehir pimi çekilmemiş bomba ile iç içe yaşıyor. Şehrin...