29 / 04 / 2024

edirne müzesi

edirne müzesi

Edirne'de bir müteahhit, hafriyatlar sırasında bulduğu Osmanlı dönemine ait tarihi eserleri müzeye teslim etti. Şahin: "Herkesi tarihi eserleri hem korumaya hem de buluntuları müzeye intikal ettirme noktasında duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.

Edirne'de Mimar Sinan müzesi kurulacak!

Fatih Sultan Mehmet tarafından Edirne'de inşa edilen Peykler Medresesi'nde, tadilat çalışmalarının ardından "Mimar Sinan ve Eserleri Müzesi" kurulacak.

Edirne Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak!

Edirne'de yapımı devam eden Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak...

Hıdırlık Tabyası, Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olacak!

Balkan Savaşlarındaki Edirne savunmasında karargah olarak kullanılan Hıdırlık Tabyası Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olarak turizme hizmet edecek.

Edirne’ye Kent Müzesi yapılacak!

Edirne Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Edirne’ye ’Kent Müzesi’ kuracak. Hafızağa Konağı’na kurulacak olan Edirne Kent Belleği Müzesi için, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından verilecek hibenin imza törenini gerçekleştirildi.

Edirne Sağlık Müzesi restore edilecek!

Osmanlı döneminde doktorların yetiştirildiği tıp eğitim merkezi olan ve aynı zamanda hastalara şifa dağıtan Sultan 2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, bir ilaç firması tarafından restore edilecek.

Saros Körfezi'nde, su altı tarih müzesi oluşturuldu!

Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ESTAB), Keşan Belediyesi ve Ege Üniversitesi'nce hazırlanan proje kapsamında liman açıklarında Çanakkale Savaşları'nın su altında canlandırılması amacıyla Su Altı Tarih Müzesi oluşturuldu.

Musée de la Romanité müzesi Nimes'e inşa edilecek!

Fransa'nın güneyinde bulunan Nimes şehrine Elizabeth de Portzamparc mimarlık şirketinin tasarladığı Musée de la Romanité müzesi inşa edilecek

Atatürk Evi Müzesi restore edilecek, 5 ay kapalı kalacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Selanik Atatürk Evi Müzesi'ni restore etmek için dün itibari ile 5 ay boyunca kapalı tutacak

Selanik'teki Atatürk Evi Müzesi restore ediliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Selanik'teki Atatürk Evi Müzesi'ni restore etmek için çalışmalara başladı...

Mescid-i Aksa'nın karşısına Yahudi Müzesi kurulacak!

İsrail'de, Mescid-i Aksa'nın karşısına yapılacak Yahudi Müzesi'nin planı Kudüs Belediyesi tarafından onaylandı

Zeugma Mozaik Müzesi, ziyaretçi akınına uğradı!

''Dünyanın en büyük mozaik müzesi'' unvanına sahip Gaziantep'teki Zeugma Mozaik Müzesi, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı

Pera Müzesi'nde Müzeler Haftası kutlanıyor!

Pera Müzesi 16-19 Mayıs tarihlerindeki Müzeler Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutluyor

Akdeniz'in Ötesinin İnşası Sergisi Sanal Mimarlık Müzesi'nde açıldı!

Sanal Mimarlık Müzesi, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından desteklenen “Akdeniz'in Ötesinin İnşası” başlıklı sanal sergisinde, Avrupalı inşaat firmalarının arşivlerinden bir seçkiyi bir araya getiriyor

edirne müzesi Haberi

edirne müzesi

Edirne'de bir müteahhit, hafriyatlar sırasında bulduğu Osmanlı dönemine ait pek çok tarihi eseri, Edirne Müzesi'ne teslim etti.


Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, müteahhit Kerim Bulut'un şantiyesinin önünde bazı buluntular gördü.


Talimat üzerine yapılan incelemede, buluntuların "tarihi eser" niteliği taşıdığı tespit edildi. 


Bulut da eserleri Edirne Müzesi'ne teslim etti.


Şantiyeye gelen Edirne Müze Müdürü Hasan Karakaya, 1700'lü yıllara ait olduğu belirlenen silah, kuyu bilezikleri, tuvalet taşları, yağdanlık, testi, tabak ve çanaklardan oluşan 50 parça eseri envantere kaydetti.


Edirne Valisi Şahin, Bulut'a teşekkür ziyaretinde bulundu.


Eserleri inceleyen Şahin, Bulut'u duyarlılığından dolayı tebrik ederek, "Kendisine teşekkür ediyorum. Herkesi tarihi eserleri hem korumaya hem de buluntuları müzeye intikal ettirme noktasında duyarlı olmaya çağırıyorum. Müzeye gönderirseniz binlerce kişi görür, size rahmet okur. Kaçak yollarla satmaya kalkarsan başına bela alırsın. Devlet...