06 / 05 / 2024

Edirne Mihrimah Sultan Camii

Edirne Mihrimah Sultan Camii

Edirnekapı’daki Mihrimah Sultan Camii restorasyonu 26 aydır hâlâ tamamlanmadı. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde hasar görüp restorasyonuna başlanan tarihi cami 15 Ekim 2010’da ibadete açıldı.

Edirne'ye Fatih Sultan Mehmet Müzesi yapılacak!

Edirne'de adına inşa edilecek müzede Fatih Sultan Mehmet, Kur'an'ın tefsirine dayalı "Huzur-ı Hümayun dersi" verirken canlandırılacak.

Edirne'de Mimar Sinan müzesi kurulacak!

Fatih Sultan Mehmet tarafından Edirne'de inşa edilen Peykler Medresesi'nde, tadilat çalışmalarının ardından "Mimar Sinan ve Eserleri Müzesi" kurulacak.

Fatih Sultan Mehmet'in eğitim aldığı Saatli Medrese müze olacak!

Fatih Sultan Mehmet'in eğitim aldığı medrese olarak bilinen Edirne'deki Saatli Medrese, 'Fatih Sultan Mehmet Müzesi' oluyor.

Edirne Ayasofya Camii’nde restorasyon tamamlandı!

Edirne'nin Enez ilçesinde, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilen, 1965’te yaşanan depremden sonra hasar alıp kullanıma kapanan Ayasofya Camii, 55 sene sonra tekrar açılacak. Camii, müze olarak da gezilebilecek…

Mihrimah Sultan Malikanesi satışta!

Dünyanın en büyük mimari dehalarından olan Mimar Sinan'ın en özel eserlerinden biri Mihrimah Sultan Malikanesi satışa çıkarıldı...

Edirne Saatli Medrese açıldı!

Edirne'de, restorasyonu tamamlanan, Fatih Sultan Mehmet'in de eğitim aldığı Saatli Medrese açıldı.

Edirne Sarayı'nın kazıları yeniden başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda kaz çalışmaları 3 yıl aradan sonra yeniden başlatılıyor.

Edirne Selimiye Camisi'nin restorasyonu ihale aşamasında!

Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan ve Mimar Sinan'ın, "Ustalık eserim dediği Edirne'deki Selimiye Camisi'nin restorasyon projeleri onaylandı ve ihale aşamasına gelindi.

Mihrimah Sultan’ın bağı otopark oluyor!

4 yıl önce özelleştirme kapsamına alınan ve Mihrimah Sultan’ın bağı olarak bilinen Erenköy’deki İstanbul İl Tarım Müdürlüğü arazisinin kaderi belli oldu.

Edirne'de kent çalışmaları sürüyor!

Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi yolunda çevre düzenlemesi ve yol çalışmalarına başladı.

Türbe üzerine düğün salonu yapılınca Edirne ayağa kalktı!

Edirne’de CHP'li belediyenin Fatih Sultan Mehmet’in hocası olan İslam alimi Muhammed Bin Kutbüddin İzniki'nin türbesinin üzerine düğün salonu yapması, büyük tepkilere yol açtı.

Edirne'ye hastane yolu yapımı askıya alındı!

Edirne Belediyesi'nin, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında yapmayı planladığı 1,5 kilometrelik yol, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün açtığı dava nedeniyle askıya alındı.

Mihrimah Sultan Külliyesi'nin önüne prefabrik yapı mı inşa edildi?

Kanuni Sultan Süleyman’ın, kızı için, Mimar Sinan’a Üsküdar’da yaptırdığı Mihrimah Sultan Külliyesi’nin önüne yaklaşık 4 metre yüksekliğinde prefabrik bir yapı inşa edilmeye başladığı öne sürüldü.

Edirne Mihrimah Sultan Camii Haberi

Edirne Mihrimah Sultan Camii

Edirnekapı’daki Mihrimah Sultan Camii restorasyonu 26 aydır hâlâ tamamlanmadı. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde hasar görüp restorasyonuna başlanan tarihi cami 15 Ekim 2010’da ibadete açıldı.

Ancak restorasyonu henüz bitmemişti. Caminin iç avlusu, abdesthane, medrese ve sıbyan mektebi gibi müştemilatı ile çevre düzenlemelerine 19 Ağustos 2011’de başlandı. Ve çalışmaların 25 Ocak 2013’te bitirileceği duyuruldu.


Ancak restorasyon ve düzenleme çalışmalarının bitmemesi sebebiyle caminin çevresi adeta çöplüğe döndü.


FİRMA KORUMA KURULUNU SUÇLADI


Restorasyon ihalesini alıp 2013’te bitirmeyi taahhüt eden inşaat firması, gecikmenin kendilerinden kaynaklanmadığını belirtti. Firma yetkilileri, camiyle ilgili Koruma Kurulu’ndaki projelerin geç gelmesi ve öngörülemeyen işler yüzünden restorasyonun uzadığını belirtti.


MAYISTA AÇMA PLANI


İstanbul Vakıflar 1.Bölge Müdürlüğü, restorasyonu 2010’da tamamlanıp ibadete devam edildiğini belirterek şöyle dedi: “Edirnekapı Mihrimah Sultan Camii, Çevre Düzenlemesi işi 19 Ağustos 2011’de ihalesi...