20 / 05 / 2024

edirne sarayı aspendos modeli

edirne sarayı aspendos modeli

Fatih Sultan Mehmet Han tarafından Edirne'de inşa ettirilen Osmanlı Sarayı'ndaki çalışmaların başarılı bir şekilde sürdüğü ve restorasyonun ardından Sarayın, Efes, Aspendos, Perge antik kentleri gibi ören yeri olarak turizme kazandırılacağı öğrenildi.

Edirne Sarayı'nı ayağa kaldırma çalışmaları sürüyor!

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Geçmiş, "Çalışmalar çok hızlı bir biçimde devam ediyor. Biz de özel idare olarak, hükümetimize ve kamu kuruluşundaki yetkililere gerekli katkıları vermeye çalışıyoruz" diye konuştu...

Edirne Sarayı'nın kazıları yeniden başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda kaz çalışmaları 3 yıl aradan sonra yeniden başlatılıyor.

Edirne Sarayı'nda kazı çalışmaları başlıyor!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Türk ve İslam Sanatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Edirne Sarayı Kazı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özer, saraydaki kazı çalışmalarının yeniden başlayacağını bildirdi.

Edirne Sarayı'ndaki kazı çalışmaları yeniden başlıyor!

Kazı Başkanı Prof. Dr. Özer: "TBMM Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Belediyesi'nin katkılarıyla onlarca yıl kaderine terk edilen Edirne Sarayı'nın makus talihi kültür turizmine kazandırılarak değişmeye başlamıştır" dedi.

Türkiye'den 10 varlık Dünya Mirası Geçici Listesi'nde!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, aralarında Akdamar Kilisesi, Yıldız Sarayı, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya, Uzun Köprü ve ismail Fakirullah Türbesi'nin de bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığın, Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdiğini söyledi.

Türkiye'nin UNESCO listesindeki varlık sayısı 62’ye yükseldi!

Akdamar Kilisesi, Yıldız Sarayı, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya, Uzun Köprü ve İsmail Fakirullah Türbesi'nin de içinde bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığımız daha UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine girdi.

Türkiye'den 10 varlık, Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, aralarında Akdamar Kilisesi, Yıldız Sarayı, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya, Uzun Köprü ve İsmail Fakirullah Türbesi'nin de bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığın, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdiğini sö

Edirne Sarayı'ndaki mutfak müzeye dönüştürülecek!

Edirne Sarayı'ndaki restorasyonu tamamlanan saray mutfağı (Matbah-ı amire) müze haline getirilecek. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne Sarayı'nın TBMM'nin katkılarıyla ayağa kaldırıldığını söyledi.

Edirne Sarayı turizme kazandırılacak!

Fatih Sultan Mehmet Han tarafından Edirne'de inşa ettirilen Osmanlı Sarayı'ndaki çalışmaların başarılı bir şekilde sürdüğü ve restorasyonun ardından Sarayın, Efes, Aspendos, Perge antik kentleri gibi ören yeri olarak turizme kazandırılacağı öğrenildi.

Yatırımcılar Edirne’deki yatırım olanaklarını yerinde inceledi!

Bayraktar Yatırım Holding A.Ş, Saray Halı, Anadolu Efes Grup, Kaşıbeyaz Turizm ve Hazar Group Edirne'deki yatırım olanaklarını yerinde incelemek ve değerlendirmek üzere, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ETSO) ziyaret etti...

Nef İnşaat Edirne Tarihi Dönüşüm projesini yürütüyor!

Edirne’de tarihi yapılar restore ediliyor ve çevre düzenlemeleri yapılıyor. Edirne Sarayı ve çevresi, cami ve kervansarayların çevresini de içine alan Edirne Tarihi Dönüşüm projesini ise Nef İnşaat yürütüyor...

6 asırlık Edirne Sarayı'nda kazılar sürüyor!

Edirne Sarayı kazı ve restorasyon çalışmalarında, 600 yıllık sarayın altyapı sistemi ortaya çıkarıldı

Edirne Adalet Sarayı binası pazartesi günü hizmete açılacak!

Edirne'de yaklaşık 2 yıl önce yapımına başlanan Adalet Sarayı binasının tamamlandığı ve pazartesi günü hizmete açılacağı bildirildi

edirne sarayı aspendos modeli Haberi

edirne sarayı aspendos modeli

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı ile Bahçeşehir Üniversitesi adına 2009dan bu yana sarayda kazı çalışması yürütüldüğünü ifade eden Edirne Sarayı Kazı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Özer, 6 yılda önemli yapıların ayağa kaldınldığınıaktararak, "Saray Mutlağı (Matbah-ı Amire) ile Kum Kasrı Hamamı'nm onarımı tamamlandı. 

Sarayın önemli yapılarından Cihannüma Kasrı'mn restorasyonuna yönelik proje çalışmalarında da belli bir mesafe alındı. 


Söz konusu yapının rölövesi Edime Kültür Varlıklarım Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı. Restitüsyon ve restorasyon projelerinin onay süreci devam ediyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra restorasyon ve konservasyonu sağlanarak yapının işlevlendirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanıyor" dedi. 


Osmanlı mimarisinin nadir örneği Çalışmalarda, Osmanlı mimarisinin ender örneklerinden, sarayın su ihtiyacınında karşılandığı Namazgahlı Çeşmede arkeolojik kazı ve temizlik çalışması yapıldığını belirten Özer, "Buradaki çalışmalarımız, önümüzdeki yıllarda da devam ettirilecektir. Üzeri açık...