02 / 05 / 2024

Edirne hastane yolu

Edirne hastane yolu

TMMOB Edirne Şubesi Edirne İl Koordinasyon Kurulu tarafından ‘Edirne İli 1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Plan Değişikliğini’ ne itiraz edildi. Dilekçede projenin kamu yararı olmadığı açıklandı.

Edirne'ye hastane yolu yapımı askıya alındı!

Edirne Belediyesi'nin, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında yapmayı planladığı 1,5 kilometrelik yol, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün açtığı dava nedeniyle askıya alındı.

Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesiyle o süre 1,5 saate iniyor!

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba yaptığı açıklamada Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesindeki çalışmalar tamamlandığında Halkalı-Kapıkule arasındaki yük taşıma süresinin sekiz saatten üç buçuk saate, yolcu taşımacılığının ise üç buçuk saatten bir buçuk saate ineceğini belirtti.

Edirne'den Artvin'e bisiklet yolu geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada hayata geçirecekleri bisiklet yolunun Edirne’den Gürcistan sınırına kadar gideceğini, tüm kıyıları dolaşacağını belirtti.

Lüleburgaz'da üst geçit yıkıldı! Edirne-İstanbul yolu trafiğe kapandı!

Lüleburgaz'da E-5 karayolu üzerinde damperi açılan kamyon üst geçide çarptı. Kazada kamyon şoförü yaralanırken, üst geçidin yıkılmasıyla Edirne-İstanbul yolu trafiğe kapandı.

Edirne İpsala'da 3 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Edirne İli, İpsala İlçesi,İbriktepe Köyü Harala yolu mevkiinde yer alan gayrimenkul vasıflı taşınmaz 3 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Edirne Fenerbahçe Evi'nin inşaatı başladı!

Fenerbahçe Kulübü tarafından Edirne-Havsa kara yolu üzerinde hayata geçirilecek Fenerbahçe Evi projesinin temeli atıldı.

Batman'a 400 yataklı hastane müjdesi!

Batman'da Güney Raman Çevre yolu güzergahındaki yeni stadyum bitişiğinde 80 dönümlük alan üzerinde 400 yataklı hastane inşa edilecek. Yeni hastanenin çalışmaları hızlandırıldı.

Edirne Güney Çevre Yolu Projesi için evler yıkıldı!

Edirne Güney Çevre Yolu Projesi kapsamında yol güzergahı üzerinde evlerin yıkımı gerçekleşti. Belediye emeklisi Süleyman Bulba evinin yıkımını anlattı.

Edirne'ye hastane yolu yapımı askıya alındı!

Edirne Belediyesi'nin, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında yapmayı planladığı 1,5 kilometrelik yol, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün açtığı dava nedeniyle askıya alındı.

TEM Edirne-Karaağaç Bağlantı Yolu Projesi’nde son durum!

AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, 14 Temmuz 2013’te temeli atılan TEM Edirne-Karaağaç Bağlantı Yolu Projesi’nde sona gelindiğini söyledi.

Bursa Orhangazi'de yol çalışmaları başladı!

Bursa Orhangazi Belediyesi ve BUSKI ekipleri asfalt çalışmalarına ramazan bayramı sonrasında yeniden başladı. Hastane Yolu, Tekneliküp bölgesinde çalışmalar sürüyor.

TOKİ Edirne İpsala Konutları'nın yolları yenileniyor!

Kış aylarında gerçekleştirilen onarımların ardından, Edirne İpsala'da Bozkurt Mahallesi'nde bulunan TOKİ Konutları'nın alt yolu yeniden onarılıyor. İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, asfalt kırığı serilen yolda inceleme yaptı.

TOKİ, Çorlu'daki Askeri Hastane arazisini mi istiyor?

Tekirdağ’ın Çorlu'daki Askeri Hastane, geçtiğimiz 13 Nisan’da Edirne Koruma Kurulu tarafından 1. Derece tarihi eser olarak tescil edildi. Ancak Milli Savunma Bakanlığı şimdi Edirne Koruma Kurulu’ndan tescilin kaldırılmasını istiyor.

Edirne bisiklet yolu yaz ayına yetiştirilecek!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Lozan Caddesi üzerinde yapımı devam eden bisiklet yolunu yaz ayına yetiştireceklerini bildirdi. Gürkan, Karaağaç Mahallesi ve Lozan Caddesi'nin bisikletçiler için uygun bir güzergah olduğunu anlattı.

Edirne hastane yolu Haberi

Edirne hastane yolu

Edirne Belediyesi tarafından 1. Murat Devlet Hastanesi ve Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi arasında yapımı devam eden daha önce de mahkemelik olan iki hastaneyi birbirine bağlayacak yol ile ilgili TMMOB Edirne Şubesi Edirne İl Koordinasyon Kurulu’ndan itiraz geldi.


Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından mahkemelik olan yol için TMMOB, itiraz gerekçesinde ‘Edirne İli 1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Plan Değişikliği’nde evrensel şehircilik ilkeleri açısından kamu yararının olmadığını belirtti. 


İtiraz dileçesinde, Söz konusu plan değişikliğinin gerek evrensel şehircilik ilkeleri gerekse meri imar mevzuatı açısından teknik gereklilik dışında fonksiyon değişikliği yapılarak kentsel ve bölgesel kirlenmenin önemli bir nedeni olma dışında kamuya hiçbir yararı yoktur. Bu durum ise bölgenin ve kentin planlı gelişmesini hedeflemesi gereken planlama faaliyetlerinin ayrıcalıklı rant yaratmak mekanizmalarına dönüşmesi tehdidini taşımakta bu açıdan kamu...