04 / 05 / 2024

edirne Fatih Camii

edirne Fatih Camii

Fatih Sultan Mehmet Han'ın yadigarı olan "Enez Ayasofyası" olarakta bilinen tarihi Fatih Camii 55 yıl sonra ibadete açılacak.

Fatih Hacıkadın Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı çıktı!

Fatih ilçesi, Hacıkadın Mahallesi, 2899 ada, 5 ve 6 parsellerin bir kısmında Voynuk Şucuattin Camii?nin ihyasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 24.11.2020 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Edirne'ye Fatih Sultan Mehmet Müzesi yapılacak!

Edirne'de adına inşa edilecek müzede Fatih Sultan Mehmet, Kur'an'ın tefsirine dayalı "Huzur-ı Hümayun dersi" verirken canlandırılacak.

Edirne'de Mimar Sinan müzesi kurulacak!

Fatih Sultan Mehmet tarafından Edirne'de inşa edilen Peykler Medresesi'nde, tadilat çalışmalarının ardından "Mimar Sinan ve Eserleri Müzesi" kurulacak.

Fatih Kariye Camii ibadete açıldı!

İstanbul Fatih'te Bizans döneminden kalan Kariye Camii'nin yönetiminin Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilip ibadete açılması kararı verildi.

Fatih Sultan Mehmet'in eğitim aldığı Saatli Medrese müze olacak!

Fatih Sultan Mehmet'in eğitim aldığı medrese olarak bilinen Edirne'deki Saatli Medrese, 'Fatih Sultan Mehmet Müzesi' oluyor.

Edirne Ayasofya Camii’nde restorasyon tamamlandı!

Edirne'nin Enez ilçesinde, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilen, 1965’te yaşanan depremden sonra hasar alıp kullanıma kapanan Ayasofya Camii, 55 sene sonra tekrar açılacak. Camii, müze olarak da gezilebilecek…

Makyol İnşaat'ın acı günü! Sariye Çebi hayatını kaybetti!

Makyol İnşaat Onursal Başkanı Saffet Çebi'nin eşi Sariye Çebi vefat etti. Merhume Sariye Çebi'nin cenazesi bugün Fatih Camii'nde ikinci namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Topkapı Mezarlığı'na defnedilecek...

Tarihi Fatih Camii 55 yıl sonra ibadete açılacak!

Fatih Sultan Mehmet Han'ın yadigarı olan "Enez Ayasofyası" olarakta bilinen tarihi Fatih Camii 55 yıl sonra ibadete açılacak.

Selimiye Camii Çevre Projesi'ne onay!

Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin çevre düzenleme projesini onayladı.

Selimiye Camii çevre düzenleme projesi onaylandı!

Selimiye Camii çevresi düzenleme projesi, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

Edirne Saatli Medrese açıldı!

Edirne'de, restorasyonu tamamlanan, Fatih Sultan Mehmet'in de eğitim aldığı Saatli Medrese açıldı.

Üsküdar Fatih Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi Fatih Camii altında hizmet verecek olan Fatih Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı.

Edirne Sarayı'nın kazıları yeniden başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda kaz çalışmaları 3 yıl aradan sonra yeniden başlatılıyor.

edirne Fatih Camii Haberi

edirne Fatih Camii

Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren, İl Müdürlüğü tarafından gazetecilere yapılan açıklamada, Osmanlı Devleti döneminde Fatih Sultan Mehmet'in deniz ticaretinin iyi yapıldığı liman kenti Enez'i fethi sonrasında kale içinde bulunan "Enez Ayasofyası" olarakta bilinen caminin hizmet vermeye başladığını söyledi. Anadolu Ajansı'ndan Cihan Demirci'nin haberine göre; Güneren, şu ifadeleri kullandı: "Burada o dönemde bir vakfiye oluşturulmuş. Bu camimizde uzun yıllar ibadet yapılıyor. 1965 yılında Enez'de meydana gelen bir depremde caminin kubbesi tamamen çöküyor ve günden güne harabe bir duruma geliyor."

Caminin restorasyon çalışmalarına 2014 yılında başladıklarını hatırlatan Güneren, şunları söyledi:

"İlk etapta ciddi bir projelendirme gerçekleştirildi. Burada uluslararası proje ortaklarımız var ve uygulamaya da 2016 yılında başladık. Halihazırda minaresi tamamlanmış vaziyette, üst örtüsü tamamen bitirilmiş ve içerideki ince işçiliklere geçmiş durumdayız. Kış...