18 / 05 / 2024

edirne sarayı turizm

edirne sarayı turizm

Fatih Sultan Mehmet Han tarafından Edirne'de inşa ettirilen Osmanlı Sarayı'ndaki çalışmaların başarılı bir şekilde sürdüğü ve restorasyonun ardından Sarayın, Efes, Aspendos, Perge antik kentleri gibi ören yeri olarak turizme kazandırılacağı öğrenildi.

Edirne Belediyesi ticaret ve turizm alanı imarlı arsa satacak! İhalesi 1 Ağustos'ta!

Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne Merkez'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış bedeli 93 milyon 390 bin TL olarak belirlendi.

Belediyeden konut, ticaret ve turizm imarlı arsa fırsatı!

Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne Merkez'de yer alan ticaret, turizm ve konut imarlı arsayı satışa çıkardı.

Edirne Belediyesi'nden ticaret, turizm ve konut imarlı arsa fırsatı!

Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne Merkez Kocasinan'da yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 30 Mayıs'ta yapılacak.

Ufuk Saray İnşaat Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ufuk Saray İnşaat Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 2 milyon TL sermaye bedeli ile Hany Saeed A Othman ile Sayed Mohamed S Sallam ortaklığında kuruldu. 

Edirne Belediyesi sağlık, ticaret ve turizm imarlı 2 arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne Merkez ilçesi, Barutluk Mahallesi'nde yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 24 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Edirne Metro Hotel Apartments projesi için imzalar atıldı!

Avrasya GYO ve Metro Turizm arasında Edirne yer alan 19.532 metrekare büyüklüğündeki arsa üzerinde "otel-ofis-dükkan" alanlardan oluşacak Metro Hotel Apartments projesi için "Düzenleme Şeklinde Gayrimenkul Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi'' imzalandı.

Avrasya GYO Edirne'deki yeni projesi için yapı ruhsatı aldı!

Avrasya GYO'nun Metro Turizm Otelcilik ve Petrol Ürünleri Tic. A.Ş.'ne ait Edirne ili Merkez ilçesi Kirişhane Mah. Soğukkuyu Mevkii 2261 ada 16 parsel üzerinde yapılacak olan 'Metro Hotel Apartments' projesine ilişkin yapı ruhsatı 31 Aralık 2020 tarihinde alındı.

Avrasya GYO'nun Edirne Metro Hotel Apartments projesine onay verildi!

Avrasya GYO'nun Metro Turizm Otelcilik'e ait Edirne ili Merkez ilçesi Kirişhane Mahallesi'nde bulunan arsa üzerine yapılacak olan ''Metro Hotel Apartments'' mimari projesine Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından onay verildi. 

Turizm Yatırımcıları Forumu İstanbul’da başladı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin dünyada en büyük ilk 6 turizm arasına girdiğini vurgulayarak, "Dünyada en çok ziyaret edilen ilk 100 şehir içinde, ülkemizden 4 şehir (İstanbul, Antalya, Muğla ve Edirne) bulunuyor." dedi.

Edirne Sarayı'nı ayağa kaldırma çalışmaları sürüyor!

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Geçmiş, "Çalışmalar çok hızlı bir biçimde devam ediyor. Biz de özel idare olarak, hükümetimize ve kamu kuruluşundaki yetkililere gerekli katkıları vermeye çalışıyoruz" diye konuştu...

Ayazağa Kongre Kültür Turizm Sarayı yönetiminde değişiklik!

Ayazağa Kongre Kültür Turizm Sarayı Yönetim ve Ticaret Anonim Şirketi yönetiminde değişiklik yapıldı.

Topkapı Sarayı Cumhurbaşkanlığı’na devrediliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Topkapı Sarayı Müzesi, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na devrediliyor. İki kurum arasındaki görüşmeler tamamlandı.

Edirne Sarayı'nın kazıları yeniden başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda kaz çalışmaları 3 yıl aradan sonra yeniden başlatılıyor.

edirne sarayı turizm Haberi

edirne sarayı turizm

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı ile Bahçeşehir Üniversitesi adına 2009dan bu yana sarayda kazı çalışması yürütüldüğünü ifade eden Edirne Sarayı Kazı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Özer, 6 yılda önemli yapıların ayağa kaldınldığınıaktararak, "Saray Mutlağı (Matbah-ı Amire) ile Kum Kasrı Hamamı'nm onarımı tamamlandı. 

Sarayın önemli yapılarından Cihannüma Kasrı'mn restorasyonuna yönelik proje çalışmalarında da belli bir mesafe alındı. 


Söz konusu yapının rölövesi Edime Kültür Varlıklarım Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı. Restitüsyon ve restorasyon projelerinin onay süreci devam ediyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra restorasyon ve konservasyonu sağlanarak yapının işlevlendirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanıyor" dedi. 


Osmanlı mimarisinin nadir örneği Çalışmalarda, Osmanlı mimarisinin ender örneklerinden, sarayın su ihtiyacınında karşılandığı Namazgahlı Çeşmede arkeolojik kazı ve temizlik çalışması yapıldığını belirten Özer, "Buradaki çalışmalarımız, önümüzdeki yıllarda da devam ettirilecektir. Üzeri açık...